Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Eve Room + Eve Weather

Eve Room + Eve Weather

Lyd & Billede mener
Specifikationer

Eve Room + Eve Weather

Det er ikke det, at de smarte sensorer fra tyske Elgato – Eve Room og Eve Weather – kan måle temperatur, luftfugtighed og lignende, der gør dem specielle. Ej heller at man kan aflæse temperaturen via Eve-app’en på sin iPhone. Nej, det er det, at man kan spørge Siri, hvad temperaturen er på terrassen eller i stuen, og så svarer hun med informationer, som hun henter direkte fra de to Eve-enheder.

(Foto: Producent)

(Foto: Producent)

Eve Room og Eve Weather understøtter nemlig Apples HomeKit-teknologi, hvilket altså bl.a. indebærer automatisk Siri-integration, men også iCloud-integration, så andre brugere kan få adgang til informationer via deres Apple ID, hvis du giver dem lov. Samt at produkterne uden videre kan integreres med andre enheder, som understøtter HomeKit.

Begge enheder kører på almindelige AA-batterier og forbruger meget lidt strøm, da forbindelsen til din iPhone foregår via Bluetooth LE. Det betyder så til gengæld, at du ikke kan få adgang til oplysningerne fra Eve-enhederne, medmindre du rent faktisk er hjemme.

Elgato har godt nok informeret os om, at Eve Room og Eve Weather bør kunne forbindes til en Apple TV af nyere dato (3. generation eller højere), så du derigennem kan få adgang til dine vejrdata, hvis bare din iPhone og din Apple TV er logget på iCloud med samme Apple ID, men det fik vi aldrig til at virke. Og søger man lidt på internettet, ser det ud til, at vi ikke er de eneste, der har måttet give op, hvad det angår.

Annonce
(Foto: Producent)

Eve-app’en vinder ingen priser for brugervenlighed. (Foto: Producent)

Vurdering                                                  

Det mest spændende ved Eve Room og Eve Weather – som i øvrigt også kan købes separat for henholdsvis 699 og 399 kroner – er ikke deres egentlige funktion. Dybest set er de bare smarte termometre, der virker en hel del billigere, end de er, og de kan intet ud over at oplyse dig om vejr- og miljøforhold i dine omgivelser. Adgang via Apple TV virker ikke – eller er i hvert fald meget vanskeligt at få til at fungere – og Eve-app’en i sig selv er meget undervældende.

Men HomeKit betyder komplet integration med iOS – hvilket Siris direkte adgang til oplysninger fra sensorerne er et eksempel på – og den teknologi vil på sigt kunne lade dig designe dit smarte hjem med et væld af forskellige typer produkter, som alle vil kunne arbejde sammen, fordi HomeKit så at sige står for koordinationen.

Så … point til Eve-enhederne for at være baseret på HomeKit. Og ikke for ret meget andet.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Philips Hue – white and color ambiance

Philips Hue – white and color ambiance

Dem kan du også købe

Dem kan du også købe

Withings Aura Smart Sleep System

Withings Aura Smart Sleep System

Parrot Flower Power

Parrot Flower Power

Withings Home

Withings Home

Netatmo Weather Station

Netatmo Weather Station

forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.