Search
Generic filters

Pioneer A-70DA

 itemprop
Pioneer A-70DA
Januar 2016Pioneer A-70DA

Veludstyret superlyd

Fremragende lyd kombineret med avanceret digitalkonvertering i et både elegant og robust chassis.

Lyd & Billede mener

Pioneer har taget en allerede fremragende forstærker og forbedret den med ekstra digitalindgange og balancerede kredsløb. Den lyder aldeles glimrende på alle lydniveauer.
Nogle vil savne mere varme og fylde i lydbilledet. Lidt mere kraft kunne også have været godt.
 • Effekt: 2 x 65 W, 8 ohm
 • Indgange: 5 x analog inkl. 1 x XLR, AV-bypass, optisk, koaksial, USB-B
 • Udgange: 1 + hovedtelefoner
 • DAC: 32 bit/384 kHz, DSD128 (11,2 MHz)
 • Phono-indgang: MM/MC
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 12999 kr

Pioneer imponerede os i 2013 med digitalforstærkeren A-70 med flere detaljer i lydbilledet end dens konkurrenter. Den nye A-70DA bygger på forgængeren, men har fået en ekstra digitalindgang samt en balanceret XLR-indgang. Den har nemlig fået et helt nyt, fuldt balanceret forforstærkertrin.

 

Opgraderet digitalkonverter

Digitalkonverteren er opgraderet til SABRE32, der har den højeste opløsning i testen – 32 bit/384 kHz – og desuden afkoder DSD-signaler af højeste kvalitet.

Med en solid vægt på 17 kg står A-70DA ikke tilbage for konkurrenterne rent udseendemæssigt. Den udstråler kvalitet hele vejen igennem med aluminiumprofiler på siden og forgyldte terminaler.

 

Lydkvalitet

Gudskelov fortsætter indtrykket, når vi sætter musik på. For instrumenterne i orkestret på Leif Ove Andsnes’ The Beethoven Journey er særdeles godt placeret i det store lydbillede. Det kan minde om lyden af Cambridge 851A, bortset fra at der er mere punch i basområdet hos Pioneer.

Klangen fra klaveret på Hoziers “Take Me to Church” er meget stor, og hans stemme lyder også stort med mange undertoner. I omkvædet er der godt gang i rytmerne; her er både opløsning og dynamik i rigt mål.

annonce
Der er både optisk og koaksial digitalindgang samt en USB-port, der understøtter såvel 32 bit/384 kHz lydfiler som DSD128. Foto: Pioneer
Der er både optisk og koaksial digitalindgang samt en USB-port, der understøtter såvel 32 bit/384 kHz lydfiler som DSD128. Foto: Pioneer

Daft Punks rytmer slår langt bedre end hos Arcam og Audiolab. Musikken gengives med god dybde, og klaveret på Adeles “Hello” har både fylde i basregisteret og masser af luft i toppen.

annonce

Digitalindgangene lyder rigtig godt, så du skal have en god DAC for at få noget ud af at bruge de analoge indgange. Selv netværksafspilleren Marantz NA6005, som vandt vores gruppetest i Lyd & Billede #10 2015, lyder lidt bedre tilsluttet digitalt end analogt. Analogt man mister noget snert i de lyse klavertangenter.

 

Konklusion

Uanset hvilken slags musik man spiller, disker Pioneer A-70AD op med rigtig god lyd. Lydbilledet er luftigt og detaljeret, samtidig med at der er et godt attack i mellemtoneområdet.

Der findes kraftigere forstærkere, som bevarer kontrollen endnu bedre, når man spiller højt. Når vi alligevel kårer Pioneer til Bedste Køb, selv om den ikke er blandt de billigste forstærkere, er det, fordi den lyder så godt – ud over at den er langt bedre udrustet end testvinderen fra Yamaha. Som samlet set vil blive dyrere, hvis man skal købe en god DAC ved siden af.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Technics SU-C700

  Pris: 11999 kr Annonce
  Flot finish og udseende. Vi kan lide det kompakte format og VU-metrene, som vinker i takt med musikken. Her er rigeligt med digitalindgange, og på lydsiden har sangstemmer god diktion.
  Forstærkeren mangler kontrol. Det går hulter til bulter, bortset fra de allermest simple passager.
   data-srcset

  Yamaha A-S1100

  Pris: 12789 kr Annonce
  Yamaha tegner et mægtigt lydbillede op fuld af dybde og detaljer, og med større nærvær og engagement end konkurrenterne i prisklassen.
  Manglen på digitale indgange gør, at man skal have en førsteklasses signalkilde og/eller DAC for at udnytte forstærkerens potentiale, hvilket forøger prisen.
   data-srcset

  Cambridge Azur 851A

  Pris: 9999 kr Annonce
  Når det gælder om at genskabe musikken så rent som muligt – og med god kontrol over dynamikken – er Azur 851A en af de bedste forstærkere i klassen.
  Vi savner lidt temperament, og en digitalindgang eller to havde ikke været at foragte.
   data-srcset

  Audiolab 8300A

  Pris: 8995 kr Annonce
  Nydelig klang og lækker vokalgengivelse med et afbalanceret lydbillede.
  Lidt bleg dynamisk kontrast. Mangler gnist og liv.
   data-srcset

  Onkyo A-9070

  Pris: 7598 kr Annonce
  Masser af kræfter og en behagelig varm klang gør Onkyo-forstærkeren velegnet i mange stereo-opsætninger og med mange forskellige højttalere.
  Lyden kan indimellem virke lidt for pæn og poleret, og A-9070 har ikke så meget dynamisk slagkraft som de mest energiske konkurrenter.
   data-srcset

  Naim Nait 5Si

  Pris: 11200 kr Annonce
  Fantastisk medrivende forstærker med masser af power. Sprudler af liv og dynamik som et konstant festfyrværkeri.
  Mangler lidt raffinement. Og flere tilslutningsmuligheder.
   data-srcset

  Arcam A29

  Pris: 13500 kr Annonce
  Rigeligt med kræfter og en velkontrolleret, neutral klangbalance karakteriserer denne “snusfornuftige” forstærker, som også har godt med indgange.
  Dynamisk set er det ikke den mest sprudlende og engagerende forstærker, vi har hørt, og den blegner lidt i forhold til konkurrenterne.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Pioneer A-70DA

  Hegel H390 lifestyle

  En kraftkarl af en forstærker

  Hegel H390 er en ægte krudttønde af en forstærker, som til den halve pris af H590 giver næsten samme spilleglæde.

   data-srcset

  Analogt pletskud

  Regas flagskib lyder guddommeligt og er hver en krone værd, selv om det måske ikke ser ud, som om man får særlig meget for pengene.

   data-srcset

  Ellevild forstærker

  Denne hybridforstærker er 30 kilo rendyrket underholdning, men ikke uden finesse.

  Naim SUPERNAIT 3 spread

  Superforstærker jorder konkurrenterne

  Naim Supernait 3 er afgjort et af de virkelig gode forstærkerkøb til under 50.000 kroner. Den har alt – undtagen digitalindgange.

   data-srcset

  Sublim japansk ­lydkunst

  Træt af hi-fi? Yamahas high-end-forstærkere vil få dig på bedre tanker.

  (Foto: Producent)

  Pladespillere for begyndere

  Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?