Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Logitech Circle

Logitech giver dig ro i sjælen

Kom børnene hjem til tiden, har hunden det godt, er vinduet lukket? Et overvågningskamera kan give dig ro og tryghed.

Skrevet af / 09/03/2017 - 11:33
Logitech Circle
Mikael Hansen

Vil du gerne kunne holde øje med dit hjem, når du ikke er hjemme? Eller måske vil du bare gerne holde øje med, hvornår dine børn kommer og går, eller hvordan hunden og katten har det? Så skal du have fat i et overvågningskamera.

Sådan nogle kan være dyre og besværlige at montere og installere. Logitech har dog gjort det utrolig nemt med introduktionen af deres lille Circle-kamera. Men lad dig ikke narre af størrelsen eller det beskedne design. Logitech Circle er et ganske potent kamera, der parret med solid software og datalagring i skyen kan gå hen og blive din nye bedste ven. Du skal dog være forberedt på ekstra gebyrer, hvis du vil kunne udnytte det fuldt ud.

Styres med telefonen
Opsætningen og styringen af Logitech Circle foregår alene via din smartphone eller tablet. Her understøttes iOS og Android.

Det er nemt at komme i gang, og du skaber forbindelse på samme måde som med øvrige smart home devices. Du starter med at installere app’en på din telefon, hvorefter den forbinder direkte til kameraet. De to udveksler nu information om dit trådløse hjemmenetværk, og efter få sekunder er kameraet online. Opret en speciel Logitech-profil, og du er klar til at optage. Alle indstillinger af kameraet reguleres og styres via app’en.

En kraftig magnet
Hvad man ikke umiddelbart kan se ud fra billederne, er at Circle kan fjernes fra sin base og fungere helt trådløst. Hertil holder det indbyggede batteri til tre timers kontinuerligt brug eller op til 12 timers standby.

(Foto: Producent)

Basen fungerer både som oplader og holder. I bunden af den sidder en kraftig magnet. Det er godt tænkt og gør det utrolig nemt at montere kameraet rundt omkring i hjemmet helt uden brug af skruer eller værktøj. Flyt det, når du har behov for det, og sæt det ellers tilbage i holderen.

Circle kan let drejes til den ønskede position, ligesom selve basen kan rotere. Det havde dog været rart, hvis det havde haft indbyggede motorer, der lod dig fjernstyre og dreje kameraet fra telefonen. Nuvel, man kan ikke få det hele.

Data i skyen
Modsat lignende løsninger på markedet optager Logitech Circle ikke hele tiden. I stedet er kameraet konstant i en slags dvaleposition og begynder først at optage, når der registreres bevægelse. Det fungerer godt, da man herved slipper for at skulle kigge en masse overflødige optagelser igennem og kun sidder tilbage med det, der betyder noget.

Via app’en kan du let gennemgå de registrerede tidspunkter og, hvis du ønsker det, hurtigt se alle registreringer med den specielle Day Brief-funktion. Du kan selvfølgelig også altid logge ind via app’en og se et live-billede fra kameraet. Vil du gerne informeres, når der registreres bevægelse, så er det også muligt.

Desværre repræsenterer lagringen i skyen det største ankepunkt ved Logitech Circle. Startprisen for selve kameraet er rimelig, hvis man sammenligner med andre løsninger på markedet. Fordi du ikke gemmer optagelserne lokalt på f.eks. en NAS, er du dog bundet til Logitechs servere. Og det koster ekstra!

En dyr fornøjelse
De første 24 timer er gratis. Vil du kunne gemme mere og dermed kunne gå længere tilbage, så må du til lommerne. Logitech kalder denne service Circle Safe. Her er der to muligheder – Basic og Premium. Den første gemmer dine optagelser i 14 dage, og den anden i 31.

Til Premium hører desuden avancerede funktioner som f.eks. ansigtsgenkendelse. Sidstnævnte kan registrere og fortælle dig, hvem der kommer i dit hjem, og alarmere dig, hvis der registreres ansigter, som ikke kan genkendes. Det er smart, men samtidig lidt ærgerligt, at det ikke er en del af standardpakken. Prisen for Circle Safe er 1.533 kroner pr. kamera, så det kan hurtigt løbe op, hvis du har mere end ét kamera i hjemmet.

Nattesyn og indbyggede højtalere
Da der er tale om et regulært overvågningskamera, har Circle selvfølgelig indbygget nattesyn og kan derfor stadig se med, når lyset er slukket. Denne funktion giver god mening, hvis du f.eks. monterer kameraet i et børneværelse for at holde øje med, om baby sover trygt. Du vælger selv kvaliteten af optagelserne, og om du vil optage lyd eller ej.

(Foto: Producent)

Via en indbygget højttaler i kameraet kan du sågar tale igennem din mobil og ud i rummet. Den indbyggede diode kan tændes og slukkes efter behov og behag.

Ingen HomeKit-support
I en tid, hvor flere og flere producenter begynder at understøtte Alexa, Google Home og Apple HomeKit, er det ærgerligt, at Logitech Circle står helt udenfor og alene kan styres med sin egen app. Logitech er dog ikke ene om dette problem, og det er stadig ret nyt, at kameraer også understøttes af f.eks. HomeKit. Flere producenter er allerede på vej med nye kameraer, der understøtter de åbne platforme, og det kunne være rart, hvis Logitech fulgte trop og åbnede op.

Konklusion
Logitech Circle er et lidt sjovt produkt, der på flere områder er helt sit eget. At det ikke optager hele tiden, kan både ses som en fordel og en ulempe. Nogle vil foretrække overskueligheden, mens andre måske hellere selv vil sortere end stole blindt på softwaren.

(Foto: Producent)

Kvaliteten af optagelserne er god, og det giver god mening, at data lagres i skyen, så man altid kan gå tilbage og se, hvis der er sket noget. Når det er sagt, så er det ærgerligt, at man låses til en dyr abonnementsordning, hvis man vil have fuld funktionalitet ud af sit kamera. At abonnementerne skal betales pr. kamera, gør absolut ikke sagen bedre.

Endelig havde det været rart, hvis Circle havde været lidt fremtidssikret og understøttede Alexa, Google Home og Apple HomeKit. Vi gider ikke længere have en app til hvert produkt. Det er altså rarest, når det hele kan styres via én smart app. Vi håber, at det kommer med i en fremtidig opdatering.

Home mener

Circle er et smart kamera, der kun optager, når det er nødvendigt. Optagelserne gemmes i skyen og kan let ses via mobilen. Det er en skam, at den gratis pakke er så begrænset. Hvorfor skal vi betale ekstra for mere end 24 timers lagring?

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top