Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Sonos Connect:Amp

På bagerste række

Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …

Skrevet af / 30/09/2016 - 05:00
Sonos Connect:Amp
Audun Hage

Sonos er en veteran inden for multirum, og de fleste af os kender sikkert de hvide og sølvgrå højttalere, der pryder mange rum i tusindvis af hjem. Connect:Amp er modellen for dig, der hellere vil anvende dine egne højttalere.

Noget af det, der har gjort Sonos så populære, er den gode brugervenlighed. Amerikanerne har siden starten satset på god og hyppigt opdateret software, som hele tiden udvides med nye muligheder.

Sonos Connect:Amp har meget velfungerende apps til både Apple og Android, og er meget nemme at sætte op. Tidligere var det nødvendigt med en separat såkaldt Bridge for at koble systemet til hjemmenetværk, men nu kan du tilslutte direkte via Wi-Fi.

Sonos tilbyder også et væld af musiktjenester, deriblandt Apple Music og SoundCloud foruden Spotify og Tidal. Hvis du abonnerer på flere tjenester, har du også mulighed for at kombinere dem og lave fælles spillelister – praktisk, hvis du f.eks. ikke kan finde dit yndlingsalbum på Tidal.

 

Lydkvalitet

Brugervenlighed er én ting, men hvordan lyder den? Vi ved fra tidligere tests, at Sonos’ forstærkere kan virke lidt anæmiske i forhold til nogle af konkurrenterne, og det samme må vi desværre sige om årgang 2016. Dybbassen på London Grammars “Hey Now” virker tam, og lydbilledet, der normalt skal folde sig ud foran lytterne, lyder snarere trangt og indelukket. Hannah Reids vokal virker distanceret og kommer ligesom aldrig ordentligt ud af højttalerne.

Vi prøver med lidt jazz i stedet, nemlig svenske Lars Danielssons “II Blå” med Mathias Eick på trompet. Her bliver vi heller ikke videre imponeret: “Hvor er diskanten?” udbryder Audun. De små, delikate overtoner, som vi er vant til at høre, er tilsløret, og Sonos har heller ikke specielt god kontrol over Danielssons kontrabas.

Sonos-forstærkeren har analog stereoindgang og subwoofer-udgang som ekstra tilslutningsmuligheder. (Foto: Producent)
Sonos-forstærkeren har analog stereoindgang og subwoofer-udgang som ekstra tilslutningsmuligheder. (Foto: Producent)

Måske er den bedre egnet til popmusik, tænker vi. Men Connect:Amp er heller ikke specielt glad for hiphop og R&B: Drakes flow er ret aggressivt, men her lyder det lige lovlig hårdt og spidst. Sonos-forstærkeren havner let uden for komfortzonen ved høj volumen, og diskanten bliver let tyndbenet og grovkornet.

“Det lyder ret fladt,” siger Geir og sigter til manglen på dynamik og kraftoverskud. Vi er enige om, at Sonos-forstærkeren egner sig bedst til at drive simple lofts- eller væghøjttalere i et multirumssystem frem for et stueanlæg til aktiv lytning.

Lyd & Billede mener

Sonos er utrolig nem at sætte op og har en meget velfungerende app med adgang til alle musiktjenester. Vi savner både dynamik og detaljer fra den indbyggede forstærker. Connect:Amp formår ikke at sparke ordentlig liv i højttalerne, og musikken bliver indelukket og uengagerende.

Også i denne test:

Syv streaming-forstærkere

Yamaha R-N602

Moderne retro

I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.

En fuldblods receiver med alt, hvad du har brug for af tilslutninger, og desuden et brugervenlig multirumssystem. Og så lyder den glimrende!
MusicCast understøtter stadig ikke vigtige streaming-tjenester som Tidal og Apple Music.
Læs hele testen

HEOS Amp

Kraft og finesse

Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!

HEOS Amp er nem at sætte op og lyder fortræffeligt lige fra starten. Her får du et spændstigt lydbillede med fyldig bas, som heller ikke skjuler detaljerne. Desuden har den rigeligt med kræfter.
Vi savner bare lidt mere dynamisk kontrast og flere detaljer i overtonerne.
Læs hele testen

Marantz M-CR511

Mangler punch

Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.

Forstærkeren er temmelig ukompliceret at sætte op og bruge for folk, der er vant til traditionel hi-fi. Luftige overtoner trækker op.
Lyder temmelig fladt og klipper ved høj lydstyrke, hvilket potentielt kan skade højttalerne. Vi savner flere streaming-tjenester, og app-betjeningen kunne have været bedre.
Læs hele testen

Bluesound Powernode 2

Orkesterplads

Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.

Powernode 2 byder på en dynamisk, krudtstærk og præcis musikgengivelse på niveau med langt dyrere forstærkere. Brugervenligheden er også god.
Lidt højere pris end de andre testdeltagere. Men den er det værd!
Læs hele testen

Pioneer SX-N30DAB

Åben musik

Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.

Vi kan godt lide den ærlige og åbne lyd. Mange tilslutningsmuligheder er et plus, bl.a. to sæt optiske og koaksiale indgange. Plus pladespillerindgang.
Kedelig app-styring og få streaming-tjenester indbygget. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance. Lyder det bekendt?
Læs hele testen

Onkyo TX-8150

Klare toner

Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.

Onkyo præsenterer musikken på ærlig og detaljeret vis, med kraft nok til at skrue godt op. Desuden kan man tilslutte mange komponenter – til og med pladespiller.
App-styringen er kedelig, og der er begrænset med streaming-tjenester. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance.
Læs hele testen

Resumé

Stor eller lille?

Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Det enkleste er det bedste

Verdensklasse!

dCS Network DAC: Har du råd, så giv den gas!

Dåseåbneren

Prisbillig indgangsbillet

Klassens bedste køb

Spiller med glødende engagement

Moderne nostalgi

Musikstreameren gør alle fordomme til skamme

Scroll to Top