Search
Generic filters

: Eve Room + Eve Weather

Eve Room + Eve Weather

Det er ikke det, at de smarte sensorer fra tyske Elgato – Eve Room og Eve Weather – kan måle temperatur, luftfugtighed og lignende, der gør dem specielle. Ej heller at man kan aflæse temperaturen via Eve-app’en på sin iPhone. Nej, det er det, at man kan spørge Siri, hvad temperaturen er på terrassen eller i stuen, og så svarer hun med informationer, som hun henter direkte fra de to Eve-enheder.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Eve Room og Eve Weather understøtter nemlig Apples HomeKit-teknologi, hvilket altså bl.a. indebærer automatisk Siri-integration, men også iCloud-integration, så andre brugere kan få adgang til informationer via deres Apple ID, hvis du giver dem lov. Samt at produkterne uden videre kan integreres med andre enheder, som understøtter HomeKit.

Begge enheder kører på almindelige AA-batterier og forbruger meget lidt strøm, da forbindelsen til din iPhone foregår via Bluetooth LE. Det betyder så til gengæld, at du ikke kan få adgang til oplysningerne fra Eve-enhederne, medmindre du rent faktisk er hjemme.

Elgato har godt nok informeret os om, at Eve Room og Eve Weather bør kunne forbindes til en Apple TV af nyere dato (3. generation eller højere), så du derigennem kan få adgang til dine vejrdata, hvis bare din iPhone og din Apple TV er logget på iCloud med samme Apple ID, men det fik vi aldrig til at virke. Og søger man lidt på internettet, ser det ud til, at vi ikke er de eneste, der har måttet give op, hvad det angår.

(Foto: Producent)
Eve-app’en vinder ingen priser for brugervenlighed. (Foto: Producent)

Vurdering                                                  

Det mest spændende ved Eve Room og Eve Weather – som i øvrigt også kan købes separat for henholdsvis 699 og 399 kroner – er ikke deres egentlige funktion. Dybest set er de bare smarte termometre, der virker en hel del billigere, end de er, og de kan intet ud over at oplyse dig om vejr- og miljøforhold i dine omgivelser. Adgang via Apple TV virker ikke – eller er i hvert fald meget vanskeligt at få til at fungere – og Eve-app’en i sig selv er meget undervældende.

Men HomeKit betyder komplet integration med iOS – hvilket Siris direkte adgang til oplysninger fra sensorerne er et eksempel på – og den teknologi vil på sigt kunne lade dig designe dit smarte hjem med et væld af forskellige typer produkter, som alle vil kunne arbejde sammen, fordi HomeKit så at sige står for koordinationen.

Så … point til Eve-enhederne for at være baseret på HomeKit. Og ikke for ret meget andet.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:

  Læs også

  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!
  Asus er rykket helt op i high-end-klassen med en sværvægtsmobil, der kan konkurrere på lige fod med de bedste på markedet. Et dette Asus’ øjeblik?
  Mercedes EQC byder på en støjsvag, silkeblød og ultra-komfortabel køreoplevelse. Det eneste, der bryder stilheden, er det saftige lydanlæg fra Burmester!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Arlo Audio Doorbell

  Vejl.pris 699 kr Smart dørvogter med særheder

  9 trådløse smart-højttalere

  Vejl.pris kr Stemmen befaler

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

  Netgear Meural Canvas II MC327

  Vejl.pris 6790 kr Digitalt kunstmuseum på din væg
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.