Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: BMW Theatre Screen

Den mest komfortable biografoplevelse

BMW’s hjemmebiograf er en speciel oplevelse for bagsædepassagererne, men har sine begrænsninger.

Skrevet af / 29/05/2024 - 12:00
BMW Theatre Screen
Lasse Svendsen

De rige har mange glæder, hedder det sig, og det gælder især for dem, der bliver transporteret rundt på bagsædet af BMW’s elektriske i7. I hvert fald hvis de har husket at sætte kryds ved det fedeste tilbehør til den 5,4 meter lange bil i limo-størrelse: BMW Theatre Screen.    

Det er en 31,3-tommers 8K-skærm i bredformat, som svinger ned fra loftet over bagsæderne og giver bagsædepassagererne en helt enestående biografoplevelse. Skærmen kan kombineres med Executive Lounge Seating, et VIP-sæde med elektrisk justering af benstøtte, bagsæderyglæn, massage og ventilation. Hvilket gør det yderst behageligt at slappe af med et afsnit af yndlingsserien på vej til det næste bestyrelsesmøde.  

Hvis man derudover har valgt Bowers & Wilkins 4D Diamond Surround Sound System, et lydanlæg med en svimlende effekt på 1.965 watt fordelt på 35 højttalere, får man bedre lyd og billede i en i7, end de fleste mennesker har derhjemme.

Foto: Lasse Svendsen

Den store skærm og B&W-anlægget fås også til benzinversionen af i7, men vores testbil var den elektriske i7 xDrive60. Den leveres med et batteri på 101,7 kWh og en teoretisk rækkevidde på op til 625 kilometer. Med elmotorer på i alt 544 hk og et drejningsmoment på 745 Nm går bilen fra nul til 100 på 4,7 sekunder i næsten total stilhed. Med andre ord de perfekte forhold for et rigtig godt lydanlæg. 

Læs også Den syvende himmel BMW i7 er moderne luksus i allerhøjeste klasse, og den kører præcis som den skal.

Business Class

Selve anlægget styres fra touchskærmen foran, men passagererne bagi kan også styre anlægget fra 5,5-tommers touchskærme i dørene. Her kan man også indstille massage, varme, køling og klimaanlægget bagi.     

Bilens lange akselafstand giver virkelig god benplads på de individuelt justerbare bagsæder. Det højre bagsæde kan leveres som et loungesæde med elektrisk justerbar lårstøtte og fodskammel, og ryglænet kan vippes bagover i business class-stil. Tryk på skærmen i døren og vælg loungesæde. Så glider det forreste passagersæde helt frem mod instrumentbrættet, og en lille fodskammel vippes op, så man kan smække benene op på den. 

Foto: Lasse Svendsen

Theatre Screen

Den 31,3 tommer store skærm i loftet vipper stille og roligt ned, når man vælger Theatre Screen, enten via en knap i loftet, på skærmen foran eller på skærmene i dørene. Men kun hvis forsæderne skubbes lidt frem for at give plads, når skærmen bevæger sig. Det kan med andre ord være lidt besværligt at få skærmen ned, mens bilen er i bevægelse. Det bedste er at aktivere den, før man starter turen, da forsæderne kan stå i deres normale position, så snart skærmen er på plads.   

Foto: Lasse Svendsen

Samtidig med at skærmen sænkes, trækkes de motoriserede gardiner for side- og bagruderne. Et gardin lukker af for lyset fra glastaget med LED-bånd, og så er det bare at trykke på play.  

Eller, vent nu lige lidt. 

Foto: Lasse Svendsen

For at se noget som helst på skærmen skal man enten tilslutte en ekstern kilde via HDMI, f.eks. en tablet, eller vælge at bruge Fire TV, som er integreret i skærmen. Med Amazon FireTV får man blandt andet adgang til Amazon Prime, man logger bare ind, og så er man i gang. Men man kan ikke bruge CarPlay eller Android Auto som kilde til skærmen. Det er egentlig ikke en mangel som sådan, men det ville gøre det hele meget nemmere, hvis man bare kunne logge ind på de streamingtjenester, man abonnerer på, fra sin mobil og caste til skærmen.  

Foto: Lasse Svendsen

Som står knivskarpt. Og er vææældig bred. Det ekstremt brede format giver passagererne tre valgmuligheder. Hvis man vil acceptere lidt beskæring, kan video vises i hele skærmens bredde, eller man kan beholde det oprindelige format og vælge, om den skal vises til venstre, til højre eller i midten af skærmen.    

Det er kun muligt at justere lysstyrken, der er ingen muligheder for at justere farver eller kontrast. Det gør ikke så meget, for billedkvaliteten er bemærkelsesværdigt god. Med 8K-opløsning er der intet at udsætte på skarpheden. Og lyden fejler heller ikke noget. 

Foto: Lasse Svendsen

Surround Sound

En i7 kan udstyres med et lydanlæg med højttalere placeret i hele kabinen, eller den kan udstyres med et kraftfuldt Bowers & Wilkins 4D Diamond Surround Sound System. Det leverer hele 1.965 watt fra 35 højttalere, fordelt i hele bilen. For at opnå en ordentlig surroundeffekt er flere af dem placeret i loftet, og kraftige subwoofere med rumperystere i sæderne giver næsten den samme 4D-oplevelse, som man kan få i en biograf med 4D-lyd.    

BMW theatre screen 7 BMW theatre screen 8 BMW theatre screen 5
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Man mærker tydeligt, når bassen forplanter sig i kroppen, og lyden ruller ind over en, når en actionscene udspiller sig på den brede skærm. Lydbilledet er stort, klart og kraftfuldt, og man kan spille højt, uden at det skærer i ørerne. For dem på forsæderne er det måske ikke helt så fedt med al lyden fra bagsædet, men så kan man tilslutte et par Bluetooth-hovedtelefoner eller hørepropper.    

At sidde på bagsædet, mens for eksempel Dune ruller over skærmen, er en oplevelse, man ikke får i nogen anden bil end en BMW i7. Nogle vil mene, at siddepositionen er lidt for skæv, fordi skærmen hænger ned fra loftet og ikke kan sænkes ned foran ansigtet. Men den kan vinkles og skubbes frem og tilbage, indtil man finder en behagelig vinkel og afstand. 

Foto: Lasse Svendsen

Konklusion

Lyden bidrager i højeste grad til at forstærke biografoplevelsen, men man kan også tilslutte Bluetooth-hovedtelefoner, hvis man vil se en film uden at forstyrre føreren. Men det er helt klart med B&W-systemet på fuld udblæsning og en rigtig god film på skærmen, at man får de helt store oplevelser. Helt gratis er det dog ikke. I første omgang skal man have en i7, og herefter skal man tilføje skærmen og 4D-anlægget fra B&W samt alt det andet udstyr, man ønsker. Det giver en ganske heftig samlet pris, men prisen for at tilføje Theatre Screen alene er slet ikke ublu. Hvis du selv eller dine børn tilbringer mange timer på bagsædet, er det helt sikkert de ekstra penge værd. Om ikke andet kan du nå at se et afsnit af din yndlingsserie, mens batteriet oplades. 

Foto: Lasse Svendsen
Karakter
BMW Theatre Screen
High End

Lyd & Billede mener

Ægte biografoplevelse med et knivskarpt skærmbillede og kraftfuld lyd. VIP-sæde for ekstra komfort. Kan ikke forbindes med Apple CarPlay eller Android Auto. Begrænset app-understøttelse.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Tag skærmen med dig overalt! 

Marantz' flagskib på testbænken

Præcision til fingerspidserne

Her får soundbaren klø

Marantz gi'r os en hæsblæsende oplevelse

Denon har overgået sig selv

"Usynlig" storskærm med laser

Skræmmende realistisk biografbillede

Vi tester B&O’s fedeste soundbar

Det bedste Sony-køb?

Laserskarpt biografbillede

Knivskarp 8K OLED fra LG

Scroll to Top