Search
Generic filters

Onkyo TX-NR646

 itemprop
Onkyo TX-NR646

Overbevisende

Onkyos receiver lyder glimrende til både film og musik. Der mangler bare lige det sidste brugervenlighed.

Lyd & Billede mener

NR646 er måske den receiver i testen med den bedste lyd. Her får du både mere kraft og bedre opløsning, end prissedlen tilsiger. Dolby Atmos er også et plus.
Selv om fjernbetjenings-app’en er blevet bedre, er der lidt problemer med brugeroplevelsen. HDMI-switching fungerer ikke altid optimalt, og rumkorrektionen kunne have været bedre.
 • Video: 3D og 4K-opskalering (HDMI 2.0/HDCP 2.2)
 • HDMI: 8 ind, 2 ud
 • Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X
 • Effekt: 100 W pr. kanal (8 ohm, 2 kanaler)
 • Rumkorrektion: AccuEQ
 • Netværk: Wi-Fi og Ethernet
 • Streaming: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
 • App-styring: Onkyo Remote 3
 • Phono-indgang: Ja
 • Multikanal pre-out: Nej
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4990 kr

Onkyo har tænkt over det med indgange, og vinylfanatikere bør lægge mærke til pladespiller-indgangen. TX-NR646 har også flere analoge lydindgange end mange andre, og hvis du gerne vil have 3D-lyd på film, er der både Dolby Atmos og DTS:X via software-opdatering.

Skærmmenuen er fin og overskuelig, og let at manøvrere rundt i. At brugeroplevelsen bliver lidt bøvlet, har mere med betjeningen at gøre. Uanset om du bruger Onkyo Remote-app’en eller den ledsagende fjernbetjening, skal du nemlig trykke mange gange på Music-knappen for at få lydindstillingen Pure Audio frem. Den burde have sin egen knap.

HDMI-switching fungerer heller ikke perfekt – ved mindst én lejlighed måtte vi hive HDMI-kablet ud og sætte det i igen, før vi havde lyd på filmen.

Rumkorrektionen fungerer til gengæld fint; den korrigerer ikke fronthøjttalerne, men prøver i stedet at få de andre højttalere til at lyde som dem. Alligevel må jeg sige, at jeg savner den Audyssey-korrektion, som Onkyo havde før, og som er mere præcis end AccuEQ, især til at sætte delefrekvenser.

For at få den bedst mulige lyd skal man holde sig fra funktioner som Music Optimizer og Phase Matching Bass. De gør mere skade end gavn. Og i samme forbindelse kan man slukke for Dolby Loudness Management, medmindre der er andre i huset, som forsøger at sove. Den reducerer nemlig dynamikken betragteligt.

Onkyo_TX-NR646_bak
Otte HDMI-indgange (heraf en på fronten) samt pladespiller-indgang betyder, at du nærmest ikke savner noget på TX-NR646. Måske bortset fra multikanals analogudgang. Foto: Onkyo

 

annonce

Lydkvalitet

Lyden fra Onkyo er derimod fortræffelig. Her får man både kraft og opløsning på én gang. Interstellars ekstremt dynamiske lydbillede understreges rigtig godt. Når rumfartøjet rutsjer ned ad en gigantisk tidevandsbølge på en planet, der kredser om et sort hul, gengives det hele måske endda bedre end på Yamaha og med et strammere greb om bas-effekterne, mens dialogerne er endnu bedre artikuleret.

annonce

Det stemningsfulde soundtrack er stort og uanstrengt, og jeg tager mig selv i at blive imponeret over, hvor god lyd man kan få fra en receiver i denne prisklasse.

Når Tracy Bonham synger igennem på sit nye album Wax & Gold, er det med en rigtig god gengivelse af hendes stemme, og slideguitaren på “This Here’s My Grandpa’s Guitar” klinger flot. Elektronisk musik dunker taktfast og bastungt, mens Onkyo aldrig mister grebet om de mere gennemsigtige detaljer.

Onkyo_TX-NR646_skrå
Foto: Onkyo

 

annonce

Konklusion

Onkyo har rent lydmæssigt lavet en kanongod receiver, som kombinerer kraft og opløsning, og som fungerer lige godt til musik og film. Der mangler heller ikke funktioner. Hvis det var kun lyd og udstyrsniveau, det drejede sig om, kunne den godt være blevet kåret som testens bedste.

Men TX-NR646 mangler stadig noget, hvad brugervenlighed angår, og vi glæder os til, at der kommer en bedre rumkorrektion.

Onkyo_TX-NR646_app
Onkyos fjernbetjenings-app er ganske god, men man arbejder i flere lag. Det kunne en iPad-version løse. Foto: Onkyo

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Yamaha RX-V779

  Pris: 5999 kr Annonce
  Yamaha har den sejeste bas i klassen og opløsning nok til at skildre musik og detaljer i lydsporet med stor overbevisning. Pladespiller-indgang og multikanals analogudgang giver fleksibilitet, og multirumsfunktion er prikken over i’et.
  Lydbilledet kunne være mere gennemsigtigt. MusicCast-funktionen har også plads til forbedring.
   data-srcset

  Denon AVR-X2200W

  Pris: 5199 kr Annonce
  Brugervenligheden er i top. Skærmmenuerne er letforståelige, og bagpanelet meget overskueligt. Højopløste musikformater kan streames, og der er både Dolby Atmos og DTS:X.
  Der mangler lidt power, og hårde sibilanter kan blive for tydelige. Multikanals forforstærker-udgang er der ikke, så man kan ikke koble mere kraft til.
   data-srcset

  Pioneer VSX-930

  Pris: 5299 kr Annonce
  Klar og åben lyd kombineret med tilstrækkelig power gør VSX-930 til en meget vellydende receiver. Dolby Atmos har den også, og opsætningsmenuen er blevet mere overskuelig.
  Lyden kan opleves som noget kold og steril. App’ens mange funktioner kunne have været præsenteret klarere.
   data-srcset

  Sony STR-DN1060

  Pris: 6199 kr Annonce
  Højttalerkalibrering går lynhurtigt, receiveren er generelt nem i brug, og den lyder sejt. SongPal-app’en fungerer fint til musik-streaming.
  Indimellem fik vi ikke lyd på HDMI. Løsningen var at hive kablet ud og sætte det i igen. AirPlay fungerede mindre stabil end på de andre receivere. Dolby Atmos og DTS:X mangler.

  Subscribe
  Notify of
  3 Comments
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Onkyo TX-NR646

  (Foto: Producent)

  Disse flagskibs-receivere har kraft og finesse nok til at overgå alt, hvad du har hørt i en biografsal.

  (Foto: Producent)

  Hvis du gyser ved tanken om en stor klods af en surround-receiver med en ormegård af kabler hen over gulvet, har Denon et mere diskret alternativ.

  (Foto: Producent)

  Den mest moderne teknologi og fantastisk lyd. Også fra oven! Her finder du den receiver, du bare MÅ have.

  (Foto: Producent)

  Selv efter mere end 20 år på markedet er biografhøjttalerne fra M&K Sound stadig blandt de bedste i deres klasse.

  (Foto: Producent)

  Disse surround-receivere giver meget sejere lyd, end nogen soundbar kan drømme om.

  (Foto: Producent)

  Pioneer bombarderer os fra alle sider!

  (Foto: Producent)

  Med lækkert design og masser af effekt løfter denne kraftkarl fra Onkyo hjemmebio-lyden til nye højder. Men den er ikke uden fejl.

   data-srcset

  Læg nogle ekstra kroner i en surround-receiver, og du får meget sejere lyd i din hjemmebio.

   data-srcset

  Hvis du ikke har plads til en stor, grim surround-receiver, kan du sagtens få glæde af en tynd model i hjemmebiografen.

   data-srcset

  Surround-receivere med Dolby Atmos og masser af power løfter hjemmebiografen til nye højder.

   data-srcset

  Få funktioner, men kanon lyd og suveræn rumkorrektion – Anthem MRX710 er en vinder.

   data-srcset

  Disse receivere kommer du ikke uden om. Med den nyeste teknologi er de klar til morgendagens formater.