TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Gruppetest 55” 4K LCD TV’er til under 8.000 kroner

Bedste TV-billede på budget

55-tommerne er ikke specielt store, men kan give dig masser af billedoplevelse for pengene. Vi har testet de bedste TV'er til under 8.000 kroner!

forfatter
Publiceret 14/10/2022 - 09:00
Produkter i denne test
 • Philips The One (55PUS8897/12)
 • TCL QLED860 (55QLED860)
 • Sharp EQ3EA (55EQ3EA)
 • LG NANO81 (55NANO816QA)
 • Sony X85K/X89K (KD-55X89K)
 • Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)
 • Efteråret er over os, og det betyder også at TV-sæsoner er i fuld sving! Efterhånden som aftnerne bliver mørkere, koldere og vådere, virker sofaen og skærmen derhjemme pludselig langt mere tillokkende.  

  Udbuddet af underholdning er blevet større og mere indholdsrigt end nogensinde før. Der er masser af streaming-tjenester at vælge imellem, og næsten hver uge byder på en ny film eller serie-sæson, som løfter spændingsniveauet til nye højder.   

  Men hvis du vil have fuldt udbytte af den bedste underholdning, gælder det naturligvis om at have udstyret i orden! 

  Mange af de nye serier og film serveres i knivskarp 4K-opløsning og kontrastrig billedkvalitet (HDR – High Dynamic Range), som kan se fantastisk ud, såfremt du har den rette billed-hardware. Det ser helt klart bedst ud på et nyere TV med opgraderet billedgengivelse. Har du et ældre TV med 5-10 år på bagen, kan forskellen få dig til at måbe! 

  55-tommere med høj ydelse til en fornuftig pris

  Heldigvis behøver det ikke koste en formue at udskifte dit gamle TV med et nyt. For under 8.000 kroner kan du sikre dig en topmoderne skærm med glimrende billedkvalitet. Men så gælder det naturligvis om at træffe det rigtige valg! 

  55-tommeren har længe været anset som ‘standardstørrelsen’ her i Norden, og selv om mange vælger at opgradere til endnu større skærme (65, 75), er denne størrelse fortsat blandt de mest populære, da den både er fleksibel, placeringsvenlig og ofte mere overkommelig end de større varianter. Hvis du har et stramt budget, og din stue har en størrelse/indretning, hvor du sidder relativt tæt på TV-skærmen, kan dette være et udmærket valg.   

  Synes du 8.000 kroner er for pebret? Fortvivl ikke – mange TV’er plejer at falde lidt i pris her i efteråret og frem mod Black Week, hvor der kan være tusindlapper at spare. Efter vores mening er det bedre at købe et godt specificeret TV, når det kommer på tilbud end at købe det første og billigste, man finder. Sats altid på kvalitet! 

  Obs! Glem ikke, at mange af de testede 55-tommere også leveres i både mindre og større udgaver (50”/65/75 etc.) for dig, som har andre krav til plads, behov og budget. 

  Det lægger vi vægt på, når vi tester

  Vi har udvalgt en gruppe TV-skærme fra kendte TV-producenter. Kravet er 55 tommer, 4K-opløsning, understørrelse af HDR (High Dynamic Range) og en god brugergrænseflade med de seneste streaming-tjenester. 

  Vi har testet TV’erne op mot hinanden under kontrollerede lysforhold. Udover at gøre visuelle observationer af billedkvaliteten, har vi også foretaget målinger af kontrast, lysstyrke og farvegengivelse samt forsinkelse (input lag), for at se, hvordan de forskellige modeller yder i sammenligning med de andre.  

  Billedkvalitet og lydgengivelse er selvfølgelig allervigtigst, men i det lange løb er også brugervenligheden (deriblandt menusystem og fjernbetjening) særdeles vigtig. Nutidens TV-skærme har en række kilder (TV-bokse, streaming-tjenester mm.) at forholde sig til, og derfor er det essentielt med en effektiv og overskuelig brugergrænseflade.  

  Gode tilslutningsmuligheder er også en klar fordel, så du kan oprette forbindelse til dine videokilder.  

  Populære og moderne spilkonsoller som PlayStation 5 og Xbox Series X/S stiller krav til TV’ets spilleegenskaber: For at fungere optimalt skal TV’et kunne tackle varierende billedfrekvenser (60-120Hz), og ikke mindst have en lav forsinkelse, så du kan følge med i de hurtigste dueller. 

  Samme TV under andet navn?

  Vær opmærksom på, at en del TV-modeller kan have forskellige modelbetegnelser ude hos de forskellige forhandlere. Dette drejer sig om såkaldte derivatmodeller, hvor de tekniske specifikationer ligner hinanden meget, mens der kan være forskel på mindre detaljer som farve eller fjernbetjening.  

  Det kan skyldes, at butikskæderne ønsker at tilbyde en ‘eksklusiv’ udgave og undgå direkte priskrig på en populær model. Vi nævner dette og eventuelle forskelle i testen, hvis informationen er tilgængelig hos producenten. 

  Læs også Nyt Samsung-TV? Husk at læse det med småt! QLED, Neo QLED … ¿Qué sagde du? Vi hjælper dig med at afkode Samsungs TV-modelkoder.
   

  Produkter i denne test

  Philips The One (55PUS8897/12)

  Farverig billedoplevelse!

  Philips The One leverer imponerende skarp billedkvalitet og har desuden en særlig finesse i ærmet – Ambilight!

  Philips-skærmen leverer et meget skarpt og kontrastrigt billede, samtidig med at det farverige Ambilight-lys sørger for at give oplevelsen et ekstra boost.
  Lyden er relativt tynd og skriger om hjælp fra en soundbar eller et lydsystem.

  TCL QLED860 (55QLED860)

  Hurtig, kontrastrig og brugervenlig

  TCL QLED860 er udstyret med den opdaterede Google TV-brugergrænseflade, og det leverer en rigtig lækker billedkvalitet til prisen.

  TCL QLED860 giver et rigtig flot billede, rigt på kontrast, og derudover en fin Google-brugergrænseflade og gode tilslutningsmuligheder.
  TCL har en lidt smallere indsynsvinkel end konkurrenten fra Philips, og lyden er lidt tyndere end forventet.

  Sharp EQ3EA (55EQ3EA)

  Skarpt comeback?

  Denne model fra Sharp leverer en god kombination af billedkvalitet og brugervenlighed. Men konkurrencen er hård!

  Sharp-skærmen har en fin farvegengivelse, og Android-systemet giver et bredt udvalg af apps.
  Billedfrekvensen er begrænset opad til 60 Hz.

  LG NANO81 (55NANO816QA)

  Svag kontrast

  LG-skærmen scorer højt på brugervenlighed, men billedkvaliteten er ikke den bedste, vi har set.

  LG-skærmen har et fint design og en flot brugergrænseflade med mange apps.
  Kontrasten er mindre imponerende og giver en udvasket billedoplevelse.

  Sony X85K/X89K (KD-55X89K)

  Smart og spillevenlig

  Dette TV fra Sony er velegnet til gaming og leverer både god brugervenlighed og fin billedkvalitet.

  Sony-skærmen leverer strålende lysstyrke og fin kontrast, som gør den velegnet til at se TV i lyse rum.
  Sortniveauet og farvegengivelsen er ikke på højde med de bedste, og lyden er skuffende tynd.

  Samsung Q75B/Q77B (QE55Q77B)

  Smart design, middelmådig kontrast

  Denne åleslanke Samsung-skærm er spækket med finesser. Vi savner bare lidt mere fut i kontrasten!

  Samsung-modellen har et flot design og god brugervenlighed med masser af moderne finesser. Tilslutningsmulighederne er også gode.
  Kontrasten er er midt i feltet og ikke helt på højde med de bedste i testen.

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
  MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
  lbpluss
  LG's 2023 OLED TV'er klar i Norden Fås i butikkerne den 13. marts, og kan forudbestilles nu.
  lbpluss
  Tjek denne 98-tommerskærm fra Sony! Sony slår på stortromme og lancerer sit første 98-tommers 4K-TV. Derimod kommer der ingen nye 8K-TV'er i år.
  lbpluss
  Sony satser stadig på QD-OLED Sony har holdt kortene tæt til kroppen om årets nye TV-modeller, men nu har de endelig meldt ud. De nye topmodeller A95L og A80L har indtaget scenen.
  lbpluss
  Allente lancerer specialtilpasset Chromecast med Google TV Nu kan Allente-abonnenter sløjfe TV-boksen.
  lbpluss
  Her er Samsungs nye 8K-flagskibs-TV: QN900C De nye 55", 65" og 77" modeller i S95C-serien fra Samsung er lige rundt om hjørnet, ligesom også en række andre 2023-fjernsynsmodeller.
  Følg Lyd & Billede