Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: SOGO Køkkenrobot med touchskærm

Den mindste

Spanske Sogo har lavet en køkkenrobot med de mest basale funktioner.

Skrevet af / 15/04/2023 - 12:48
SOGO Køkkenrobot med touchskærm
Pernille Redder

Spanske Sogo laver alverdens forskellige apparater til hjemmet, og med denne køkkenrobot er de også til stede på termoblender-markedet. 

Ved første øjekast ligner Sogo en lidt mindre og enklere version af Vorwerk TM6 og Caterchef. Den har ligesom de to andre en touchskærm og en enkel drejeknap til højre for skærmen. Selv navigationen mellem kogebog og de manuelle funktioner foregår på samme måde som på TM6eren ved at swipe til højre og venstre. Også tilbehøret ligner til forveksling de andres med stort set de samme dele. Dog har Sogo som en lille upgrade også et rivejern.

Men da vi begynder at bruge maskinen, står det hurtigt klart, at den er en klasse under TM6eren. For eksempel følger der to låg med, og det står ikke umiddelbart klart hvorfor. Men det ene låg skal bruges, når maskinen har foodprocessor-kniven sat i, mens det andet ikke kan lukke med den kniv påsat. Det virker temmeligt overflødigt at skulle opbevare to forskellige låg i sit køkkenskab – producenten burde have designet ét låg, som virker med alt tilbehør. 

Låget, som passer til kniven, er udstyret med en gummiring, som yder lovligt meget modstand, og hullet, som man skulle tro, man kunne hælde ingredienser igennem, er så småt, at det reelt ikke er brugbart til ret meget andet end en stråle olie eller hvis man bruger en tragt. Det er derfor nødvendigt at tage hele låget af, hver gang man skal tilsætte nye ingredienser til skålen.

En ganske betragtelig fordel er dog, at Sogos to låg begge er gennemsigtige, så det er muligt at holde øje med maden, mens maskinen arbejder. For os, der er vant til at lave mad på et komfur og godt kan lide at bruge sanserne under madlavningen, er det virkelig rart.

Du kan sagtens bage vellykkede pizzaer med den dej, som Sogo Køkkenrobot ælter for dig. (Foto: Pernille Redder)

Pizza, pizza, pizza

Vi tester robottens indbyggede kogebog ved at søge på opskriften på pizzadej. Den virker perfekt, når man lige ser bort fra, at alle opskrifter er på engelsk. Vægtangivelserne er heldigvis i gram. 

Robotten guider trin for trin: Hæld vand, olie og salt i. Næste menupunkt: Varm op til 37 grader. Næste menupunkt: Tilsæt 10 gram gær. 

Nej, hov. Vægten er ikke ret fintfølende. Selv efter en halv pakke tørgær viser vægten stadig 0 gram. Det er den slags, der bliver irriterende i længden. 

Men kan den ælte dejen til en brugbar dej? Maskinens eget bud er, at det tager to minutter, så det får den lov at bevise. Og efter to minutter er der ganske vist en dej, men den ser ikke helt så glat ud, som man kunne ønske, og glutenstrukturerne er med garanti ikke opbyggede. Så vi går lige et trin tilbage i opskriften og starter de to minutters æltning forfra. Og nu! Nu er dejen godkendt. Den er glat, fin, elastisk og klistrer ikke længere til hverken skål eller fingre. Det er en bedrift, som selv en italiensk mama med svulmende overarmsmuskler skabt af et helt livs æltning af pizzadej må være imponeret over. Vi er i hvert fald. 

Og efter en times hævning imponerer dejen stadig. Den kan strækkes og rulles ud helt uden at briste. 

Det er en fordel ved køkkenrobotten fra Sogo, at du kan se, hvad der foregår i skålen, mens den arbejder. Her er det pizzadej, som bliver æltet. (Foto: Pernille Redder)

Suppe

Der er faktisk en opskrift på cremet grøntsagssuppe i Sogos opskriftsamling, og den vælger vi selvfølgelig at følge. Men man kan undre sig lidt over fremgangsmåden, der måske skyldes en anderledes, spansk suppetradition? 

I hvert fald beder maskinen om, at vi smider alle grøntsagerne i samtidig, også løg, og så hakker den hele baduljen til smulder, inden den går i gang med at riste det af. 

Da suppen er kogt mør med vand og bouillon, går vi i gang med at blende den, men det kræver en del forsøg, før vi finder det rette program. Det viser sig, at det er turbofunktionen, der virker bedst, og resultatet er faktisk en fin og glat suppe uden klumper. 

Konklusion

Sogo er på ingen måde specialiseret i at lave termoblendere, som nogle af de øvrige producenter i denne test. Så egentlig er det godt klaret, at de har lavet en maskine, som langt de fleste mennesker ville blive rigtigt glade for. Den kan det, den skal. 

Men der er ikke kælet helt så meget for de små detaljer, som Vorwerk og Kenwood har gjort. Alligevel er den et udmærket køb, især hvis du finder den på tilbud. 

Karakter
SOGO Køkkenrobot med touchskærm
Premium

Home mener

En maskine som løser de opgaver, du giver den. Gennemsigtigt låg giver en god føling med, hvordan madlavningen skrider frem. Menu findes ikke på dansk, og det medvirker til indtrykket af, at der ikke er kælet så meget for detaljerne. Helt overflødigt med to låg, som passer til forskelligt tilbehør. Det bidrager til forvirringen.

Også i denne test:

4 Termoblendere

Vorwerk Thermomix TM6

Den originale

Thermomix dominerer markedet, og det er ikke uden grund.

Ekstremt mange funktioner. Maskinens mange programmer gør det nærmest umuligt at fejle.
Betalt abonnement på kogebogen. Det er svært at følge med i, hvor langt tilberedningen er, fordi låget ikke er gennemsigtigt
Læs hele testen

Kenwood Cooking Chef XL

Den største

Køkkenmaskine på digitale steroider.

Skålen er hele 6,7 liter og dermed dobbelt så stor som de øvrige maskiners. Velfungerende app med et fint udvalg af opskrifter, som du ovenikøbet kan bruge til at styre maskinen med.
Noget mere kompliceret maskine end de andre, som det kræver tid at sætte sig ind i. Det er bøvlet at flytte maden rundt mellem foodprocessor, blender og skål og giver også noget mere opvask.
Læs hele testen

Emga Caterchef Thermoblender

Den enkle

Maskinen til dig, der gerne vil styre alting selv.

Ekstremt enkel at betjene og løser alle opgaver til bravour. Med sine 1.500 watt er den en kraftfuld fætter.
Tænker ikke for dig, så du skal selv vide, hvordan din mad skal tilberedes. Maskinen hopper og danser på bordet, når den kommer på hårdt arbejde
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Scroll to Top