: Marantz M-CR511

Mangler punch

Forstærkeren fra Marantz har klar og tydelig lyd, men mangler muskler og ikke mindst streaming-tjenester.

Lyd & Billede mener

Forstærkeren er temmelig ukompliceret at sætte op og bruge for folk, der er vant til traditionel hi-fi. Luftige overtoner trækker op.
Lyder temmelig fladt og klipper ved høj lydstyrke, hvilket potentielt kan skade højttalerne. Vi savner flere streaming-tjenester, og app-betjeningen kunne have været bedre.
 • Type: Stereo netværks-receiver
 • Streaming-tjenester: Spotify Connect
 • Tilslutning: Bluetooth (NFC), Wi-Fi, analog RCA, digital optisk, USB-A, subwoofer ud
 • Andet: DAB/DAB+, AirPlay, DLNA, internetradio, hovedtelefon
 • App-styring: Marantz Hi-Fi Remote til iOS og Android
 • Mål: 292 x 7,7 x 30,2 cm
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2499 kr

Den kompakte Marantz CR511 er nem at sætte op, især hvis du har en iPhone eller iPad. Slut sidstnævnte til USB-indgangen på fronten med ledning og tryk på iOS-knappen på bagsiden. Dermed bekræfter du på mobilen, at det tilsluttede trådløse netværk skal deles, og – vupti! – menusystemet taler flere sprog, med svensk som det, der er tættest på.

Receiveren har ikke multirumsfunktion, og Spotify Connect er eneste streaming-service. Tidal-brugere kan vælge AirPlay til tabsfri transmission i cd-kvalitet fra iPhone, mens Android-brugere må nøjes med komprimeret Bluetooth. Vi vil have tjenester som Tidal og Apple Music indbygget i app-styringen, og tiden nok ved at løbe fra denne type digitalforstærkere.

På positivsiden kan vi nævne DAB+, USB og både optisk og analog tilslutning. Plus afspilning af højopløste musikfiler.

 

Lydkvalitet

Marantz’ receiver lyder klart nok i overtonerne, og Hannah Reids stemme kommer godt frem på London Grammars fine ballade “Hey Now”. Men lydbilledet er lidt mere trangt, og den lyder generelt mere hermetisk end Bluesound og HEOS. Jazzperlen “II Blå” med Lars Danielsson har ikke samme rum omkring Mathias Eicks trompet.

Det bliver ganske vist mere sprødt og bedre artikuleret i toppen end med Sonos, men Sonos har fordelen af at kunne spille højere end Marantz.

Marantz M-CR511 har godt med tilslutningsmuligheder, inklusive USB, optisk og analog indgang samt subwoofer-udgang. (Foto: Producent)
Marantz M-CR511 har godt med tilslutningsmuligheder, inklusive USB, optisk og analog indgang samt subwoofer-udgang. (Foto: Producent)

Prøver man at skrue godt op for Marantz med rytmisk musik, begynder det hurtigt at skurre og klippe på en grim måde – faktisk så vi bliver bange på højttalernes vegne. Det er nok derfor, receiveren spørger os, om vi virkelig vil spille højere, da vi når lydniveau 30. Med alt andet end de mest følsomme højttalere er det for lavt til at engagere.

I 2014 testede vi forgængeren C610 til applaus, men det var dengang. Feltet er blevet hårdere, og i dag har forstærkere i denne prisklasse flere kræfter at give af. Ikke mindst har flere og flere forstærkere fået multirumsfunktion, hvilket forbedrer brugervenligheden markant. C511 må nok se sig forbigået.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Yamaha R-N602 - Moderne retro
  I sej 70’er-stil varter Yamaha op med underholdende musik og multirum på den nemme måde.
  HEOS Amp - Kraft og finesse
  Denne forstærker fra HEOS er måske lille af udseende, men sikke en slagkraft!
  Bluesound Powernode 2 - Orkesterplads
  Glem konkurrenternes diffuse og anæmiske lyd. Her er streaming-forstærkeren, der kan slå Sonos i gulvet.
  Pioneer SX-N30DAB - Åben musik
  Pioneer lyder fint og har mange tilslutningsmuligheder. Streaming-tjenester er der lige så få af som på Onkyo. Af en indlysende grund.
  Onkyo TX-8150 - Klare toner
  Stereo-receiveren fra Onkyo lyder godt, og den har både DAB-radio og mange tilslutningsmuligheder, også til pladespiller. Men streaming er begrænset.
  Sonos Connect:Amp - På bagerste række
  Med Sonos Connect:Amp får du adgang til markedets mest brugervenlige multirumssystem. Problemet er bare, at den ikke lyder specielt godt …
  Resumé - Stor eller lille?
  Efter vores erfaring er det ikke givet, at en stor streaming-forstærker lyder bedre end en lille. Det er andre hensyn, der gælder, når du skal vælge ud fra størrelsen.

  Læs også

  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker

  Denon DCD-A110

  Vejl.pris 21999 kr Til ære for dine CD-skiver

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.