Search
Generic filters

Naim Nait 5Si

 itemprop
Naim Nait 5Si

Fyrværkeriforstærker

Den lille Naim-forstærker kan spille bukserne af dig. Og gøre dig til en danseløve.

Lyd & Billede mener

Fantastisk medrivende forstærker med masser af power. Sprudler af liv og dynamik som et konstant festfyrværkeri.
Mangler lidt raffinement. Og flere tilslutningsmuligheder.
 • Effekt: 2 x 60 W, 8 ohm
 • Indgange: 4 x analog
 • Udgange: 1 + hovedtelefoner
 • DAC: Nej
 • Phono-indgang: Nej
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 11200 kr

Glem watt. Det gælder ikke Naim Nait 5Si. Den ophæver nærmest fysikkens love ved at lyde som en velvoksen muskelforstærker, uanset hvor højt du spiller. Naims forstærkere er kendt for deres fabelagtige rytmiske drive og dynamiske kontrast, og Nait 5Si er ingen undtagelse.

De er også kendt for at være kræsne med deres strømforsyninger. Hvis de ikke kan lave en, der både er god nok og kan være i chassiset, så laver de hellere en separat strømforsyning. Det har de dog ikke gjort her, men hvis man åbner Nait 5Si, ser man nærmest ikke andet end den gedigne strømforsyning. Der ser ud, som om den er lavet til en 200 watt forstærker, ikke en på 60 watt.

 

Få indgange

Hvis du har pladespiller, får du brug en separat phono-forstærker, for her er der kun fire indgange, og ingen af dem er til grammofon. Men der er et DIN-stik, som med separat jordforbindelse sænker støjen yderligere. Det kræver andre komponenter, såsom en netværksafspiller eller cd-afspiller, med DIN-stik og et specialkabel fra Naim.

Ligesom modellerne fra Audiolab og Arcam er Naims forstærker legende let at bruge. Højttalerterminalerne er praktisk nok indfældet i bagpladen, men er lidt for korte til, at lange bananstik sidder optimalt.

Meget få indgange, og Naims DIN-stik kræver specialkabler. Foto: Naim
Meget få indgange, og Naims DIN-stik kræver specialkabler. Foto: Naim

 

Lydkvalitet

Heldigvis er der ikke meget at udsætte på lyden. I hvert fald ikke hvis du kan lide baskontrol, for det får du i rigt mål her.

annonce

Den lille Naim-forstærker har stålsat kontrol over bassen og en sjælden evne til at få små højttalere til at lyde som store. Den har ikke en lige så varm vokalgengivelse som Audiolab 8300A, og Hoziers stemme lyder lidt tyndere her, men sæt Daft Punk på, og stemningen skifter med det samme. Så kommer forstærkerens enestående drive frem, godt hjulpet af en kælderdyp, dynamisk basgengivelse, som få andre forstærkere i denne klasse kan matche.

annonce

Men det er ikke kun bassen, der sprudler; den dynamiske kontrast gør sig gældende over hele frekvensområdet. Adeles stemme er krystalklart gengivet, og på Beethoven-indspilningerne skinner orkestret virkelig.

 

Konklusion

Hvis vi skal trække ned for noget, så må det være, at vi savner lidt raffinement. Det får man mere af med Yamaha og Pioneer, som også har flere anvendelige indgange. For nogle vil de få indgange være en begrænsning. Med bare lidt mere gennemsigtighed og raffinement ville Naim Nait 5Si ellers have været helt perfekt. Men kedelig, det er den ikke!

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Technics SU-C700

  Pris: 11999 kr Annonce
  Flot finish og udseende. Vi kan lide det kompakte format og VU-metrene, som vinker i takt med musikken. Her er rigeligt med digitalindgange, og på lydsiden har sangstemmer god diktion.
  Forstærkeren mangler kontrol. Det går hulter til bulter, bortset fra de allermest simple passager.
   data-srcset

  Yamaha A-S1100

  Pris: 12789 kr Annonce
  Yamaha tegner et mægtigt lydbillede op fuld af dybde og detaljer, og med større nærvær og engagement end konkurrenterne i prisklassen.
  Manglen på digitale indgange gør, at man skal have en førsteklasses signalkilde og/eller DAC for at udnytte forstærkerens potentiale, hvilket forøger prisen.
   data-srcset

  Cambridge Azur 851A

  Pris: 9999 kr Annonce
  Når det gælder om at genskabe musikken så rent som muligt – og med god kontrol over dynamikken – er Azur 851A en af de bedste forstærkere i klassen.
  Vi savner lidt temperament, og en digitalindgang eller to havde ikke været at foragte.
   data-srcset

  Audiolab 8300A

  Pris: 8995 kr Annonce
  Nydelig klang og lækker vokalgengivelse med et afbalanceret lydbillede.
  Lidt bleg dynamisk kontrast. Mangler gnist og liv.
   data-srcset

  Onkyo A-9070

  Pris: 7598 kr Annonce
  Masser af kræfter og en behagelig varm klang gør Onkyo-forstærkeren velegnet i mange stereo-opsætninger og med mange forskellige højttalere.
  Lyden kan indimellem virke lidt for pæn og poleret, og A-9070 har ikke så meget dynamisk slagkraft som de mest energiske konkurrenter.
   data-srcset

  Pioneer A-70DA

  Pris: 12999 kr Annonce
  Pioneer har taget en allerede fremragende forstærker og forbedret den med ekstra digitalindgange og balancerede kredsløb. Den lyder aldeles glimrende på alle lydniveauer.
  Nogle vil savne mere varme og fylde i lydbilledet. Lidt mere kraft kunne også have været godt.
   data-srcset

  Arcam A29

  Pris: 13500 kr Annonce
  Rigeligt med kræfter og en velkontrolleret, neutral klangbalance karakteriserer denne “snusfornuftige” forstærker, som også har godt med indgange.
  Dynamisk set er det ikke den mest sprudlende og engagerende forstærker, vi har hørt, og den blegner lidt i forhold til konkurrenterne.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Naim Nait 5Si

  Hegel H390 lifestyle

  En kraftkarl af en forstærker

  Hegel H390 er en ægte krudttønde af en forstærker, som til den halve pris af H590 giver næsten samme spilleglæde.

   data-srcset

  Analogt pletskud

  Regas flagskib lyder guddommeligt og er hver en krone værd, selv om det måske ikke ser ud, som om man får særlig meget for pengene.

   data-srcset

  Ellevild forstærker

  Denne hybridforstærker er 30 kilo rendyrket underholdning, men ikke uden finesse.

  Naim SUPERNAIT 3 spread

  Superforstærker jorder konkurrenterne

  Naim Supernait 3 er afgjort et af de virkelig gode forstærkerkøb til under 50.000 kroner. Den har alt – undtagen digitalindgange.

   data-srcset

  Sublim japansk ­lydkunst

  Træt af hi-fi? Yamahas high-end-forstærkere vil få dig på bedre tanker.

  (Foto: Producent)

  Pladespillere for begyndere

  Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?