Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Braun FaceSpa Pro 912

Damernes salon

Braun Pro 912 er et skønhedsapparat til ansigtet med tre-i-en funktion. Ikke alle resultater holder hele vejen.

Skrevet af / 17/05/2024 - 09:15
Braun FaceSpa Pro 912
Natasja Broström

Hvis lyserød anses for en feminin farve, så er der ingen tvivl om, hvem Braun henvender sig til med FaceSpa Pro 912. Sættet har flere dele i lyserøde nuancer. For eksempel den medfølgende hætte.

FaceSpa Pro har tre forskellige hoveder. Hætten passer kun, når epileringshovedet er sat på skaftet. Måske er det med vilje for at undgå, at der kommer snavs ind til de små, indre skær. Der medfølger en lille håndbørste til at rense hovedet, så Braun har nok tænkt i de baner.

Æsken indeholder manual og tre hoveder til henholdsvis ansigtsbørstning, epilering og massage. Derudover en stander, en strømforsyning og en opbevaringspose. Posen er fin til rejsebrug og til at holde samling på delene. Det er praktisk, eftersom hætten kun kan bruges med epilatoren og dermed bliver lidt overflødig, hvis et andet hoved er sat på.

Standeren er ikke en oplader, så du skal have strømforsyningen sat til ved siden af. Lidt irriterende, hvis der ikke er ret meget plads omkring vasken i badeværelset, eller hvor Braun FaceSpa Pro nu skal placeres.

Jeg satte strøm til og ventede, til det lille lys på skaftet over tænd/sluk-knappen skiftede fra blink til et stabilt hvidt lys. Det tog en time, før FaceSpa Pro var fuldt opladet og klar til brug.

Til kamp mod ansigtshår

Vi kan alle døje med små, stikkende hår i ansigtet. Den type, som bare ikke vil forsvinde trods brug af barbermaskine, skraber eller pincet. Hos kvinder er hårene især koncentreret omkring munden. De genstridige hår kan også sidde mellem brynene, ved tindingerne eller hagen.

Epileringshovedet til Braun FaceSpa Pro kan bruges flere steder i ansigtet. For eksempel mellem brynene eller på hagen. (Foto: Braun).

Jeg kan hverken se eller mærke særlig mange ansigtshår. Derfor var det en overraskelse, at den lille epilator rask væk gik i gang og med barbermaskineagtige lyde fjernede hår i området over min overlæbe. Behandlingen kunne også mærkes som små stik mod huden.

Epilering skal foregå med hårets vokseretning for at trække strået op ved rode. Du kan skifte retning på hovedets roterende dele. Med et tryk i et par sekunder på tænd/sluk-knappen skifter retningen fra venstre mod højre og vice versa.

Læs også Sæt blus på vinterlyset Findes der noget mere surt end blæst, snasket sne og kulde? Tilsæt tanken om korte perioder med dagslys, og tristessen er komplet. Heldigvis findes der en smart løsning – nemlig lysterapi

Bagefter var min hud glat at føle på, men prikkede og var lidt rødlig. Braun anbefaler, at man bagefter påfører fugtighedscreme for at berolige huden, og at man epilerer om aftenen, så huden falder til ro i løbet af natten.

For hygiejnens skyld bør du rense epilatoren med den lille medfølgende børste. Hovedet må ikke rengøres i vand, men Braun foreslår i manualen, at du desinficerer det ved at dyppe det i 70 procent ethanol.

Børste med rotationer

Mens epilatoren er et effektivt bekendtskab, virker den medfølgende ansigtsbørste blød og slap. Hårene er cirka en fingernegl lange og bøjer ved mindste tryk. På tænd/sluk-knappen vælger du mellem to hastigheder for børstens roterende bevægelser.

Børsten er beregnet til brug i panden og på kinderne. Efter 20 sekunders brug udsender BraunSpa Pro et bip for at minde dig om at skifte til et nyt område af ansigtet.

Du får ikke en dybdegående rens, hvor snavs, døde hudceller og bakterier fjernes. Her skal du have fat i en børste med kortere og stivere hår for at komme ned i porerne. Braun FaceSpa Pro 913 leveres med sådan en børste.

Børsten til Braun FaceSpa Pro virker slap, men er effektiv, da den kan bruges både med og uden vand, sæber og rensegel. (Foto: Braun)

Omvendt fungerer den bløde, roterende ansigtsbørste både med og uden vand og sæbe. Du kan bruge den dagligt, hvis du vil rense ansigtet, før du kommer cremer eller makeup på. Bruger du børsten om aftenen, kan du fuldende skønhedsplejen med en natcreme.

Læs også Smarte dørklokker med batterier Pakkepost, uventede gæster eller potentielle indbrudstyve. Den smarte dørklokke spotter dem alle.

Brauns ansigtsbørste fungerer også med andre plejeprodukter. For eksempel rensecreme, gel og peeling-produkter. Det er smart, og jeg brugte børsten på den måde med succes. Husk at vaske børsten efter brug.

Mikrovibration til cremer

Det tredje og sidste medfølgende hoved til FaceSpa Pro 912 er et såkaldt mikrovibration-hoved. Lige som med børsten skifter du mellem to hastigheder på tænd/sluk-knappen. Braun oplyser ikke, hvad hastigheden er, målt i rotation pr. minut eller sekund.

Du kommer en klat creme på det glatte metalhoved og tænder for apparatet. Meningen er, at hovedet påfører cremen med små duppe-bevægelser på kinder og pande. Ifølge manualen skulle det være mere effektivt end at gøre det med fingrene og tilmed spare på cremen.

Det massive metalhoved giver massage og kan duppe en ansigtscreme på. I praksis fungerer det ikke helt efter planen. (Foto: Braun).

Jeg fandt aldrig ud af, hvad fidusen er. Selv på laveste hastighed smattede cremen ud og gled ind under kanten på det runde hovedet fremfor ud på huden. Efter 20 sekunder gav Braun FaceSpa Pro et bip fra sig, og jeg skiftede område.

Jeg prøvede mikrovibrations-hovedet uden creme for at opnå en massage-effekt. Heller ikke denne metode gav gevinst. Duppebevægelserne er ikke blide, men ubehagelige mod huden, og mikrovibrations-hovedet var svært at styre. Vi blev aldrig gode venner.

Konklusion

Braun FaceSpa Pro 912 er et godt, kompakt sæt til basal ansigtspleje. Hovederne er ikke altid nemme at skifte mellem, og materialerne virker plastikagtige.

FaceSpa Pro kommer med en pose til rejsebrug. Sættet har en lås, som du aktiverer med et tryk på tænd/sluk-knappen i tre sekunder, til du hører et bip. Når apparatet er låst, vil det ikke pludselig gå i gang ved et uheld. I en stille flykabine vil lyden fra en snurrende epilator eller mikrovibrator nok vække opsigt.

Den bløde børste vinder ved nærmere bekendtskab, og det er effektivt, at den kan bruges med og uden for eksempel vand, gel og sæbe. Epilatoren er dog sættets stærkeste ”kort”. Den virker efter hensigten, selv om ikke alle hår kom med i første omgang.

Mikrovibratoren fik jeg aldrig gavn af. Tværtimod tværede den cremen ud, så jeg måtte vaske hele apparatet bagefter. Uanset hvilket af hovederne, du bruger, skal de renses, rengøres og tørres efter brug.

På den måde skulle du gerne få en både sikker, hygiejnisk og behagelig tur i din egen skønhedssalon.

Karakter
Braun FaceSpa Pro 912
Premium

Home mener

Lækkert design med matchende farvenuancer. Enhed med tre funktioner i én. Giver pænt resultat, især ved epilering. Hætten fungerer kun med epileringshovedet sat på. Standeren har ikke indbygget oplader.

Også i denne test:

3 slags smart ansigtspleje

Beurer FC 95

Enkel og yderst effektiv

Kan fire små børster virkelig gøre en forskel? Ja, det kan de, når de sidder på toppen af Beurer FC 95.

Effektiv og leverer et glat, opstrammet ansigt fra begyndelsen. Standeren er solid, og det er smart, at strømledningen ikke behøver at være sat i.
Noget klinisk udseende og et let, plastikagtigt håndtag. Ingen app eller andre særlige features udover et roterende børstehoved.
Læs hele testen

TheraFace Pro

Flyt spasalonen hjem i badeværelset

TheraFace Pro er genvejen til opstrammet ansigt og færre rynker. Du skal bare være parat til at sætte strøm til ansigtet.

Mange forskellige muligheder for at lave skønhedssalon i privaten. Strøm og varme giver synlige og mærkbare resultater.
Høj pris og tung i brug. Ubehagelig fornemmelse ved behandling med rytmiske slag mod huden. Ustabil stander og ikke særlig praktisk til rejsebrug.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top