Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Emga Caterchef Thermoblender

Den enkle

Maskinen til dig, der gerne vil styre alting selv.

Skrevet af / 15/04/2023 - 12:48
Emga Caterchef Thermoblender
Pernille Redder

Få sekunder efter, at thermoblenderen fra Caterchef er tændt, står det klart, at den er skabt ud fra en anden filosofi end de øvrige maskiner i testen. Den er skabt til professionelle, som ved hvad de laver og selv vil bestemme, hvordan maden skal tilberedes. Frem for at følge en opskrift og fremgangsmåde, som andre har udviklet, forstås.

Der er noget meget kontant over maskinen, der hverken har indbygget kogebog eller en fiks app. Her er en maskine med en række funktioner og den mest basale forklaring på, hvad de kan, i den indbyggede menu. Med andre ord: Maskinen kan løse alle de opgaver, du stiller den, men du kan ikke overlade hele ansvaret til den.

For nogle vil det være en befrielse. Det er dem, der dybest set synes, det er overkill med opskrifter, der trin for trin fortæller dig, hvor mange gram vand, du skal hælde i og præcis hvor mange sekunder, du skal hakke dine grøntsager. For andre er det netop den tryghed, som er det helt store argument for at købe en termoblender, og har du det sådan, er denne maskine ikke det bedste valg for dig.

Maskinen har en enkel menu, som du hurtigt lærer at kende. (Foto: H. W. Larsen)

Pizza a la Caterchef

Hvor de andre termoblendere har en opskrift på pizzadej klar til dig, har Caterchef funktionen flour’ (=mel), og ja, det er faktisk en æltefunktion, selv om det i første omgang godt kunne lyde, som om den gerne vil male en portion mel for dig. Funktionen er forudindstillet til at vare otte minutter, og mens den ælter, varmer den dejen op til lune 37 grader. 

Det bliver en fin, gennemæltet dej, så ingen klager der, men undervejs bliver vi næsten bekymret for maskinen. Den hopper og danser rundt på bordet, mens den tæsker dejen, og vi tør faktisk ikke gå fra den af frygt for, at den vil hoppe ud over bordkanten. Og vi holder godt øje, for med sine 9,4 kilo ville den ikke være rar at få over tæerne.

Selv uden pizzaprogram lykkes det at lave en fin pizzadej, som hurtigt hæver, fordi gæren har fået varme i maskinen. (Foto: Pernille Redder)

Hjælp til rengøringen

Maskinen når i mål, og da dejen er færdig, bruger vi maskinens indbyggede rengøringsprogram til at få fjernet alle de små dejrester, der sidder i kniven. Det indebærer, at man hælder vand og lidt sulfo i maskinen, og så varmer den blandingen op til 45 grader og pisker det rundt, så ikke den mindste lille dejklat kan gemme sig. 

Det går nemt og er altså noget smartere end vores Kitchenaid Artesan, hvor der altid sidder mel i dejkrogens hængsel, som man kun kan fjerne med en karklud. Efter rengøringsprogrammet er det bare et spørgsmål om at skille kanden, bunden og kniven fra hinanden og skylle delene af under hanen. 

Fløjlsglat smoothie

Da vi ikke kan teste indbyggede opskrifter på denne maskine, prøver vi i stedet at lave vores faste morgenmadssmoothie, som vi normalt blender med stavblender. Den består af frossen frugt, en banan, proteinpulver og væske. Med stavblenderen skal man ofte stå i flere minutter for at få den frosne frugt blendet, og proteinpulveret har det med at samle sig i en kage på selve skaftet. 

Åh, en åbenbaring at lave den i termoblenderen. Alle ingredienser ryger i samtidig, og på under et minut er det blendet sammen til en fløjlsblød, glat smoothie, der glider tykt og indbydende ud af kanden. Frugten er ikke bare blendet, men maskinen har også formået at få luft ind i blandingen på en måde, vi aldrig har oplevet før med blenderen. Imponerende!

Suppe fuld af smag

Der kan komme godt med varme på Caterchef-maskinen, så det tager kun et par minutter, fra maskinen er tændt, til der er hakket og svitset løg. Det tog nærmest længere tid at pille løget og skære det i kvarte end resten af processen.

Termoblenderen har et program, der hedder Fry’ (stege), og det viser sig at være det helt rette til at riste grøntsagerne af, inden vi hælder vand i og vælger at indstille maskinen manuelt til at koge dem møre. 

I det hele taget vænner man sig hurtigt til at droppe Caterchefs lidt mærkelige programmer (hvad er ‘potager’?) og bare køre manuelt. Derfor bliver suppen også blendet til en helt glat konsistens på det manuelle program, og vi sætter selv en temperatur, som vi vil holde suppen varm ved. Det er virkelig en meget enkel betjening.

Konklusion

Caterchefs maskine kan ikke komme op på en helt så høj en vurdering som dem, der har indbygget kogebog og app. Den er bare ikke smart’ nok, for den er mere basal i sin tilgang. Men det vil til gengæld være en fordel for professionelle og rutinerede foodies. 

For hvis du helst bare vil have en enkel betjening og selv styre alting, vil du sætte pris på dens simplicitet. Funktionelt er den i absolut topklasse.

Karakter
Emga Caterchef Thermoblender
Premium

Home mener

Ekstremt enkel at betjene og løser alle opgaver til bravour. Med sine 1.500 watt er den en kraftfuld fætter. Tænker ikke for dig, så du skal selv vide, hvordan din mad skal tilberedes. Maskinen hopper og danser på bordet, når den kommer på hårdt arbejde

Også i denne test:

4 Termoblendere

Vorwerk Thermomix TM6

Den originale

Thermomix dominerer markedet, og det er ikke uden grund.

Ekstremt mange funktioner. Maskinens mange programmer gør det nærmest umuligt at fejle.
Betalt abonnement på kogebogen. Det er svært at følge med i, hvor langt tilberedningen er, fordi låget ikke er gennemsigtigt
Læs hele testen

Kenwood Cooking Chef XL

Den største

Køkkenmaskine på digitale steroider.

Skålen er hele 6,7 liter og dermed dobbelt så stor som de øvrige maskiners. Velfungerende app med et fint udvalg af opskrifter, som du ovenikøbet kan bruge til at styre maskinen med.
Noget mere kompliceret maskine end de andre, som det kræver tid at sætte sig ind i. Det er bøvlet at flytte maden rundt mellem foodprocessor, blender og skål og giver også noget mere opvask.
Læs hele testen

SOGO Køkkenrobot med touchskærm

Den mindste

Spanske Sogo har lavet en køkkenrobot med de mest basale funktioner.

En maskine som løser de opgaver, du giver den. Gennemsigtigt låg giver en god føling med, hvordan madlavningen skrider frem.
Menu findes ikke på dansk, og det medvirker til indtrykket af, at der ikke er kælet så meget for detaljerne. Helt overflødigt med to låg, som passer til forskelligt tilbehør. Det bidrager til forvirringen.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Lyd & Billede
Scroll to Top