TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST LG NANO81 (55NANO816QA)

Svag kontrast

LG-skærmen scorer højt på brugervenlighed, men billedkvaliteten er ikke den bedste, vi har set.

forfatter
Publiceret 14/10/2022 - 09:00
Karakter
LG NANO81 (55NANO816QA)
L&B mener
LG-skærmen har et fint design og en flot brugergrænseflade med mange apps.
Kontrasten er mindre imponerende og giver en udvasket billedoplevelse.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 55” 4K IPS LCD 
  • Opløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD) 
  • Panelfrekvens: 60 Hz  
  • Operativsystem: WebOS 22 
  • Indgange: 4 HDMI (2.0), 1 USB 2.0 
  • Udgange: Optisk digital lydudgang, HDMI eARC 
  • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG 
  • Andet: 
  • Skærmstørrelser: 55”, 65”, 75” 
  • Web: lg.com 
Vejl. pris 7699Pr. 14/10/2022 Produktside

Sydkoreanske LG Electronics er blandt de mest aktive TV-producenter for tiden, kendt og eftertragtet for sine kontrastrige OLED-skærme. I de lavere prisklasser satses der derimod fortsat på LCD: NANO81-modellen, som vi tester, her leveres i et bredt udvalg av skærmstørrelser op til 75 tommer. 

LG NANO81

LG-skærmen står på en buet sokkel af ‘halvmåne’-typen (crescent): dette design har LG brugt i en årrække, så det er nærmest lidt retro! Indpakningen er tydeligvis lidt tykkere end det, vi forbinder med LG’s åleslanke OLED-skærme – naturligt nok, eftersom billedpanelet tager lidt større plads. 

Det er værd at bemærke, at denne LG-model kun har et 60 Hz billedpanel. Den vil derfor ikke kunne tackle de mest krævende spil, og den er dermed ikke den mest oplagte gaming-skærm, selv om vi målte forsinkelse (input lag) til respektable 15 millisekunder. 

Lidt pudsigt er det også, at NANO81, i modsætning til mange andre LG-skærme, ikke ser ud til at understøtte HDR-formatet Dolby Vision. Det indebærer, at en god del af indholdet fra bl.a. Netflix og Disney+ ikke vises 100 procent optimalt.  

LG-skærmen fremstår derfor lidt ‘ribbet’ for udstyr – men den er i det mindste opdateret med den nyeste WebOS 22 brugergrænseflade, som byder på et bredt udvalg af app’er og streaming-tjenester. Fjernbetjeningen er af typen Magic Remote, som lader os navigere rundt i menuerne ved hjælp af en cursor. 

LG NANO81 WebOS22 LG NANO81 remote LG NANO81 House of the Dragon
<
>
NANO81 er opdateret med den nye WebOS 22 brugergrænseflade fra LG, som er både enkel og hurtig at bruge. (Foto: Audun Hage)

Billede og lyd

LG NANO81 bruger et LCD-panel af typen IPS, som er kendt for at give en god indsynsvinkel. Dette kan være praktisk, hvis man har en bred stue med mange siddepladser. Man kan fint betragte skærmen fra siden, uten at farverne ændrer karakter i særlig grad. Men det er også blandt de få lyspunkter! 

LG-skærmen har desværre ret middelmådig kontrast sammenlignet med de andre testdeltagere: Det mærkes allerede fra starten, at den har lidt mindre glød og gnist i de mest krævende scener, og billedet opleves ikke særlig engagerende, når vi udfordrer med de nyeste serier.  

Når vi dæmper belysningen i rummet, ser vi også, at NANO81 har problemer med at vise ordentlig sort. Noget baglys trænger igennem, og de mørkeste toner har en tendens til at lappe over, så man går glip af detaljerne. Mørke og dramatiske scener på serier som House of the Dragon og Magtringene mangler den dybde, som vi er vant til at se. 

Formår lyden at trække op i bedømmelsen? Desværre er vi ikke specielt imponerede der heller. LG NANO81 har flere forskellige lydindstillinger, men de lyder generelt ganske indestængte og flade. De fleste vil nok finde det fordelagtigt at opgradere med en separat soundbar.  

Totalt set fremstår denne LG-skærmen meget lidt kontrastrig, og lidt fattig på udstyr. Vi har registreret, at NANO81 har været på tilbud til fordelagtige priser, men vil alligevel anbefale at se på en af de andre testdeltagere. Skal du endelig have et LG-TV, vil vi hellere anbefale at gå efter en QNED- eller OLED-model! 

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Også i denne test:

Philips The One (55PUS8897/12)

Farverig billedoplevelse!

Philips The One leverer imponerende skarp billedkvalitet og har desuden en særlig finesse i ærmet – Ambilight!

Philips-skærmen leverer et meget skarpt og kontrastrigt billede, samtidig med at det farverige Ambilight-lys sørger for at give oplevelsen et ekstra boost.
Lyden er relativt tynd og skriger om hjælp fra en soundbar eller et lydsystem.

TCL QLED860 (55QLED860)

Hurtig, kontrastrig og brugervenlig

TCL QLED860 er udstyret med den opdaterede Google TV-brugergrænseflade, og det leverer en rigtig lækker billedkvalitet til prisen.

TCL QLED860 giver et rigtig flot billede, rigt på kontrast, og derudover en fin Google-brugergrænseflade og gode tilslutningsmuligheder.
TCL har en lidt smallere indsynsvinkel end konkurrenten fra Philips, og lyden er lidt tyndere end forventet.

Sharp EQ3EA (55EQ3EA)

Skarpt comeback?

Denne model fra Sharp leverer en god kombination af billedkvalitet og brugervenlighed. Men konkurrencen er hård!

Sharp-skærmen har en fin farvegengivelse, og Android-systemet giver et bredt udvalg af apps.
Billedfrekvensen er begrænset opad til 60 Hz.

Sony X85K/X89K (KD-55X89K)

Smart og spillevenlig

Dette TV fra Sony er velegnet til gaming og leverer både god brugervenlighed og fin billedkvalitet.

Sony-skærmen leverer strålende lysstyrke og fin kontrast, som gør den velegnet til at se TV i lyse rum.
Sortniveauet og farvegengivelsen er ikke på højde med de bedste, og lyden er skuffende tynd.

Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)

Smart design, middelmådig kontrast

Denne åleslanke Samsung-skærm er spækket med finesser. Vi savner bare lidt mere fut i kontrasten!

Samsung-modellen har et flot design og god brugervenlighed med masser af moderne finesser. Tilslutningsmulighederne er også gode.
Kontrasten er er midt i feltet og ikke helt på højde med de bedste i testen.

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
LG's 2023 OLED TV'er klar i Norden Fås i butikkerne den 13. marts, og kan forudbestilles nu.
lbpluss
Tjek denne 98-tommerskærm fra Sony! Sony slår på stortromme og lancerer sit første 98-tommers 4K-TV. Derimod kommer der ingen nye 8K-TV'er i år.
lbpluss
Sony satser stadig på QD-OLED Sony har holdt kortene tæt til kroppen om årets nye TV-modeller, men nu har de endelig meldt ud. De nye topmodeller A95L og A80L har indtaget scenen.
lbpluss
Allente lancerer specialtilpasset Chromecast med Google TV Nu kan Allente-abonnenter sløjfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye 8K-flagskibs-TV: QN900C De nye 55", 65" og 77" modeller i S95C-serien fra Samsung er lige rundt om hjørnet, ligesom også en række andre 2023-fjernsynsmodeller.
Følg Lyd & Billede