: Onkyo TX-8150

Klare toner

Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
Lyd & Billede mener
Onkyo præsenterer musikken på ærlig og detaljeret vis, med kraft nok til at skrue godt op. Desuden kan man tilslutte mange komponenter – til og med pladespiller.
App-styringen er kedelig, og der er begrænset med streaming-tjenester. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance.
Specifikationer
  • Type: Stereo netværks-receiver
  • Streaming-tjenester: Spotify Connect, Deezer
  • Tilslutning: Bluetooth, Wi-Fi, 6 x RCA, phono MM, 2 x optisk, 2 x koaksial, USB-A, subwoofer ud
  • Andet: DAB/DAB+, AirPlay, DLNA, internetradio, hovedtelefon
  • App-styring: Onkyo Remote 3 til iOS og Android
  • Mål: 43,5 x 14,8 x 32,7 cm
Annonce
Annonce
forfatter

En receiver i fuld størrelse kan have sine fordele. For det første får man separeret komponenterne indeni bedre. Desuden giver det plads til flere fysiske knapper på fronten og flere kildeindgange på bagsiden. Der er stadig mange, der gerne vil tilslutte både cd-afspiller, pladespiller og tv. Det kan man – og mere til – med Onkyo TX-8150.

Af moderne streaming-funktioner har receiveren indbygget understøttelse af Deezer, som har sin egen brugerflade (af den kedelige listetype) i app-styringen, og Spotify Connect, som man betjener på sædvanlig vis ved at åbne Spotify-app’en på mobil eller tablet. For at spille fra andre streaming-tjenester skal man bruge AirPlay eller Bluetooth, og receiveren kan afspille musikfiler, der er gemt på netværket, også højopløste.

Ud over internetradio har receiveren DAB og DAB+.

 

Lydkvalitet

Tidal i cd-kvalitet via AirPlay oplevede vi indimellem med små udfald, som vi ikke fik med de andre forstærkere. Langt bedre gik det med Spotify Connect.

Annonce

Under optimale betingelser skildrer Onkyo guitarspillet på London Grammars ballade “Hey Now” med god præcision. Der er godt med luft omkring sangerinden Hannah Reids stemme, og basregisteret har substans nedad. Det lyder ikke hårdt, men måske stadig på den lidt kølige side af neutralt.

To sæt digitale indgange plus mange analoge, deriblandt pladespillerindgang. Foto: Onkyo (Foto: Producent)
To sæt digitale indgange plus mange analoge, deriblandt pladespillerindgang. Foto: Onkyo (Foto: Producent)

Det er et godt drive i rytmerne. R&B-duoen Marian Hills “I Know Why” lyder livligt i bassen, mens sangerinden Samantha Gongols stemme er tydelig og velplaceret. Først når man spiller højt, kan det blive lidt hårdt og krast.

Lars Danielssons “II Blå” gengives med god, distinkt lyd fra kontrabassen. Det er ikke helt samme tyngde i bunden som med Bluesound, og Onkyo har ikke samme fylde som Yamaha. Vi synes også, at Yamaha har et mere holografisk lydbillede med mere luft omkring tonerne fra bassen, end Onkyo tryller frem. Men klart godkendt!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Yamaha R-N602

Moderne retro

I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.

En fuldblods receiver med alt, hvad du har brug for af tilslutninger, og desuden et brugervenlig multirumssystem. Og så lyder den glimrende!
MusicCast understøtter stadig ikke vigtige streaming-tjenester som Tidal og Apple Music.

HEOS Amp

Kraft og finesse

Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!

HEOS Amp er nem at sætte op og lyder fortræffeligt lige fra starten. Her får du et spændstigt lydbillede med fyldig bas, som heller ikke skjuler detaljerne. Desuden har den rigeligt med kræfter.
Vi savner bare lidt mere dynamisk kontrast og flere detaljer i overtonerne.

Marantz M-CR511

Mangler punch

Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.

Forstærkeren er temmelig ukompliceret at sætte op og bruge for folk, der er vant til traditionel hi-fi. Luftige overtoner trækker op.
Lyder temmelig fladt og klipper ved høj lydstyrke, hvilket potentielt kan skade højttalerne. Vi savner flere streaming-tjenester, og app-betjeningen kunne have været bedre.

Bluesound Powernode 2

Orkesterplads

Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.

Powernode 2 byder på en dynamisk, krudtstærk og præcis musikgengivelse på niveau med langt dyrere forstærkere. Brugervenligheden er også god.
Lidt højere pris end de andre testdeltagere. Men den er det værd!

Pioneer SX-N30DAB

Åben musik

Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.

Vi kan godt lide den ærlige og åbne lyd. Mange tilslutningsmuligheder er et plus, bl.a. to sæt optiske og koaksiale indgange. Plus pladespillerindgang.
Kedelig app-styring og få streaming-tjenester indbygget. Nogle vil foretrække en varmere klangbalance. Lyder det bekendt?

Sonos Connect:Amp

På bagerste række

Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …

Sonos er utrolig nem at sætte op og har en meget velfungerende app med adgang til alle musiktjenester.
Vi savner både dynamik og detaljer fra den indbyggede forstærker. Connect:Amp formår ikke at sparke ordentlig liv i højttalerne, og musikken bliver indelukket og uengagerende.

Resumé

Stor eller lille?

Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

TCL P815 sprænger ingen grænser, men til gengæld laver det heller ikke hul i tegnebogen.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Leder du efter et elegant TV, der ikke fylder så meget? Så kan Samsungs mindste ramme-TV være en smart løsning.
Mini-LED er årets store nyhed på TV-fronten: Med tusindvis af lysdioder håber producenterne at puste nyt liv i LCD-teknologien. Kinesiske TCL er blandt de første til at tage den i brug!
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Du fortjener den bedste lyd ude på terrassen i påsken. Du skal have dig et par udendørshøjttalere!