Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sony STR-DN1060

Næsten i mål

Sonys receiver har godt med funktioner, lyder sejt og byder på trådløs multirumsfunktion. Men den er ikke lydefri.

Skrevet af / 04/11/2015 - 05:00
Sony STR-DN1060
Geir Gråbein Nordby

Sony har på det seneste satset hårdt på udvidet funktionalitet i form af trådløst multirum. Andre Sony-produkter, der også er klargjort hertil (kig efter SongPal Link-logoet), kan alle spille sammen med receiveren DN1060 via det trådløse hjemmenetværk. F.eks. den seneste generation af trådløse højttalere fra og med SRS-X77 samt soundbarerne NT3 og ST9.

Ved tilslutningen bliver man guidet igennem en opstartsmenu, hvor man nemt sætter systemet op første gang. Meget simpelt. Den spalteopdelte skærmmenu er overskuelig nok, og receiveren er generelt nem i brug.

App-styring sker med SongPal til iOS og Android, og her styrer du egentlig bare musik fra forskellige kilder som Spotify eller YouTube samt direkte fra telefonen eller en netværkscomputer. Yderligere funktioner på receiveren styres med den medfølgende fjernbetjening. Receiveren understøtter højopløste lydformater, inklusive DSD.

Noget, der trækker ned på kvalitetsindtrykket, er at vores testeksemplar ikke altid var lige velvilligt over for HDMI. Nogle gange kom der ingen lyd, så vi måtte koble kablet fra og til igen. Alternativt kan man slukke helt for receiveren (standby er ikke nok, medmindre du slår HDMI Standby fra).

Musik via AirPlay led indimellem også af dropouts, selv om receiveren var koblet til med internetkabel. Derimod kan DN1060 give bedre lyd via Bluetooth end de andre, hvis man har en LDAC-kompatibel Sony-smartphone.

Sony_STR-DN1060_bak
Sony har nok af HDMI-indgange. Multikanals analogudgang er derimod en mangelvare. Foto: Sony

 

Lydkvalitet

Sonys receiver serverer lyden hurtigt og rytmisk, med bedre kontrol over høje lydeffekter end Denon. Overtoner lyder rundere og blødere på DN1060, som bare mangler lidt åbenhed i filmdialoger.

Sonys EQ-indstillinger farver lyden lidt i standardindstillingen (Engineer), men har til gengæld en såkaldt Front Reference-funktion, som giver mere af højttalernes egen klangkarakteristik. Autokalibreringen af højttalerne er også testens hurtigste. Det går super-tjept! Det eneste, vi måtte ind og justere, var delefrekvensen, som var sat for højt.

Musik i stereo lyder klart bedst med Pure Direct-funktionen. Så kommer slideguitaren på Tracy Bonhams country/blues-nummer “This Here’s My Grandpa’s Guitar” legende lækkert og sprødt frem. Matomas remix af Astrid S’ elektroniske hit “2AM” har godt med punch, bare ikke helt så meget som på Yamaha. Sony er lidt tyndere i bassen.

Sony_STR-DN1060_skrå
Foto: Sony

 

Konklusion

Med STR-DN1060 har Sony taget springet ind i multirum, der betyder, at den kan fungere sammen med andre ligesindede Sony-produkter i ét system. Den gør mange ting godt og lyder fint. Den dundrer ikke så tungt i bassen som de kraftigste, men opleves til gengæld som hurtigere end de fleste.

Det skete, at vi ikke fik lyd på HDMI og måtte tage kablet ud og sætte det i igen. AirPlay var heller ikke altid lige stabilt.

Sony_STR-DN1060_app
App’en SongPal bruges først og fremmest til streaming. Foto: Sony

Lyd & Billede mener

Højttalerkalibrering går lynhurtigt, receiveren er generelt nem i brug, og den lyder sejt. SongPal-app’en fungerer fint til musik-streaming. Indimellem fik vi ikke lyd på HDMI. Løsningen var at hive kablet ud og sætte det i igen. AirPlay fungerede mindre stabil end på de andre receivere. Dolby Atmos og DTS:X mangler.

Også i denne test:

5 surround-receivere

Pioneer VSX-930

Stærk og tydelig

Receiveren fra Pioneer lyder klokkeklart og har kræfter nok til at udfordre de sejeste.

Klar og åben lyd kombineret med tilstrækkelig power gør VSX-930 til en meget vellydende receiver. Dolby Atmos har den også, og opsætningsmenuen er blevet mere overskuelig.
Lyden kan opleves som noget kold og steril. App’ens mange funktioner kunne have været præsenteret klarere.
Læs hele testen

Onkyo TX-NR646

Overbevisende

Onkyos receiver lyder glimrende til både film og musik. Der mangler bare lige det sidste brugervenlighed.

NR646 er måske den receiver i testen med den bedste lyd. Her får du både mere kraft og bedre opløsning, end prissedlen tilsiger. Dolby Atmos er også et plus.
Selv om fjernbetjenings-app’en er blevet bedre, er der lidt problemer med brugeroplevelsen. HDMI-switching fungerer ikke altid optimalt, og rumkorrektionen kunne have været bedre.
Læs hele testen

Denon AVR-X2200W

Brugervenlig og potent

Denon har forstået det med overskuelige og smagfulde skærmmenuer. Receiveren er en fornøjelse at bruge og lyder ganske godt.

Brugervenligheden er i top. Skærmmenuerne er letforståelige, og bagpanelet meget overskueligt. Højopløste musikformater kan streames, og der er både Dolby Atmos og DTS:X.
Der mangler lidt power, og hårde sibilanter kan blive for tydelige. Multikanals forforstærker-udgang er der ikke, så man kan ikke koble mere kraft til.
Læs hele testen

Yamaha RX-V779

Klassens bedste

Med rå baskontrol og i det hele taget skyhøj underholdningsfaktor trækker Yamaha fra de andre og kommer ubesværet først i mål.

Yamaha har den sejeste bas i klassen og opløsning nok til at skildre musik og detaljer i lydsporet med stor overbevisning. Pladespiller-indgang og multikanals analogudgang giver fleksibilitet, og multirumsfunktion er prikken over i’et.
Lydbilledet kunne være mere gennemsigtigt. MusicCast-funktionen har også plads til forbedring.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Nu kan du få Google TV på alle dine skærme

Scroll to Top