Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Onkyo TX-NR646

Overbevisende

Onkyos receiver lyder glimrende til både film og musik. Der mangler bare lige det sidste brugervenlighed.

Skrevet af / 04/11/2015 - 05:00
Onkyo TX-NR646
Geir Gråbein Nordby

Onkyo har tænkt over det med indgange, og vinylfanatikere bør lægge mærke til pladespiller-indgangen. TX-NR646 har også flere analoge lydindgange end mange andre, og hvis du gerne vil have 3D-lyd på film, er der både Dolby Atmos og DTS:X via software-opdatering.

Skærmmenuen er fin og overskuelig, og let at manøvrere rundt i. At brugeroplevelsen bliver lidt bøvlet, har mere med betjeningen at gøre. Uanset om du bruger Onkyo Remote-app’en eller den ledsagende fjernbetjening, skal du nemlig trykke mange gange på Music-knappen for at få lydindstillingen Pure Audio frem. Den burde have sin egen knap.

HDMI-switching fungerer heller ikke perfekt – ved mindst én lejlighed måtte vi hive HDMI-kablet ud og sætte det i igen, før vi havde lyd på filmen.

Rumkorrektionen fungerer til gengæld fint; den korrigerer ikke fronthøjttalerne, men prøver i stedet at få de andre højttalere til at lyde som dem. Alligevel må jeg sige, at jeg savner den Audyssey-korrektion, som Onkyo havde før, og som er mere præcis end AccuEQ, især til at sætte delefrekvenser.

For at få den bedst mulige lyd skal man holde sig fra funktioner som Music Optimizer og Phase Matching Bass. De gør mere skade end gavn. Og i samme forbindelse kan man slukke for Dolby Loudness Management, medmindre der er andre i huset, som forsøger at sove. Den reducerer nemlig dynamikken betragteligt.

Onkyo_TX-NR646_bak
Otte HDMI-indgange (heraf en på fronten) samt pladespiller-indgang betyder, at du nærmest ikke savner noget på TX-NR646. Måske bortset fra multikanals analogudgang. Foto: Onkyo

 

Lydkvalitet

Lyden fra Onkyo er derimod fortræffelig. Her får man både kraft og opløsning på én gang. Interstellars ekstremt dynamiske lydbillede understreges rigtig godt. Når rumfartøjet rutsjer ned ad en gigantisk tidevandsbølge på en planet, der kredser om et sort hul, gengives det hele måske endda bedre end på Yamaha og med et strammere greb om bas-effekterne, mens dialogerne er endnu bedre artikuleret.

Det stemningsfulde soundtrack er stort og uanstrengt, og jeg tager mig selv i at blive imponeret over, hvor god lyd man kan få fra en receiver i denne prisklasse.

Når Tracy Bonham synger igennem på sit nye album Wax & Gold, er det med en rigtig god gengivelse af hendes stemme, og slideguitaren på “This Here’s My Grandpa’s Guitar” klinger flot. Elektronisk musik dunker taktfast og bastungt, mens Onkyo aldrig mister grebet om de mere gennemsigtige detaljer.

Onkyo_TX-NR646_skrå
Foto: Onkyo

 

Konklusion

Onkyo har rent lydmæssigt lavet en kanongod receiver, som kombinerer kraft og opløsning, og som fungerer lige godt til musik og film. Der mangler heller ikke funktioner. Hvis det var kun lyd og udstyrsniveau, det drejede sig om, kunne den godt være blevet kåret som testens bedste.

Men TX-NR646 mangler stadig noget, hvad brugervenlighed angår, og vi glæder os til, at der kommer en bedre rumkorrektion.

Onkyo_TX-NR646_app
Onkyos fjernbetjenings-app er ganske god, men man arbejder i flere lag. Det kunne en iPad-version løse. Foto: Onkyo

Lyd & Billede mener

NR646 er måske den receiver i testen med den bedste lyd. Her får du både mere kraft og bedre opløsning, end prissedlen tilsiger. Dolby Atmos er også et plus. Selv om fjernbetjenings-app’en er blevet bedre, er der lidt problemer med brugeroplevelsen. HDMI-switching fungerer ikke altid optimalt, og rumkorrektionen kunne have været bedre.

Også i denne test:

5 surround-receivere

Sony STR-DN1060

Næsten i mål

Sonys receiver har godt med funktioner, lyder sejt og byder på trådløs multirumsfunktion. Men den er ikke lydefri.

Højttalerkalibrering går lynhurtigt, receiveren er generelt nem i brug, og den lyder sejt. SongPal-app’en fungerer fint til musik-streaming.
Indimellem fik vi ikke lyd på HDMI. Løsningen var at hive kablet ud og sætte det i igen. AirPlay fungerede mindre stabil end på de andre receivere. Dolby Atmos og DTS:X mangler.
Læs hele testen

Pioneer VSX-930

Stærk og tydelig

Receiveren fra Pioneer lyder klokkeklart og har kræfter nok til at udfordre de sejeste.

Klar og åben lyd kombineret med tilstrækkelig power gør VSX-930 til en meget vellydende receiver. Dolby Atmos har den også, og opsætningsmenuen er blevet mere overskuelig.
Lyden kan opleves som noget kold og steril. App’ens mange funktioner kunne have været præsenteret klarere.
Læs hele testen

Denon AVR-X2200W

Brugervenlig og potent

Denon har forstået det med overskuelige og smagfulde skærmmenuer. Receiveren er en fornøjelse at bruge og lyder ganske godt.

Brugervenligheden er i top. Skærmmenuerne er letforståelige, og bagpanelet meget overskueligt. Højopløste musikformater kan streames, og der er både Dolby Atmos og DTS:X.
Der mangler lidt power, og hårde sibilanter kan blive for tydelige. Multikanals forforstærker-udgang er der ikke, så man kan ikke koble mere kraft til.
Læs hele testen

Yamaha RX-V779

Klassens bedste

Med rå baskontrol og i det hele taget skyhøj underholdningsfaktor trækker Yamaha fra de andre og kommer ubesværet først i mål.

Yamaha har den sejeste bas i klassen og opløsning nok til at skildre musik og detaljer i lydsporet med stor overbevisning. Pladespiller-indgang og multikanals analogudgang giver fleksibilitet, og multirumsfunktion er prikken over i’et.
Lydbilledet kunne være mere gennemsigtigt. MusicCast-funktionen har også plads til forbedring.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Devialets første soundbar på testbænken

Scroll to Top