Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

Lidt for tyndt

VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltager, men vi synes ikke, det hybride koncept holder.

Skrevet af / 17/03/2014 - 14:06
Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E
Peter Gotschalk

Sony VAIO Tap 11 er så hybrid, at skærmen – der altså også kan fungere som selvstændig tablet – og tastaturet slet ikke kan kobles fysisk sammen. I stedet sluttes tastaturet til skærmen via Bluetooth, og skærmen kan så stå af sig selv ved hjælp af et lille, fleksibelt støtteben bagpå. Det fungerer, så længe skærmen kan stå på et bord eller en anden plan overflade, men hvis man vil sidde med computeren i skødet, må man nøjes med at bruge tablet-delen.

Hele pakken er holdt i et meget slankt og let design, og Sony VAIO Tap 11 er helt klart den eneste Windows-maskine i testen, som er på niveau med Apples MacBook Air, når det gælder design. Så længe vi taler om det æstetiske, for det er så som så med brugervenligheden. Bluetooth-tastaturet er nemlig decideret elendigt. Tasterne har så godt som ingen vandring, og pegefeltet er testens ringeste. Og selv om VAIO Tap 11 ikke ligefrem kan beskyldes for at være noget atomkraftværk, så larmer blæseren alligevel så meget, at det giver mindelser om en selvbygger-desktop fra 90’erne.

Sony_vaio_tap_11_back

Men det er vel nærmest også 90’er-teknologi, Sony har puttet i VAIO Tap 11. Som er udstyret med en Pentium-processor fra Intel. Ikke overraskende er ydelsen ikke imponerende, selv om den på papiret er bedre, end man kan tillade sig at forvente af så gammel teknologi. Geekbench 3 resultatet er 1.125 (single-core) og 2.042 (multi-core). Faktisk det samme, som vi fik ud af Samsungs ATIV Smart PC Pro, selv om denne maskine er baseret på en langt hurtigere 1,7 GHz Intel Core i5 processor.

Ikke desto mindre er VAIO Tap 11 i daglig brug lidt af en prøvelse. I hvert fald oplevede vi små pauser og lignende, så snart vi f.eks. lyttede til streamet musik og åbnede en webside på samme tid.

Et par rosende ord skal der dog også være plads til. VAIO Tap 11 har testens måske nok lækreste skærm. Den har Full HD 1080p opløsning og er baseret på samme Triluminos-skærmteknologi, som Sony bruger i nogle af firmaets Bravia-tv’er. Den fyldige lyd er også godkendt, selv om den har en tendens til at forvrænge og buldre lidt i det dybeste basområde. Det kan dog til dels justeres via den medfølgende VAIO Audio Utility, der indeholder en equalizer.

Konklusion
Triluminos-teknologi og en 1080p Full HD-opløsning giver Sony VAIO Tap 11 testens bedste skærm, men designet er lige lovlig hybridt, især fordi tastatur og pegefelt er elendigt. Det samme er ydelsen, og vi får røde knopper af den larmende blæser.

Home mener

Testens flotteste skærm i Full HD-opløsning kombineret med et meget slankt og let design. Kan kun bruges med tastaturet, hvis skærmen står på et bord. Og tastaturet inklusive pegefelt er elendigt. Meget støjende blæser og forældet Pentium-teknologi.

Også i denne test:

11" bærbare computere

Samsung 11,6″ ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En ordentlig moppedreng

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybridcomputer, der kommer som tablet med tilhørende tastatur-dock. Den samlede pakke vejer for meget.

Kommer med Full HD-opløsning, glimrende lyd samt mulighed for mobilt internet.
Det hybride design er en smule upraktisk, og den samlede pakke bestående af skærm og tastatur-dock er lidt for tung. Batteritiden kunne være bedre, og skærmen er en smule lyssvag.
Læs hele testen

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men lidt for slap

Denne ultrabook hedder ikke Yoga for sjov. Den vender både vrangen ud på sig selv og din pengepung!

Det hybride design, som lader dig vride computeren 360 grader om sin egen akse, er det bedste, vi har set, og byggekvaliteten er helt i top. Det samme er lydkvaliteten.
Desværre er skærmen for lyssvag til vores smag, og opløsningen er middelmådig.
Læs hele testen

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Det er jo hele tre ting

ASUS Transformer Book Trio er både tablet, bærbar og stationær computer. Og så kommer den både med Android og Windows.

Robust og brugervenligt design kombineret med høj ydelse. Og så kører den såvel Android som Windows og kan bruges både som tablet og som bærbar eller stationær computer.
En smule for tung, og så er der en række børnesygdomme forbundet med at få Windows og Android til at køre sammen.
Læs hele testen

Apple 11″ MacBook Air

Effektiv maskine i lækker krop

MacBook Air er teknologisk helt fremme i bussen. Med en enkelt undtagelse.

MacBook Air byder på lang batteritid, et brugervenligt og ergonomisk tastatur i fuld størrelse samt et stort pegefelt, og designet i aluminium er både lækkert og robust. Ydelsen er god, og lynhurtig 802.11ac netværksteknologi gør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse, at den aktuelle MacBook Air-generation kom uden højopløst Retina-skærm, og skærmopløsningen kunne være højere. Det ville også være praktisk med en SD-kort-læser.
Læs hele testen

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6″ HD touch

En ren foræring

Med Acer Aspire V5-122P får man mere, end man betaler for.

Acer Aspire V5-122P koster mindre end de fleste smartphones, og alligevel får man trods alt en fuldt fungerende Windows-maskine. Med hele 500 gigabyte harddisk.
Måske den langsomste computer, vi kommer til at teste i år. Blæserstøj og billig plastickvalitet fuldender indtrykket af en maskine, der er helt igennem discount.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Kan I høre mig derude?

Opgør på ledelsesgangen

Så trygt som i gamle dage

Wi-Fi 6E i lommeformat

Scroll to Top