Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

DUEL: 2 el-løbehjul

Er der grund til at købe det dyre el-løbehjul?

Et elektrisk løbehjul kan være praktisk til de mindre ture i byen eller frem og tilbage mellem stationer, når du skal med toget. Men er det dyreste bedst? Ikke nødvendigvis.

Skrevet af / 13/05/2023 - 09:13
2 el-løbehjul
Rasmus Elm Rasmussen

Produkter i denne test

El-løbehjul er blevet en del af hverdagsbilledet på cykelstierne. En lettere kontroversiel nytilkommer, som har skullet høre meget fra såvel cykelstiernes stamklientel på klassiske tohjulere som fra storbypolitikere, der med held har lagt restriktioner på de motoriserede løbehjul.

Mange af de tidligste modeller, der fandt vej til gaderne, udgjorde ganske vist også en reel sikkerhedsrisiko for både andre trafikanter, og ikke mindst for dem, der måtte vove sig afsted på dem. Ofte var de skabt af billig plast og udstyret med gummihjul, der kunne skride ud, blot det havde regnet det mindste på gaden.

Meget er sket de senere år. I dag er mange modeller bygget i solid kvalitet, og udstyret med gode sikkerhedsfunktioner, der gør, at risikoen for både fører og medtrafikanter ikke er større, end når det gælder andre transportmidler på cykelstien.

Testdeltagerne kører lidt for stærkt

Cykelhjem er blevet et krav, og hastighedsgrænsen fastsat til 20 km/t på offentlige veje. Det sidste selvsagt for at reducere risikoen for alvorlige ulykker. Man kan stille spørgsmålstegn ved, om ikke det ville være sikrere, at lade dem køre samme hastighed som cykelstiens andre trafikanter. For med 25 km/t følger du faktisk trafikflowet på en almindelig cykelsti. Med 20 km/t må du hele tiden zig-zagge frem og tilbage og forstyrre trafikstrømmen, fordi du ikke helt følger med horderne på cykelstien.

Læs også Nu er Segway et elektrisk løbehjul Segway-Ninebot KickScooter F40D er et glimrende transportmiddel til korte afstande i byen, men pas på, at det dyre elektriske løbehjul ikke bliver stjålet!

Realiteten er dog ikke desto mindre, at det lige nu er sådan, at hvis et el-løbehjul kan køre mere end de 20 km/t, er det ikke tilladt på offentlig vej. Derfor er de to, vi har med i testen her, som udgangspunkt kun egnet til kørsel på lukkede veje.

Den billige model er bedst for de fleste

Prisforskellen på de to er stor. Det ene løbehjul koster tre gange så meget som det andet. Det kan være svært at forstå, når den “billige” model fra Xiaomi umiddelbart har alt, hvad man forbinder med et kvalitetsløbehjul. Det er skabt i solid kvalitet, og udstyret med gode sikkerhedsegenskaber samt smarte funktioner.

Der er dog ganske gode grunde til den markante prisforskel. Segway P65 er et løbehjul, der løfter vores forståelse af produktkategorien til nye højder. Det er dog langt fra ensbetydende med, at denne model vil være den bedste for alle. For mange brugere vil den billige model faktisk være den, der dækker behovet bedst. Læs og find ud af hvorfor.

Produkter i denne test

Xiaomi Electric Scooter 3

Kvalitetsløbehjul i transportvenligt design

Xiaomi Electric Scooter 3 er bygget solidt, men ikke tungere end at du kan klappe det sammen, og tage det med dig. El-løbehjulet har desuden et fint udvalg af smarte funktioner, og leverer en udmærket køreoplevelse

Solidt design. Relativt transportvenligt. Fin køreoplevelse. God sikkerhed. Fint udvalg af funktioner i app’en.
Styret er lavt. Begrænset rækkevidde. Nedsat ydelse, når batteriet har under 30 procent strøm.
Læs hele testen

Segway KickScooter P65

El-løbehjul i sværvægtsklassen

Segway KickScooter P65 er skabt i klippesolid kvalitet, leverer en fremragende køreoplevelse og høj sikkerhed. Men det er stort, tungt og dyrt, og derfor kun for de allermest dedikerede.

Enormt velbygget. Stærk elmotor. Lang rækkevidde. Høj sikkerhed.
Stort og tungt. Ikke mange smarte funktioner. Dyrt.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Når køreglæde er vigtigere end rækkevidde

F-150 Lightning: Voldsom og lækker

Et supergodt bilkøb

Kia EV9: Sikke en SUV!

Familievenlig AMG-raket

Smart strøm til elbilen

Komfortabel langturs-cruiser

Fisker Ocean: Potentialet er der

Kineserne er bedre end konkurrenterne

Langturs-ekspressen

Et af de bedste køb i klassen

Lige i øjet

Scroll to Top