Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Samsung 11,6″ ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En ordentlig moppedreng

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybridcomputer, der kommer som tablet med tilhørende tastatur-dock. Den samlede pakke vejer for meget.
Lyd & Billede mener
Kommer med Full HD-opløsning, glimrende lyd samt mulighed for mobilt internet.
Det hybride design er en smule upraktisk, og den samlede pakke bestående af skærm og tastatur-dock er lidt for tung. Batteritiden kunne være bedre, og skærmen er en smule lyssvag.
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8 Pro
  • Skærm: 11,6" FHD LED 1920 x 1080
  • Processor: 1,7 GHz Intel Core i5
  • Hukommelse: 4 GB DDR3 SDRAM
  • Lager: 128 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, HSPA+, NFC
  • Tilslutning: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, microSD
  • Mål: 30,4 x 2,54 x 18,94 cm
  • Vægt: 1,59 kg
  • Batteritid: Op til 8 timer

Fordi ATIV Smart PC Pro kan adskilles i en tastatur-dock og en tablet, sidder al indmaden i skærmen, og derfor er den svær at balancere med. Det hybride design betyder også, at de fleste tilslutninger, som der ellers er rigeligt af, sidder på skærmens øverste kant, hvilket ikke er så praktisk. Som samlet pakke er ATIV Smart PC Pro en ordentlig moppedreng på knap 1,6 kilo, og det havde den måske ikke behøvet at være.

Selve tastaturet er ikke blændende fantastisk. Tasterne har en god størrelse, og de sidder med en passende afstand til hinanden, men vandringen – den taktile oplevelse – kunne være bedre, og docken, som er fremstillet af plastic, knirker og knager en smule, når man skriver. Pegefeltet er ikke så stort, men det opvejes af skærmens touch-funktionalitet.

Samsung_ativ_smart_pc_pro_7

Og skærmen er værd at fremhæve. Den kommer nemlig med Full HD-opløsning på 1920 x 1080 pixel, hvilket vi savner hos mange af de andre deltagere i denne test. Det er virkelig lækkert med god plads på skrivebordet på den 11,6 tommer store skærm, men det gør til gengæld touch-funktionaliteten en smule svær at bruge i praksis, så længe man arbejder i den traditionelle Windows-skrivebordstilstand. Ellers er der ikke meget at kritisere skærmen for. Billedet står skarpt, farverne er klare og naturlige, og det eneste, vi er kede af, er at lysstyrken lader en smule tilbage at ønske.

Vi er ret begejstrede for, at ATIV Smart PC Pro kommer med muligheden for 3G HSPA+, og lydkvaliteten er helt fremme i bussen, så længe man lytter med et par hovedtelefoner.

Annonce

I daglig brug er maskinen for så vidt hurtig og brugervenlig, men man skal næppe lade den trække tungere opgaver. I hvert fald giver vores benchmark-test med Geekbench 3 et ret skuffende resultat på blot 1.127 (single-core) og 2.450 point (multi-core), hvilket absolut er i den lave ende, når man sammenligner med resten af feltet. Det er heller ikke den aktuelle Haswell-arkitektur, der sidder i maskinen, men derimod Intels Ivy Bridge, og derfor er batteritiden ikke helt på niveau med, hvad f.eks. den nye MacBook Air kan præstere.

Samsung_ativ_smart_pc_pro_6

Konklusion
Vi er begejstrede for skærmens Full HD-opløsning, og lyden er fremragende. Der er tale om en hybridcomputer, hvor tastatur og skærm kan skilles ad, men den samlede pakke bliver lidt for tung og upraktisk. I daglig brug fungerer den uden problemer, men vores benchmark-test viser, at Samsung kunne have fået meget mere ud af indmaden.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

Lidt for tyndt

VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltager, men vi synes ikke, det hybride koncept holder.

Testens flotteste skærm i Full HD-opløsning kombineret med et meget slankt og let design.
Kan kun bruges med tastaturet, hvis skærmen står på et bord. Og tastaturet inklusive pegefelt er elendigt. Meget støjende blæser og forældet Pentium-teknologi.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men lidt for slap

Denne ultrabook hedder ikke Yoga for sjov. Den vender både vrangen ud på sig selv og din pengepung!

Det hybride design, som lader dig vride computeren 360 grader om sin egen akse, er det bedste, vi har set, og byggekvaliteten er helt i top. Det samme er lydkvaliteten.
Desværre er skærmen for lyssvag til vores smag, og opløsningen er middelmådig.

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Det er jo hele tre ting

ASUS Transformer Book Trio er både tablet, bærbar og stationær computer. Og så kommer den både med Android og Windows.

Robust og brugervenligt design kombineret med høj ydelse. Og så kører den såvel Android som Windows og kan bruges både som tablet og som bærbar eller stationær computer.
En smule for tung, og så er der en række børnesygdomme forbundet med at få Windows og Android til at køre sammen.

Apple 11" MacBook Air

Effektiv maskine i lækker krop

MacBook Air er teknologisk helt fremme i bussen. Med en enkelt undtagelse.

MacBook Air byder på lang batteritid, et brugervenligt og ergonomisk tastatur i fuld størrelse samt et stort pegefelt, og designet i aluminium er både lækkert og robust. Ydelsen er god, og lynhurtig 802.11ac netværksteknologi gør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse, at den aktuelle MacBook Air-generation kom uden højopløst Retina-skærm, og skærmopløsningen kunne være højere. Det ville også være praktisk med en SD-kort-læser.

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6" HD touch

En ren foræring

Med Acer Aspire V5-122P får man mere, end man betaler for.

Acer Aspire V5-122P koster mindre end de fleste smartphones, og alligevel får man trods alt en fuldt fungerende Windows-maskine. Med hele 500 gigabyte harddisk.
Måske den langsomste computer, vi kommer til at teste i år. Blæserstøj og billig plastickvalitet fuldender indtrykket af en maskine, der er helt igennem discount.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.