Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony X85K/X89K (KD-55X89K)

Smart og spillevenlig

Dette TV fra Sony er velegnet til gaming og leverer både god brugervenlighed og fin billedkvalitet.

Publiceret 14/10/2022 - 09:00
Sony X85K/X89K (KD-55X89K)
Audun Hage

Sony har et bredt udbud af TV’er i forskellige størrelser og prisklasser. X85K/X89K er arvtageren til X89J fra 2021. I lighed med forgængeren fås den i et hav af størrelser, fra 43” og helt op til 85”! 

Obs! Sony-modellen er tilgængelig under to forskellige modelnumre, X85K og X89K, hvor specifikationerne er stort set ens.  

Sony KD-55X85/X89K

Sony-skærmen står på to fødder, som kan monteres i bred eller smal position. Den får dermed nemt plads på TV-bænken, og der kan blive plads til en soundbar mellem fødderne. Praktisk, synes vi. 

Brugergrænsefladen er den nye Google TV-version af Android: Menuen er blevet hurtigere at navigere i, samtidig med at du får personlige program-anbefalinger, skræddersyet til din egen brugerprofil.  

Google er flinke til at holde sit operativsystem opdateret med de nyeste tjenester, og Sony X89K har derfor et bredt udvalg af streamingtjenester ombord. 

Sony-skærmen har også en kompakt fjernbetjening, som vi godt kan lide. Den ligger godt i hånden, og eftersom den har Bluetooth, behøver man ikke at pege direkte mod TV’et. 

På tilslutningsfronten er Sony X85K/X89K udstyret med fire HDMI-indgange, hvoraf to av disse understøtter 4K/120 Hz. Vi målte forsinkelse (input lag) til ca. 13 millisekunder, hvilket er klart godkendt. Med understøttelse af VRR (Variable Refresh Rate) vil dette også være et velegnet TV til spillekonsoller som PS5 og Xbox Series X. 

DSC_5424 DSC_5446 DSC_5425 DSC_5439
<
>
X89K leveres også med Sonys egen streaming-tjeneste Bravia Core, som byder på en del eksklusive titler i høj streaming-kvalitet. (Foto: Audun Hage)

Billede og lyd

Sony fortsætter med at levere TV’er med flot billedkvalitet, og denne sæson er vi især imponerede af topmodellen A95K med QD-OLED-teknologi. Men den ligger naturligvis i en helt anden prisklasse! 

Modellen, vi tester her, er en væsentligt enklere variant med traditionelt LCD-panel og direkte LED-belysning uden local dimming. Under kølerhjelmen sidder videoprocessoren X1, som vi har god erfaring med fra tidligere modeller.  

Billedkvaliteten har flere lyspunkter, bogstavelig talt: Sony-skærmen leverer glimrende lysstyrke (målt til lige over 600 nits), samtidig med at skærmoverfladen er mat og lidt plaget af reflekser. Det gør den velegnet til se TV i lyse rum. Her er også lidt ekstra fut i HDR-effekterne, som giver et lidt mere engagerende billede at se på end konkurrenterne fra LG, Samsung og Sharp.  

Sony-skærmen leverer god kontrast og sortniveau. Her fra ‘Drive to survive’ på Netflix.

Sortniveauet er heller ikke værst, og selv om den ikke har nogen local dimming, leverer denne 55-tommer overraskende god kontrast. Dog kan billedoplevelsen ikke helt måle sig med Philips og TCL, som begge har lidt bedre dybdeoplevelse og mere præcise, neutrale farver end Sony.  

Og hvordan med lyden, så? Jo, Sonys billigere TV-modeller har det med at lyde noget tyndt, og X85K/X89K gør heller ikke det helt store indtryk på den front. Stemmegengivelsen føles lidt indelukket og kan lyde lidt anstrengt, når vi skruer op for lyden. Her kan selv en billig soundbar gøre en stor forskel! 

Alt i alt scorer Sony X85K/X89K over en bred kam godt på både brugervenlighed og billedkvalitet, og det kan være et fint alternativ for dig, som er på jagt efter et Google-TV med gode spilfunktioner.  

Karakter
Sony X85K/X89K (KD-55X89K)
Basic

Lyd & Billede mener

Sony-skærmen leverer strålende lysstyrke og fin kontrast, som gør den velegnet til at se TV i lyse rum. Sortniveauet og farvegengivelsen er ikke på højde med de bedste, og lyden er skuffende tynd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top