Denon har virkelig forstået det med brugervenlighed. Deres receiver har nok den mest smagfulde og velordnede skærmmenu af alle i testen, med en overskuelig opstartsmenu, der fører os igennem brugen trin for trin første gang. At den viser tv-billedet i baggrunden af opsætningsmenuen, er smart, og når auto-opsætningen er færdig, kan man lave manuelle finjusteringer i realtid, så man hele tiden kan høre, hvad der sker. Ellers er det også nærmest håbløst at nå i mål!
X2200W har færre stik på bagsiden end de andre. De fleste analoge videoindgange er sløjfet (der er alligevel ikke nogen, der bruger dem!), og der er heller ikke pladespiller-indgang eller multikanals forforstærker-udgang. Man er altså låst til den effekt, som forstærkeren har at byde på, uden mulighed for at opgradere. Det positive er, at bagpanelet er usædvanlig velordnet, hvilket gør tilslutningen nemmere. Og 3D-lyd med Dolby Atmos og DTS:X er på plads.
Musikafspilning sker allernemmest med AirPlay og Spotify Connect eller via Bluetooth. Brug DLNA og en passende app på smartphone eller pc til afspilning af højopløste lydformater.
Denon har det mest velordnede tilslutningspanel og den bedste skærmmenu. Foto: Denon
Lydkvaliteten
Denons receiver lyder meget klart og har et stort, åbent lydbillede. Dialogerne i Interstellar er tydelige, og filmmusikken stor og luftig. Ikke mindst takket være Audyssey MultEQ XT rumkorrektionen, som gør et godt stykke arbejde med at justere klangen i alle højttalerne. Med op til otte målepunkter kan systemet lære akustikken i rummet rigtig godt at kende og give et mere homogent lydbillede til mange siddepladser samtidig.
X2200W fungerer fint til film, men diskanten er måske lige lovlig energisk på musik. Ed Sheerans stemme på balladen “Thinking Out Loud” og den raspende kontrabas på Tracy Bonhams blues-agtige plade Wax & Gold skildres på klareste vis. Men Denon kan opleves som lidt for energisk i diskantområdet i forhold til konkurrenterne. Lydindstillingen Pure Direct lyder bedre, men er ikke så afslappet og finkornet som de bedste i klassen.
Det er først og fremmest på de ekstreme lydeffekter, vi savner lidt mere ildkraft. Denon flader ud og lyder lidt hårdt i de sejeste actionsekvenser, og det er tydeligt, at den mangler muskelkraft i forhold til Yamaha og Onkyo.
Konklusion
Denon AVR-X2200W er virkelig en drøm at bruge på grund af sine overskuelige skærmmenuer, og tilslutningspanelet på bagsiden er testens mest velordnede. Den nyeste styrings-app er bedre end før, men med den minimalistiske opbygning kan man ikke få lov til at stille på det hele.
Lydkvaliteten er god med et klart og åbent lydbillede som den største styrke. Der mangler noget opløsning øverst i diskantområdet, hvilket kan gøre sibilanter (s- og sj-lyde) overtydelige, og der mangler lidt kræfter. Men klart godkendt, Denon.
Fjernbetjenings-app’en er overskuelig, men lige lovlig minimalistisk. Foto: Denon
Lyd & Billede mener
Brugervenligheden er i top. Skærmmenuerne er letforståelige, og bagpanelet meget overskueligt. Højopløste musikformater kan streames, og der er både Dolby Atmos og DTS:X. Der mangler lidt power, og hårde sibilanter kan blive for tydelige. Multikanals forforstærker-udgang er der ikke, så man kan ikke koble mere kraft til.
Vejl. pris 5199 kr
Specifikationer
- Video: 3D og 4K-opskalering (HDMI 2.0/HDCP 2.2)
- HDMI: 8 ind, 2 ud
- Lydformater: Dolby TrueHD, DTS-HD MA, Dolby Atmos (5.1.2), DTS:X
- Effekt: 95 W pr. kanal (8 ohm, 2 kanaler samtidig)
- Rumkorrektion: Audyssey MultEQ XT
- Netværk: Wi-Fi og Ethernet
- Streaming: AirPlay, Spotify Connect, DLNA, Bluetooth
- App-styring: Denon Remote App
- Phono-indgang: Nej
- Multikanal pre-out: Nej
Også i denne test:
5 surround-receivere
Sony STR-DN1060
Næsten i mål
Sonys receiver har godt med funktioner, lyder sejt og byder på trådløs multirumsfunktion. Men den er ikke lydefri.
Pioneer VSX-930
Stærk og tydelig
Receiveren fra Pioneer lyder klokkeklart og har kræfter nok til at udfordre de sejeste.
Onkyo TX-NR646
Overbevisende
Onkyos receiver lyder glimrende til både film og musik. Der mangler bare lige det sidste brugervenlighed.
Yamaha RX-V779
Klassens bedste
Med rå baskontrol og i det hele taget skyhøj underholdningsfaktor trækker Yamaha fra de andre og kommer ubesværet først i mål.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer