Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Guide

Sådan læser du modelkoderne på Samsungs TV’er

QLED, Neo QLED … ¿Qué sagde du? Vi hjælper dig med at afkode Samsungs TV-modelkoder.

Skrevet af - Publiceret 24/09/2021 - 16:48
Sådan læser du modelkoderne på Samsungs TV’er

Samsung-TV-modeller som The Frame og QLED-serierne er blevet meget populære blandt nordiske TV-købere. Men hvordan skelner man mellem de forskellige modeller, så man er sikker på at gøre det rigtige køb?

Her på Lyd & Billede modtager vi jævnligt spørgsmål fra forvirrede læsere, der søger vejledning i TV-junglen. Produktnavne og modelkoder kan være svære at tyde – ja, nogle typebetegnelser er endda så kryptiske, at selv de professionelle har svært ved at identificere de forskellige modeller. Ikke underligt, at en stakkels TV-køber kan blive overvældet!

Over 100 forskellige Samsung-modeller

Samsung er en af de producenter, vi ofte får spørgsmål om. Den sydkoreanske elektronikgigant er verdens største TV-producent, hvilket afspejler sig i bredt modeludvalg ude i butikkerne. Et hurtigt kig på nettet viser, at der findes over 100 forskellige Samsung-modeller at vælge imellem, med et bredt spektrum af kvaliteter, skærmstørrelser og ikke mindst priser.

Når du skal ud og handle TV eller får et tilbud i postkassen, er det vigtigt at læse det med småt. I tilbuddene fokuseres der normalt kun på størrelse og pris, mens selve modelkoden ender i baggrunden. Hvis man ikke er opmærksom, kan man ende med et TV, der er forkert i forhold til ens behov eller er ved at være forældet!

Derivatmodeller

Vær opmærksom på, at visse Samsung TV-modeller også findes i forskellige versioner. Her taler vi om såkaldte derivatmodeller, hvor det kun er små forskelle i f.eks. farve, design eller tilbehør, der adskiller dem fra hinanden.

Det er ikke ualmindeligt, at de store detailkæder bestiller et parti TV’er med et bestemt farvevalg, design og/eller tilbehør. Det kan skyldes ønsket om at undgå direkte priskonkurrence eller at kunne tilbyde en eksklusiv model. Hvis man er i tvivl om forskellen mellem to modeller, kan det betale sig at tjekke specifikationerne eller kontakte butikken eller producenten direkte.

Sådan læser du Samsungs modelkoder

Når man læser Samsungs modelkoder (eller andre producenters, for den sags skyld), er det vigtigt at kunne skelne mellem paneltype, skærmstørrelse, modelserie og årgang. Modelkoderne bruges nemlig til at angive, hvilken skærmstørrelse TV’et har, hvilken modelserie/kvalitetsklasse det tilhører (f.eks. Q60 eller Q70), og ikke mindst hvilket modelår der er tale om.

Dertil kommer information, som mest er relevant for producenten/importøren, f.eks. hvilken region det er lavet til.

For Samsungs vedkommende er det vigtigt at skelne mellem AU-serien, der har almindeligt LCD-panel, Q-serien med Quantum Dot (“kvanteprikker”), som giver et bredere farvespektrum, samt de nye QN-modeller, der er flagskibsmodellerne med såkaldt Mini-LED bagbelysning.

Nedenfor kan du se en række tabeller, der forklarer de forskellige bogstaver og tal i Samsungs modelnavne.

Eksempel 1. Samsung UE65TU7175UXXC  (2020)
UE65TU7175UXXC
U Panel LED-LCD
E Region Europa
65 Skærmstørrelse 65″
T Modelår 2020
U UHD ja/nej Ja
7175 Model 7000-serien
U TV-tuner (K = T2/C, U = T2/C/S2, T = twin)
XXC Version Nordisk
Eksempel 2. Samsung QE65LS03AAUXXC (The Frame 2021)
QE65LS03AAUXXC
Q Panel Quantum Dot LED-LCD
E Region Europa
65 Skærmstørrelse 65″
LS03 Model LifeStyle-serien (The Frame)
AA Modelår 2021
U TV-tuner (K = T2/C, U = T2/C/S2, T = twin)
XXC Version Nordisk
Læs også Ny 2021-model af The Frame Samsungs populære ramme-TV er tilbage i en ny og slankere version. 2021-modellen er et praktisk og stuevenligt TV med skarp billedkvalitet.
Samsung QN95A. (Foto: Samsung)
Eksempel 3. Samsung QE65QN95AATXXC (2021)
QE65QN95AATXXC          
Q Panel Quantum Dot LED-LCD
E Region Europa
65 Skærmstørrelse 65″
QN Type Neo QLED (Mini-LED)
95 Model 95-serien (4K-topmodel)
AA Modelår 2021
T TV-tuner Twin
XXC Version Nordisk
Læs også Samsungs nye “OLED-killer” imponerer Samsungs 4K-topmodel har fået en seriøs opgradering i år, og den nye Mini-LED-bagbelysning giver formidabel kontrast!

OBS: Husk, at modelkoden kun bruges til at skelne mellem forskellige produkter i sortimentet. For at være sikker på, at TV’et har de funktioner og funktioner, du er ude efter, er det selvfølgelig også vigtigt at tjekke specifikationerne for hver enkelt model.

Tip: På www.displayspecifications.com kan du finde detaljerede specifikationer for forskellige TV-modeller.

Tip: På www.displaywars.com kan du lave en visuel sammenligning af forskellige TV-skærmstørrelser.

Har du flere spørgsmål om Samsungs modelkoder? Hvilken TV-producent vil du gerne have, at vi afkoder næste gang? Sig din mening i kommentarfeltet herunder!

 

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Her er LGs rival til Samsungs The Frame og Serif

Scroll to Top