: Bluesound Powernode 2

Orkesterplads

Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.

September 2016Bluesound Powernode 2

Lyd & Billede mener

Powernode 2 byder på en dynamisk, krudtstærk og præcis musikgengivelse på niveau med langt dyrere forstærkere. Brugervenligheden er også god.
Lidt højere pris end de andre testdeltagere. Men den er det værd!
 • Type: Streaming-forstærker
 • Streaming-tjenester: Tidal, Spotify Connect, Deezer
 • Tilslutning: Bluetooth, Wi-Fi, analog RCA, digital optisk, USB, subwoofer ud
 • App-styring: Bluesound app til iOS og Android
 • Mål: 22 x 7 x 19 cm
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5999 kr

Bluesound er NAD’s våbendrager i kampen mod Sonos, Samsung og andre multirumsproducenter. De er nu ude med deres anden generation af trådløse højttalere og forstærkere, og der er mange forbedringer at spore både med hensyn til design og brugervenlighed. Sammenlignet med forgængeren er Powernode 2 en kompakt sag med afrundede kanter og knapper på toppen.

Opsætningen af Bluesound er lidt mere omfattende end med f.eks. Sonos eller HEOS, i og med at du er nødt til at åbne en browser for at få adgang til de første indstillinger. Den nemmeste måde er at bruge enheden som Wi-Fi hotspot og slutte mobilen til for at dele netværksindstillinger.

Brugerfladen er til gengæld blevet vældig fin. Udbuddet af musiktjenester er godt, og her har du (i modsætning til Sonos) mulighed for at afspille højopløste 24 bit musikfiler fra USB-harddisk eller netværk.

 

Lydkvalitet

Sandt at sige var vi lidt skuffede over den matte lydkvalitet fra en del af forstærkerne i testen. I den sammenhæng er Bluesound-forstærkeren et mere festligt bekendtskab. Prøv bare at høre “Hey Now” med London Grammar: Her er der et ordentligt fundament og tyngde bag klavertonerne, guitarspillet får tydeligere snert, og Hannahs Reids stemme er større og mere følelsesladet.

Det mærkes også, at forstærkeren har større opløsning og adskiller forskellige tonehøjder bedre. Lydbilledet er både stort og præcist, og betydelig mere nærværende, end vi har oplevet med Sonos, Marantz og resten af kandidaterne.

“Got a lotta people tryna drain me of this energy,” rapper Drake. Men det er i hvert fald ikke Bluesound, der holder ham tilbage! Han lyder seriøst vred, og hans lines er virkelig skarpe, uden at det er højttalerne eller forstærkeren, der vrænger. Powernode-forstærkeren har rigeligt med dynamisk overskud og kan spille højt uden antydning af åndenød.

Powernode 2 har en kombineret digital og analog indgang via mini-jack samt subwoofer-udgang på bagsiden. (Foto: Producent)
Powernode 2 har en kombineret digital og analog indgang via mini-jack samt subwoofer-udgang på bagsiden. (Foto: Producent)

“Det her lyder supersejt!” udbryder Geir begejstret. Den krævende indspilning af Ave Maria får mere luft mellem tonerne, og stemmen kommer tydeligt frem. Der er også en øget stilhed mellem tonerne, der gør musikoplevelsen mere engagerende.

Lars Danielsson og Mathias Eicks “II Blå” er et af de mest krævende sangvalg på vores liste, men Bluesound tager den komplicerede indspilning i stiv arm. Her kan vi høre de overtoner, vi savnede hos de andre testdeltagere, mens kontrabassen anslås stramt og præcist. Det lyder som ægte hi-fi på højt niveau!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Yamaha R-N602 - Moderne retro
  I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.
  HEOS Amp - Kraft og finesse
  Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!
  Marantz M-CR511 - Mangler punch
  Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.
  Pioneer SX-N30DAB - Åben musik
  Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.
  Onkyo TX-8150 - Klare toner
  Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
  Sonos Connect:Amp - På bagerste række
  Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …
  Resumé - Stor eller lille?
  Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.

  Læs også

  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker

  Denon DCD-A110

  Vejl.pris 21999 kr Til ære for dine CD-skiver

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.