Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Pioneer VSX-930

Stærk og tydelig

Receiveren fra Pioneer lyder klokkeklart og har kræfter nok til at udfordre de sejeste.

Skrevet af / 04/11/2015 - 05:00
Pioneer VSX-930
Geir Gråbein Nordby

Pioneer satser på det avancerede. Ikke mindst rumkorrektion, som både tjekker rummets efterklang, stående lydbølger og fase for hver højttaler. Det tager sin tid, så forlad eventuelt lokalet imens.

Hvis du synes, at opkoblingen er besværlig, er der en assistent i den avancerede smartphone-app, som har mange funktioner. Der er også en separat iPad-app, som er mere overskuelig, da den udnytter den store overflade; den mangler kun det sidste for at nå op på siden af Yamahas iPad-app.

Selv om Pioneer og Onkyo har slået sig sammen, er deres receivere forskellige, både hvad lyd og konstruktion angår. Begge har Dolby Atmos, men Pioneer har endnu ikke annonceret understøttelse af det konkurrerende DTS:X-format. Måske kommer det i en senere opdatering? Pionerers opsætningsmenuen er i øvrigt blevet flisebaseret og mere overskuelig siden sidst. Godt.

Det eneste, vi ikke kan lide ved menuen, er at lyden slukkes, når man går ind i den, hvilket gør finjustering af lyden vanskeligt. Vi kunne også godt tænke os multikanals analogudgang til dem, der vil have mere kraft, og en pladespiller-indgang ville også have været rart.

Pioneer_VSX-930_bak
Pioneer VSX-930 har alt, hvad man har brug for, bortset fra pladespiller-indgang og multikanals analogudgang. Foto: Pioneer

 

Lydkvalitet

Med lydindstillingen Front Align, som kalibrerer alle højttalerne efter fronthøjtalerne, er der superb gengivelse af dialogerne i Interstellar, og surround-lyden omslutter os, mens der er god kontrol over effekterne. Pioneer har ikke helt så mange muskler som Yamaha, og man kan argumentere for, at der mangler noget varme og fylde. Til gengæld lyder Pioneer-receiveren klokkeklart og tydeligt. Interstellar bliver ekstremt spændende, når det er Pioneer, der står for lyden – til film er det en super receiver.

Det er godt at høre, at den også følger med på musik i stereo, og receiveren understøtter højopløste lydformater, inklusive DSD over netværket. Her er det afgjort Pure Direct-indstillingen, man skal bruge, og Matomas remix af Astrid S’ “2AM” har både bedre kontrol og punch end Denon. Jazz og klassisk lyder renere end med Sony, og bassen er strammere end med Yamaha. Kort og godt rigtig god lyd til prisen.

Med lydindstillingen Symmetry (som kalibrerer højttalerne parvis) fik vi ikke lige så meget dansetrang. Det blev for spidst i toppen på både film og musik.

Pioneer_VSX-930_miljø2
Foto: Pioneer

 

Konklusion

Pioneer VSX-930 har god kontrol over højttalerne og disker op med klar og spændstig lyd i hjemmebiografen. Det er selvfølgelig kvaliteter, der også kommer musikken til gode, da både dialoger og sangstemmer står klart. Lyden serveres hurtigt og taktfast.

Skærmmenuen er blevet mere overskuelig siden sidst, men lyden slukkes, når man går ind i den. Receiveren kan lyde lidt spidst efter autokalibrering, hvis man bruger den forkerte lydindstilling. Prøv i så fald Front Align eller Pure Direct.

Pioneer_VSX-930_app

Lyd & Billede mener

Klar og åben lyd kombineret med tilstrækkelig power gør VSX-930 til en meget vellydende receiver. Dolby Atmos har den også, og opsætningsmenuen er blevet mere overskuelig. Lyden kan opleves som noget kold og steril. App’ens mange funktioner kunne have været præsenteret klarere.

Også i denne test:

5 surround-receivere

Sony STR-DN1060

Næsten i mål

Sonys receiver har godt med funktioner, lyder sejt og byder på trådløs multirumsfunktion. Men den er ikke lydefri.

Højttalerkalibrering går lynhurtigt, receiveren er generelt nem i brug, og den lyder sejt. SongPal-app’en fungerer fint til musik-streaming.
Indimellem fik vi ikke lyd på HDMI. Løsningen var at hive kablet ud og sætte det i igen. AirPlay fungerede mindre stabil end på de andre receivere. Dolby Atmos og DTS:X mangler.
Læs hele testen

Onkyo TX-NR646

Overbevisende

Onkyos receiver lyder glimrende til både film og musik. Der mangler bare lige det sidste brugervenlighed.

NR646 er måske den receiver i testen med den bedste lyd. Her får du både mere kraft og bedre opløsning, end prissedlen tilsiger. Dolby Atmos er også et plus.
Selv om fjernbetjenings-app’en er blevet bedre, er der lidt problemer med brugeroplevelsen. HDMI-switching fungerer ikke altid optimalt, og rumkorrektionen kunne have været bedre.
Læs hele testen

Denon AVR-X2200W

Brugervenlig og potent

Denon har forstået det med overskuelige og smagfulde skærmmenuer. Receiveren er en fornøjelse at bruge og lyder ganske godt.

Brugervenligheden er i top. Skærmmenuerne er letforståelige, og bagpanelet meget overskueligt. Højopløste musikformater kan streames, og der er både Dolby Atmos og DTS:X.
Der mangler lidt power, og hårde sibilanter kan blive for tydelige. Multikanals forforstærker-udgang er der ikke, så man kan ikke koble mere kraft til.
Læs hele testen

Yamaha RX-V779

Klassens bedste

Med rå baskontrol og i det hele taget skyhøj underholdningsfaktor trækker Yamaha fra de andre og kommer ubesværet først i mål.

Yamaha har den sejeste bas i klassen og opløsning nok til at skildre musik og detaljer i lydsporet med stor overbevisning. Pladespiller-indgang og multikanals analogudgang giver fleksibilitet, og multirumsfunktion er prikken over i’et.
Lydbilledet kunne være mere gennemsigtigt. MusicCast-funktionen har også plads til forbedring.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Tag billedet med dig overalt

Næsten så let som en soundbar

Scroll to Top