Search
Generic filters

Yamaha A-S1100

 itemprop
Yamaha A-S1100
Januar 2016Yamaha A-S1100

Musik på første klasse

Denne forstærker fra Yamaha er en mester i at grave musikalske detaljer frem, men kræver sit af det tilhørende udstyr.

Lyd & Billede mener

Yamaha tegner et mægtigt lydbillede op fuld af dybde og detaljer, og med større nærvær og engagement end konkurrenterne i prisklassen.
Manglen på digitale indgange gør, at man skal have en førsteklasses signalkilde og/eller DAC for at udnytte forstærkerens potentiale, hvilket forøger prisen.
 • Effekt: 2 x 90 W, 8 ohm
 • Indgange: 4 x analog
 • Udgang: 1 + hovedtelefoner
 • Phono-indgang: MM/MC
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 12789 kr

A-S1100 er den seneste i rækken af stereoforstærkere fra Yamaha, der virker klart inspireret af topmodellen A-S3000. Alt ved A-S1100 oser af kvalitet. Den har et tydeligt retro-præg over sig med klassiske VU-metre og tidsrigtige knapper. Fronten er i børstet metal med højglanslakkerede sideprofiler i ægte træ, og den fås i både sort og sølv.

Forstærkeren vejer hele 23 kg, godt hjulpet af en kraftig ringkernetransformator og symmetrisk opbyggede kredsløb med MOSFET-transistorer. Yamaha opgiver effekten til 95 watt pr. kanal i 8 ohm og 160 watt i 4 ohm.

 

Musikalsk og raffineret

“Wow! Her er der mere klang i klaveret på ‘Hello’,” udbryder Geir. Og de andre er enige: Yamaha-forstærkeren har et helt andet format over præsentationen end resten af feltet. Lyden er varm og forførende, og mere engagerende end med de andre forstærkere. Adele kommer tættere på og stråler ud fra højttalerne med et glasklart omkvæd, uden at det lyder hårdt eller spidst. Man kan også lettere høre, hvad Hozier synger om i “Take Me to Church”.

Det samme gælder Daft Punk: Bassen er mægtig og virker nærmest, som om den går en oktav dybere end de andre forstærkere! A-S1100 har en imponerende kontrol over de kræsne Focal-højttalere, og der er i det hele taget ikke meget, som kan afsløre, at vi har med en relativt fornuftig prissat forstærker at gøre.

Bagsiden domineres af kraftige skrueterminaler og et væld af analoge indgange. Yamaha-forstærkeren har både rec in/out og pre-out/main-in tilslutninger samt phono-indgang til MM- og MC-pickup. Foto: Yamaha
Bagsiden domineres af kraftige skrueterminaler og et væld af analoge indgange. Yamaha-forstærkeren har både rec in/out og pre-out/main-in tilslutninger samt phono-indgang til MM- og MC-pickup. Foto: Yamaha

Leif Ove Andsnes’ orkester lyder langt mere raffineret og detaljeret med Yamaha-forstærkeren. Instrumenterne står klarere ud fra hinanden, og tonehøjderne er lettere at følge. Den berømte stilhed mellem tonerne er mere fremtrædende, og lydbilledet virker mere præcist. Der er flere følelser og farver i lydbilledet på Yamaha end på Cambridge, som måske lyder nok så korrekt, men også lidt fladere.

Al denne højkvalitetslyd kommer dog med et forbehold, nemlig at man skal have en separat musikafspiller eller DAC på niveau med Marantz NA-6005 eller bedre for at kunne værdsætte forskellene.

annonce

 

annonce

Konklusion

“Jeg er ikke i tvivl. Hvis jeg skulle bruge mine egne penge på en af de her forstærkere, skulle det være Yamahas,” siger Lasse. Men Pioneer A-70 er en stærk udfordrer. Efter gentagne lytteprøver nåede vi frem til, at Yamaha A-S1100 har det største lydmæssige potentiale, men kun når den fodres med et førsteklasses analogt signal fra en rigtig god DAC eller musikafspiller.

Derfor er Yamaha A-S1100 bedst i test, mens Pioneer A-70 vil fremstå som det bedste køb for mange musik- og lyd-entusiaster.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Technics SU-C700

  Pris: 11999 kr Annonce
  Flot finish og udseende. Vi kan lide det kompakte format og VU-metrene, som vinker i takt med musikken. Her er rigeligt med digitalindgange, og på lydsiden har sangstemmer god diktion.
  Forstærkeren mangler kontrol. Det går hulter til bulter, bortset fra de allermest simple passager.
   data-srcset

  Cambridge Azur 851A

  Pris: 9999 kr Annonce
  Når det gælder om at genskabe musikken så rent som muligt – og med god kontrol over dynamikken – er Azur 851A en af de bedste forstærkere i klassen.
  Vi savner lidt temperament, og en digitalindgang eller to havde ikke været at foragte.
   data-srcset

  Audiolab 8300A

  Pris: 8995 kr Annonce
  Nydelig klang og lækker vokalgengivelse med et afbalanceret lydbillede.
  Lidt bleg dynamisk kontrast. Mangler gnist og liv.
   data-srcset

  Onkyo A-9070

  Pris: 7598 kr Annonce
  Masser af kræfter og en behagelig varm klang gør Onkyo-forstærkeren velegnet i mange stereo-opsætninger og med mange forskellige højttalere.
  Lyden kan indimellem virke lidt for pæn og poleret, og A-9070 har ikke så meget dynamisk slagkraft som de mest energiske konkurrenter.
   data-srcset

  Pioneer A-70DA

  Pris: 12999 kr Annonce
  Pioneer har taget en allerede fremragende forstærker og forbedret den med ekstra digitalindgange og balancerede kredsløb. Den lyder aldeles glimrende på alle lydniveauer.
  Nogle vil savne mere varme og fylde i lydbilledet. Lidt mere kraft kunne også have været godt.
   data-srcset

  Naim Nait 5Si

  Pris: 11200 kr Annonce
  Fantastisk medrivende forstærker med masser af power. Sprudler af liv og dynamik som et konstant festfyrværkeri.
  Mangler lidt raffinement. Og flere tilslutningsmuligheder.
   data-srcset

  Arcam A29

  Pris: 13500 kr Annonce
  Rigeligt med kræfter og en velkontrolleret, neutral klangbalance karakteriserer denne “snusfornuftige” forstærker, som også har godt med indgange.
  Dynamisk set er det ikke den mest sprudlende og engagerende forstærker, vi har hørt, og den blegner lidt i forhold til konkurrenterne.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Yamaha A-S1100

  Hegel H390 lifestyle

  En kraftkarl af en forstærker

  Hegel H390 er en ægte krudttønde af en forstærker, som til den halve pris af H590 giver næsten samme spilleglæde.

   data-srcset

  Analogt pletskud

  Regas flagskib lyder guddommeligt og er hver en krone værd, selv om det måske ikke ser ud, som om man får særlig meget for pengene.

   data-srcset

  Ellevild forstærker

  Denne hybridforstærker er 30 kilo rendyrket underholdning, men ikke uden finesse.

  Naim SUPERNAIT 3 spread

  Superforstærker jorder konkurrenterne

  Naim Supernait 3 er afgjort et af de virkelig gode forstærkerkøb til under 50.000 kroner. Den har alt – undtagen digitalindgange.

   data-srcset

  Sublim japansk ­lydkunst

  Træt af hi-fi? Yamahas high-end-forstærkere vil få dig på bedre tanker.

  (Foto: Producent)

  Pladespillere for begyndere

  Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?