Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Philips The One (55PUS8897/12)

Farverig billedoplevelse!

Philips The One leverer imponerende skarp billedkvalitet og har desuden en særlig finesse i ærmet – Ambilight!

Publiceret 14/10/2022 - 09:00
Philips The One (55PUS8897/12)
Audun Hage

Philips har givet denne model det friske kælenavn ‘The One’, fordi den angiveligt har det meste, et moderne TV har brug for af finesser. I modelserien fås størrelser fra 50 til 75/86 tommer, alle med Android TV og Ambilight. 

Obs! Philips-modellen har flere modelnumre, bl.a. PUS8807 og PUS8897, hvor specifikationerne er meget ens, men TV’et har enten lys eller mørk ramme. 

Philips The One 55″

Philips har sværget til Android brugergrænsefladen i en årrække. Årets model bruger version 11, men Philips har endnu ikke taget skridtet til den nye Google TV-platform. Menusystemet ser derfor lidt mere traditionelt ud end hos Sony og TCL, men fungerer likevel fint og giver adgang til et bredt udvalg af apps og streamingtjenester. 

Tilslutningsmulighederne er gode med fire HDMI-indgange, hvoraf to understøtter 120 Hz. Her er også understøttelse af gaming-finesser som VRR og Freesync Premium. Vi målte input lag til cirka 17 millisekunder, hvilket er godkendt, så længe du ikke er en hardcore e-sport-udøver. 

Philips Android Philips Ambilight Philips remote
<
>
Philips-skærmen har et fint design med mørkegrå ramme om skærmen og en lille børstet metalliste nederst. Den står på en centralt monteret fod, som let kan være på TV-bænken. (Foto: Audun Hage)

Billede og lyd

Philips har altid haft sin egen tilgang til billedgengivelse, hvor de gerne giver den gas med lidt stærkere kontrast, farver og skarphed end de fleste andre. Det kan af og til blive for meget af det gode, men når det gælder The One, må vi sige, at det fungerer udmærket.  

The One har en rigtig god billedgengivelse for sin klasse: Vi er især imponerede af skarpheden, som fremhæver små detaljer, uden at det virker overdrevet. Nærbillederne fra serier som House of the Dragon og Magtringene virker uhyggeligt ægte og nærværende! Derudover er bevægelserne flydende og flimmerfri. 

Philips-skærmen scorer også gennemgående godt på både kontrast, lysstyrke og farvegengivelse, og den kommer meget tæt på favoritten fra TCL på flere områder. Hovedforskellen er, at konkurrenten (QLED860) har et endnu dybere sortniveau. Indsynsvinklen er til gengæld jævnere på Philips end på flere af konkurrenterne. Dermed egner TV’et sig rigtig godt til både film, sport og spil.  

Tresidet Ambilight-lys tilføjer uden tvivl noget ekstra krydderi til billedoplevelsen. (Foto: Audun Hage)

The One har også en bonus-finesse, som er særegen for Philips TV. Her taler vi selvfølgelig om Ambilight ambient light. Skærmen har tre sæt lysdioder på bagsiden, som oplyser omgivelserne i farver, der matcher handlingen på skærmen.  

Har man først fået øjnene op for Ambilight, kan det være svært at undvære. Lyset giver et ekstra pift til billedoplevelsen, samtidig med at det føles behageligt for øjnene. Man kan selv indstille, hvor stærkt og dynamisk, lyset skal være. Og er du ikke fan, kan det selvfølgelig slås fra. 

Lyden er derimod ikke så imponerende. Philips tilbyder en række forskellige billedindstillinger, herunder en AI-indstilling, som tilpasser sig automatisk, men det lyder ret tyndt og indelukket. En soundbar er nok den rette medicin her, hvis du vil have en lydgengivelse, der står mål med den livfulde billedkvalitet. Her tilbyr Philips en del produkter fra egen stald, som kan tilsluttes TV’et trådløst via DTS Play-fi. Værd at tjekke ud! 

Når alt kommer til alt, er Philips The One et TV, vi trygt kan anbefale. Den leverer godt på både brugervenlighed, billedkvalitet og finesser. Tilføj en soundbar, så har du et fedt set up! 

 

Karakter
Philips The One (55PUS8897/12)
Basic

Lyd & Billede mener

Philips-skærmen leverer et meget skarpt og kontrastrigt billede, samtidig med at det farverige Ambilight-lys sørger for at give oplevelsen et ekstra boost. Lyden er relativt tynd og skriger om hjælp fra en soundbar eller et lydsystem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top