Search
Generic filters

Audiolab 8300A

 itemprop
Audiolab 8300A

Klassikeren

Få forstærkere har så meget historie som Audiolab-forstærkeren. Engang var den et ikon, nu er den her i en helt ny version.

Lyd & Billede mener

Nydelig klang og lækker vokalgengivelse med et afbalanceret lydbillede.
Lidt bleg dynamisk kontrast. Mangler gnist og liv.
 • Effekt: 2 x 75 W, 8 ohm
 • Indgange: 6 x analog
 • Udgange: 2 x pre-out
 • DAC: Nej
 • Phono-indgang: MM/MC
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 8995 kr

Audiolab har en glamourøs historie. Deres integrerede 60 watt stærke 8000A blev modtaget med stående ovationer, og superlativerne sad løst. Dengang, i 80’erne, var man ikke vant til så god lyd fra en forstærker til 500 pund. Den simple forstærker i det slanke chassis blev et øjeblikkeligt hit.

Senere udgaver formåede ikke at gentage succesen i samme grad, men den nye 8300A skal samle stafetten op fra 8000A og få den op i førerfeltet igen. Derfor er den helt ny fra inderst til yderst. Nye og forbedrede komponenter, en større strømforsyning og moderne kredsløb skal give den aktuelle model endnu bedre lyd.

 

Kun analog

Ellers er opskriften den samme. Korte signalveje giver mindre støj, og bedre komponenter og større strømforsyning giver lavere forvrængning og bedre kontrol. Her har man valgt at udelade en DAC, men hvis du har brug for en, har Audiolab flere at vælge imellem.

Den er såre simpel at bruge, men vi synes godt, man kunne have bekostet nogle bedre højttalerterminaler på en forstærker i denne klasse. Dog plus for også at inkludere balancerede – analoge – lydindgange, hvilket kan reducere støjen yderligere.

 

Foto: Audiolab
Foto: Audiolab

Lydkvalitet

Med Audiolab 8300A får du en meget åben og behagelig lyd, som du aldrig bliver træt af. Den lyder nydeligt med kvindevokaler, f.eks. på Adeles “Hello”, og leverer et meget afbalanceret lydbillede med stor dybde. Men det slår ikke ligefrem gnister af den.

annonce

Forstærkeren kan lyde for behersket, f.eks. på Leif Ove Andsnes’ Beethoven Journey. Her savner vi, at orkestret står frem i al sin pragt.

annonce

Bevares, klangen er indsmigrende og klaveret nydeligt gengivet. Det er rigtig godt, men vi savner lidt mere dynamisk kontrast på 8300A. Med Hoziers “Take Me to Church” er det let at høre, hvor godt forstærkeren formår at gengive vokalklangen. Det er noget af det bedre, vi har hørt af vokalgengivelse, men også her synes vi, at dynamikken er for behersket.

 

Konklusion

Rytmerne rykker aldrig rigtig her. Selv om Audiolab 8300A har god kontrol, når vi spiller højt, og leverer et raffineret og afbalanceret lydbillede uanset volumen, lykkes det den ikke rigtig at fænge os. Det sobre design – især i sølvgrå – og det legendariske navn er ikke nok, og forstærkeren må se sig slået før målstregen.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Technics SU-C700

  Pris: 11999 kr Annonce
  Flot finish og udseende. Vi kan lide det kompakte format og VU-metrene, som vinker i takt med musikken. Her er rigeligt med digitalindgange, og på lydsiden har sangstemmer god diktion.
  Forstærkeren mangler kontrol. Det går hulter til bulter, bortset fra de allermest simple passager.
   data-srcset

  Yamaha A-S1100

  Pris: 12789 kr Annonce
  Yamaha tegner et mægtigt lydbillede op fuld af dybde og detaljer, og med større nærvær og engagement end konkurrenterne i prisklassen.
  Manglen på digitale indgange gør, at man skal have en førsteklasses signalkilde og/eller DAC for at udnytte forstærkerens potentiale, hvilket forøger prisen.
   data-srcset

  Cambridge Azur 851A

  Pris: 9999 kr Annonce
  Når det gælder om at genskabe musikken så rent som muligt – og med god kontrol over dynamikken – er Azur 851A en af de bedste forstærkere i klassen.
  Vi savner lidt temperament, og en digitalindgang eller to havde ikke været at foragte.
   data-srcset

  Onkyo A-9070

  Pris: 7598 kr Annonce
  Masser af kræfter og en behagelig varm klang gør Onkyo-forstærkeren velegnet i mange stereo-opsætninger og med mange forskellige højttalere.
  Lyden kan indimellem virke lidt for pæn og poleret, og A-9070 har ikke så meget dynamisk slagkraft som de mest energiske konkurrenter.
   data-srcset

  Pioneer A-70DA

  Pris: 12999 kr Annonce
  Pioneer har taget en allerede fremragende forstærker og forbedret den med ekstra digitalindgange og balancerede kredsløb. Den lyder aldeles glimrende på alle lydniveauer.
  Nogle vil savne mere varme og fylde i lydbilledet. Lidt mere kraft kunne også have været godt.
   data-srcset

  Naim Nait 5Si

  Pris: 11200 kr Annonce
  Fantastisk medrivende forstærker med masser af power. Sprudler af liv og dynamik som et konstant festfyrværkeri.
  Mangler lidt raffinement. Og flere tilslutningsmuligheder.
   data-srcset

  Arcam A29

  Pris: 13500 kr Annonce
  Rigeligt med kræfter og en velkontrolleret, neutral klangbalance karakteriserer denne “snusfornuftige” forstærker, som også har godt med indgange.
  Dynamisk set er det ikke den mest sprudlende og engagerende forstærker, vi har hørt, og den blegner lidt i forhold til konkurrenterne.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Audiolab 8300A

  Hegel H390 lifestyle

  En kraftkarl af en forstærker

  Hegel H390 er en ægte krudttønde af en forstærker, som til den halve pris af H590 giver næsten samme spilleglæde.

   data-srcset

  Analogt pletskud

  Regas flagskib lyder guddommeligt og er hver en krone værd, selv om det måske ikke ser ud, som om man får særlig meget for pengene.

   data-srcset

  Ellevild forstærker

  Denne hybridforstærker er 30 kilo rendyrket underholdning, men ikke uden finesse.

  Naim SUPERNAIT 3 spread

  Superforstærker jorder konkurrenterne

  Naim Supernait 3 er afgjort et af de virkelig gode forstærkerkøb til under 50.000 kroner. Den har alt – undtagen digitalindgange.

   data-srcset

  Sublim japansk ­lydkunst

  Træt af hi-fi? Yamahas high-end-forstærkere vil få dig på bedre tanker.

  (Foto: Producent)

  Pladespillere for begyndere

  Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?