: Onkyo A-9070

En godmodig kæmpe

Onkyos forstærker er en rigtig sværvægter, men vi kunne godt tænke os, at den slog lidt hårdere en gang imellem.
Lyd & Billede mener
Masser af kræfter og en behagelig varm klang gør Onkyo-forstærkeren velegnet i mange stereo-opsætninger og med mange forskellige højttalere.
Lyden kan indimellem virke lidt for pæn og poleret, og A-9070 har ikke så meget dynamisk slagkraft som de mest energiske konkurrenter.
Specifikationer
  • Effekt: 2 x 75 W, 8 ohm
  • Indgange: 3 x analoge, 3 x digitale
  • Udgange: 1 + hovedtelefoner
  • Phono-indgang: MM/MC
Annonce
Annonce
forfatter

Onkyo A-9070 er en kraftig kolos af en forstærker med betydelige strømressourcer indenbords. Den har en “dual mono”-opbygning med push-pull transistorer i en såkaldt Darlington-konfiguration med lav negativ feedback. Byggekvaliteten er fin, men temmelig simpel rent kosmetisk; både Pioneer og Yamaha har et lidt mere overdådigt udtryk med kraftige sideprofiler.

 

Indbygget DAC

Stereoprodukter er mere minimalistisk udstyret end surround-receivere, men Onkyo har fået plads til to Wolfson WM8742 D/A-konvertere (en til hver kanal) og koaksiale digitalindgange. Dermed er A-9070 i stand til at forbedre lydkvaliteten fra en række digitale produkter såsom musik-streamere, tv’er m.m., forudsat at de har den rigtige type udgange.

 

Lydkvalitet

Forstærkerne i testen varierer fra det meget energiske og fremadlænede med storslået præsentation til det lidt flade og anonyme. Klangmæssigt lægger Onkyo A-9070 sig midtimellem. Det står hurtigt klart, at det er en forstærker med masser af power, som kan grave dybt i bassen, og som kan levere et grandiost lydbillede. Her er der virkelig tryk på i bunden hos Daft Punk og en rytmisk, fængende præsentation.

Annonce
Separate pre-out/main-in tilslutninger gør, at man også kan vælge at bruge Onkyo A-9070 som for-, effekt- eller integreret forstærker. Eller slutte en separat processor/equalizer til signalkæden. Foto: Onkyo
Separate pre-out/main-in tilslutninger gør, at man også kan vælge at bruge Onkyo A-9070 som for-, effekt- eller integreret forstærker. Eller slutte en separat processor/equalizer til signalkæden. Foto: Onkyo

Onkyo-forstærkeren har generelt en silkeblød, behagelig klangkarakter med den helt rigtige dosis varme. Især Adele lyder superglat med luftig vokal og masser af den varme, som vi savnede lidt på den stramme Arcam-forstærker.

Testpanelet synes dog, at Onkyo indimellem er på grænsen til at lyde for pænt og glat. Leif Ove Andsnes trykker ligesom ikke så hårdt på tangenterne, og der mangler lidt dynamisk kontrast i musikken. Hoziers vokal er også mere forsigtig end med testens bedste på “Take Me to Church”.

Det er en meget ren, afrundet og behagelig forstærker, der fint kan tæmme mange lyst klingende højttalere, men vi savner noget gang i den.

 

Konklusion

Det siger noget om konkurrencen i feltet, når en kraftig og fint afbalanceret model som Onkyo ikke når op på podiet. A-9070 er nemlig en varm og vellydende forstærker med fremragende allround-egenskaber. Der er bare lige det, at nogle af konkurrenterne lyder endnu saftigere og mere dynamisk, og i sidste ende formår at klemme mere underholdende lyd ud af højttalerne.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Arcam A29

Behersket elegance

Fra Arcam kommer A29 – en lovende effektleverandør, som desværre har lidt for meget “stiff upperlip” til vores smag.

Rigeligt med kræfter og en velkontrolleret, neutral klangbalance karakteriserer denne “snusfornuftige” forstærker, som også har godt med indgange.
Dynamisk set er det ikke den mest sprudlende og engagerende forstærker, vi har hørt, og den blegner lidt i forhold til konkurrenterne.

Naim Nait 5Si

Fyrværkeriforstærker

Den lille Naim-forstærker kan spille bukserne af dig. Og gøre dig til en danseløve.

Fantastisk medrivende forstærker med masser af power. Sprudler af liv og dynamik som et konstant festfyrværkeri.
Mangler lidt raffinement. Og flere tilslutningsmuligheder.

Pioneer A-70DA

Veludstyret superlyd

Fremragende lyd kombineret med avanceret digitalkonvertering i et både elegant og robust chassis.

Pioneer har taget en allerede fremragende forstærker og forbedret den med ekstra digitalindgange og balancerede kredsløb. Den lyder aldeles glimrende på alle lydniveauer.
Nogle vil savne mere varme og fylde i lydbilledet. Lidt mere kraft kunne også have været godt.

Audiolab 8300A

Klassikeren

Få forstærkere har så meget historie som Audiolab-forstærkeren. Engang var den et ikon, nu er den her i en helt ny version.

Nydelig klang og lækker vokalgengivelse med et afbalanceret lydbillede.
Lidt bleg dynamisk kontrast. Mangler gnist og liv.

Cambridge Azur 851A

Klokkeklar lyd

For Cambridge Audio drejer det sig om at gengive lyden så rent som muligt. Det er 851A et glimrende eksempel på.

Når det gælder om at genskabe musikken så rent som muligt – og med god kontrol over dynamikken – er Azur 851A en af de bedste forstærkere i klassen.
Vi savner lidt temperament, og en digitalindgang eller to havde ikke været at foragte.

Yamaha A-S1100

Musik på første klasse

Denne forstærker fra Yamaha er en mester i at grave musikalske detaljer frem, men kræver sit af det tilhørende udstyr.

Yamaha tegner et mægtigt lydbillede op fuld af dybde og detaljer, og med større nærvær og engagement end konkurrenterne i prisklassen.
Manglen på digitale indgange gør, at man skal have en førsteklasses signalkilde og/eller DAC for at udnytte forstærkerens potentiale, hvilket forøger prisen.

Technics SU-C700

Det korteste strå

Det virker, som om Technics har fokuseret for meget på teknologien og for lidt på musikken.

Flot finish og udseende. Vi kan lide det kompakte format og VU-metrene, som vinker i takt med musikken. Her er rigeligt med digitalindgange, og på lydsiden har sangstemmer god diktion.
Forstærkeren mangler kontrol. Det går hulter til bulter, bortset fra de allermest simple passager.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.