Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Beurer FC 95

Enkel og yderst effektiv

Kan fire små børster virkelig gøre en forskel? Ja, det kan de, når de sidder på toppen af Beurer FC 95.

Skrevet af / 17/05/2024 - 09:15
Beurer FC 95
Natasja Broström

Æsken med Beurer FC 95 i ligner ikke noget særligt, og den går nemt i stykker, når du pakker ansigtsbørsten ud. Nu skal man ikke altid skue indholdet på emballagen, for FC 95 er langt fra noget billigt bras.

Apparatet består af et hvidt håndtag med to knapper på, en stander, en oplader samt fire børstehoveder. Standeren virker som det mest solide, hvilket er en fordel, så Beurer FC 95 ikke vælter så nemt.

Den smalle stander er også en oplader. Frakobler du ledningen, kan standeren stå alene fremme. Ansigtsbørsten skal oplades i seks timer, før du tager den i brug første gang.

Der er intet sexet ved Beurer FC 95 og enhedens børster. Apparatet har ét formål, nemlig et rent og opstrammet ansigt. (Foto: Beurer)

De fire børster har hver sin beskyttende plasthætte. De passer bare ikke særlig godt og falder nemt af, hvilket er irriterende. Børsterne helst skal opbevares ordentligt, når de ikke er i brug. Især på grund af hygiejnen, men også for at delene til Beurer FC 95 ikke ligger og sejler rundt i skuffen.

Den valgte børste klikkes på toppen af håndtaget og aktiveres med et tryk på tænd/sluk-knappen. Husk at påføre vand og eventuelt mild sæbe eller rensegel på børsten inden. Ellers bliver huden rød og irriteret. Børsterne skal renses under vandhanen efter brug.

Læs også Det dyreste el-løbehjul er ikke nødvendigvis det bedste for dig Et elektrisk løbehjul kan være praktisk til de mindre ture i byen eller frem og tilbage mellem stationer, når du skal med toget. Men er det dyreste bedst? Ikke nødvendigvis.

FC 95 kan arbejde i tre hastigheder, du skifter ved tryk på tænd/sluk-knappen. Eneste anden feature er knappen nedenunder. Når du trykker på den, roterer hovedet fra side til side.

Børsterne er designet til forskellige formål og hudtyper, hvilket fremgår af bagsiden på børstehovedet. Min ansigtshud er sensitiv, så jeg begyndte med børsten til følsom hud. Det gav ikke noget specielt resultat, indtil jeg opdagede hvorfor. Jeg var begyndt i forkert rækkefølge.

Fire veje til ansigtspleje

Som nævnt er børsterne designet forskelligt. Hovedet med børstehår i to farvede ringe er til ”Sensitive”. Det hvide børstehoved er til ”Regular”, og det med et kryds af farvede børstehår er til ”Exfoliation”. Endelig er der hovedet med korte plasthår til ”Deep Pore”.

Det var sidstnævnte børste, jeg skulle være begyndt med. De små plasthår går i dybden med at rense hudens porer for skidt og bakterier. Ikke specielt lækkert at tænke på, men resultatet giver et ”rent lærred” at arbejde med, hvilket var yderst tilfredsstillende.

Min hud så omgående glattere ud, og da jeg gik en tur, føltes ansigtet lidt ”nøgent” i vinden. Næsten som om et hudlag var blevet fjernet.

FC95 leveres med fire børster i æsken. Fra venstre mod højre: Sensitive, Regular, Deep Pore og Exfoliation. (Foto: Beurer)

Jeg supplerede med børstehovedet til peeling (polering). Det fjerner også døde hudceller. Da jeg bagefter kom ansigtscreme på, lå den ikke længere og ”fedtede” på huden længe efter, men blev langt bedre absorberet.

Som ekstra gevinst blev min hud på under en uge synligt strammet op på grund af øget blodcirkulation fra den sensitive børste. Især omkring munden, hvor man med tiden godt kan få lidt tendens til ”hængemule”.

I forhold til testens to andre deltagere, Braun FaceSpa Pro og TheraFace Pro, er Beurers børster absolut de mest effektive. Hen over en uge uden Beurer FC 95 blev min hud igen fedtet af creme, som ikke blev absorberet. Den blev også en anelse grovere at mærke på.

Læs også Guds gave til hjemmet? I 2015 blev robotstøvsugeren årets julegave, og fra at være et produkt, der primært tiltrak teknologientusiaster, er robotstøvsugeren blevet en del af mange hjem.

Naturligvis skal vi ikke plage vores ansigtshud med konstant behandling. Beurer FC 95 er dog sikker i hverdagen. Under behandlingen udsender apparatet et bip hver 20 sekund for at minde dig om at skifte område. Apparatet standser automatisk efter 60 sekunder.

Beurer anbefaler, at børsten til følsom hud (Sensitive) eller normal hud (Regular) bruges én gang dagligt afhængigt af hudtype, mens dybdegående rens af porer (Deep Pore) kun foregår én gang om ugen.

Vil du virkelig i bund, skal du bruge peeling (polering af huden) med børsten ”Exfoliation”, men altså kun én gang om ugen.

Samlet indtryk

Beurer FC 95 kan ikke specielt meget smart. Eneste særlige feature ligger i rotationen. Du vælger cirkulær rotation og hastighed på tænd/sluk-knappen. Cirkulær rotation er til daglig brug, mens såkaldt oscillerende rotation (fra side til side) er til dybde-rens. Den vælges på nederste knap, og hastigheden indstilles på tænd/sluk-knappen.

Der er ikke tilknyttet en app til FC 95, og manualen er yderst kortfattet. Du får anvisning til, hvordan du bruger apparatet og med hvilke børster, samt hvordan du bagefter skyller og renser udstyret. Ganske simpelt.

Regn med, at børstehovederne skal udskiftes efter fire måneder. Deep Pore-hovedet med hår i plast bør dog kunne holde et halvt år. Startprisen for et nyt børstehoved er 100 kroner.

Konklusion

Går du efter et smart skønhedsapparat, som kan en masse, skal du ikke vælge FC 95. Handler det om at få et glattere og renere ansigt, er Beurers ansigtsbørste din nye ven.

FC 95 leverer synligt resultat fra første gang, apparatet er i brug. Det kan også mærkes på huden, at børsterne har været på arbejde. Min hud blev klarere, renere og mere glat at se og mærke på. Efter brug skal børsterne rengøres. Hvordan fremgår af manualen.

Beurers børster giver en god blodcirkulation under huden, så jeg fik også en opstrammet fornemmelse. Især langs kæbelinjen. Effekten er ikke lige så synlig og mærkbar som med TheraFace Pro. Multiapparatet fra Therabody er også i en anden liga. Både i forhold til pris og funktioner.

Karakter
Beurer FC 95
Basic

Home mener

Effektiv og leverer et glat, opstrammet ansigt fra begyndelsen. Standeren er solid, og det er smart, at strømledningen ikke behøver at være sat i. Noget klinisk udseende og et let, plastikagtigt håndtag. Ingen app eller andre særlige features udover et roterende børstehoved.

Også i denne test:

3 slags smart ansigtspleje

Braun FaceSpa Pro 912

Damernes salon

Braun Pro 912 er et skønhedsapparat til ansigtet med tre-i-en funktion. Ikke alle resultater holder hele vejen.

Lækkert design med matchende farvenuancer. Enhed med tre funktioner i én. Giver pænt resultat, især ved epilering.
Hætten fungerer kun med epileringshovedet sat på. Standeren har ikke indbygget oplader.
Læs hele testen

TheraFace Pro

Flyt spasalonen hjem i badeværelset

TheraFace Pro er genvejen til opstrammet ansigt og færre rynker. Du skal bare være parat til at sætte strøm til ansigtet.

Mange forskellige muligheder for at lave skønhedssalon i privaten. Strøm og varme giver synlige og mærkbare resultater.
Høj pris og tung i brug. Ubehagelig fornemmelse ved behandling med rytmiske slag mod huden. Ustabil stander og ikke særlig praktisk til rejsebrug.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Scroll to Top