: Eve Room + Eve Weather

Eve Room + Eve Weather

Det er ikke det, at de smarte sensorer fra tyske Elgato – Eve Room og Eve Weather – kan måle temperatur, luftfugtighed og lignende, der gør dem specielle. Ej heller at man kan aflæse temperaturen via Eve-app’en på sin iPhone. Nej, det er det, at man kan spørge Siri, hvad temperaturen er på terrassen eller i stuen, og så svarer hun med informationer, som hun henter direkte fra de to Eve-enheder.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Eve Room og Eve Weather understøtter nemlig Apples HomeKit-teknologi, hvilket altså bl.a. indebærer automatisk Siri-integration, men også iCloud-integration, så andre brugere kan få adgang til informationer via deres Apple ID, hvis du giver dem lov. Samt at produkterne uden videre kan integreres med andre enheder, som understøtter HomeKit.

Begge enheder kører på almindelige AA-batterier og forbruger meget lidt strøm, da forbindelsen til din iPhone foregår via Bluetooth LE. Det betyder så til gengæld, at du ikke kan få adgang til oplysningerne fra Eve-enhederne, medmindre du rent faktisk er hjemme.

Elgato har godt nok informeret os om, at Eve Room og Eve Weather bør kunne forbindes til en Apple TV af nyere dato (3. generation eller højere), så du derigennem kan få adgang til dine vejrdata, hvis bare din iPhone og din Apple TV er logget på iCloud med samme Apple ID, men det fik vi aldrig til at virke. Og søger man lidt på internettet, ser det ud til, at vi ikke er de eneste, der har måttet give op, hvad det angår.

(Foto: Producent)
Eve-app’en vinder ingen priser for brugervenlighed. (Foto: Producent)

Vurdering                                                  

Det mest spændende ved Eve Room og Eve Weather – som i øvrigt også kan købes separat for henholdsvis 699 og 399 kroner – er ikke deres egentlige funktion. Dybest set er de bare smarte termometre, der virker en hel del billigere, end de er, og de kan intet ud over at oplyse dig om vejr- og miljøforhold i dine omgivelser. Adgang via Apple TV virker ikke – eller er i hvert fald meget vanskeligt at få til at fungere – og Eve-app’en i sig selv er meget undervældende.

Men HomeKit betyder komplet integration med iOS – hvilket Siris direkte adgang til oplysninger fra sensorerne er et eksempel på – og den teknologi vil på sigt kunne lade dig designe dit smarte hjem med et væld af forskellige typer produkter, som alle vil kunne arbejde sammen, fordi HomeKit så at sige står for koordinationen.

Så … point til Eve-enhederne for at være baseret på HomeKit. Og ikke for ret meget andet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:

  Læs også

  Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.
  Har du netop slået kløerne i en PlayStation 5 eller en Xbox Series X? Så vil du måske også gerne opgradere din skærm. Vi har testet de bedste TV’er til gaming!
  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Dyson Lightcycle Morph

  Vejl.pris 4190 kr Lys til det hele

  Ring Video Doorbell 3

  Vejl.pris 1799 kr Concierge til det smarte hjem

  Arlo Audio Doorbell

  Vejl.pris 699 kr Smart dørvogter med særheder

  9 trådløse smart-højttalere

  Vejl.pris kr Stemmen befaler
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.