: Logitech Circle

Logitech giver dig ro i sjælen

Kom børnene hjem til tiden, har hunden det godt, er vinduet lukket? Et overvågningskamera kan give dig ro og tryghed.
Lyd & Billede mener
Circle er et smart kamera, der kun optager, når det er nødvendigt. Optagelserne gemmes i skyen og kan let ses via mobilen.
Det er en skam, at den gratis pakke er så begrænset. Hvorfor skal vi betale ekstra for mere end 24 timers lagring?
Specifikationer
 • Video i 360p, 720p og 1080p HD
 • Wi-Fi 2,4 og 5 GHz
 • 135° vidvinkelobjektiv
 • Automatisk nattesyn op til 4,5 m
 • Avanceret bevægelsesregistrering
 • 8x digital zoom
 • Indbygget højttaler og mikrofon
 • Genopladeligt litiumbatteri (1600 mAh) – maks. 12 timer
 • Øjeblikkelig datakryptering med internetoverførsel via Secure Sockets Layer (SSL)
 • Manuel 360° panorering, 110° vipning
 • Understøttelse af flere kameraer
 • Apple iOS/Android-app og adgang via internettet
 • Mål: 7,5 x 6,5 x 6,7 cm
 • Vægt: 270 g
Annonce
Annonce

Vil du gerne kunne holde øje med dit hjem, når du ikke er hjemme? Eller måske vil du bare gerne holde øje med, hvornår dine børn kommer og går, eller hvordan hunden og katten har det? Så skal du have fat i et overvågningskamera.

Sådan nogle kan være dyre og besværlige at montere og installere. Logitech har dog gjort det utrolig nemt med introduktionen af deres lille Circle-kamera. Men lad dig ikke narre af størrelsen eller det beskedne design. Logitech Circle er et ganske potent kamera, der parret med solid software og datalagring i skyen kan gå hen og blive din nye bedste ven. Du skal dog være forberedt på ekstra gebyrer, hvis du vil kunne udnytte det fuldt ud.

Styres med telefonen
Opsætningen og styringen af Logitech Circle foregår alene via din smartphone eller tablet. Her understøttes iOS og Android.

Det er nemt at komme i gang, og du skaber forbindelse på samme måde som med øvrige smart home devices. Du starter med at installere app’en på din telefon, hvorefter den forbinder direkte til kameraet. De to udveksler nu information om dit trådløse hjemmenetværk, og efter få sekunder er kameraet online. Opret en speciel Logitech-profil, og du er klar til at optage. Alle indstillinger af kameraet reguleres og styres via app’en.

En kraftig magnet
Hvad man ikke umiddelbart kan se ud fra billederne, er at Circle kan fjernes fra sin base og fungere helt trådløst. Hertil holder det indbyggede batteri til tre timers kontinuerligt brug eller op til 12 timers standby.

(Foto: Producent)

Basen fungerer både som oplader og holder. I bunden af den sidder en kraftig magnet. Det er godt tænkt og gør det utrolig nemt at montere kameraet rundt omkring i hjemmet helt uden brug af skruer eller værktøj. Flyt det, når du har behov for det, og sæt det ellers tilbage i holderen.

Circle kan let drejes til den ønskede position, ligesom selve basen kan rotere. Det havde dog været rart, hvis det havde haft indbyggede motorer, der lod dig fjernstyre og dreje kameraet fra telefonen. Nuvel, man kan ikke få det hele.

Data i skyen
Modsat lignende løsninger på markedet optager Logitech Circle ikke hele tiden. I stedet er kameraet konstant i en slags dvaleposition og begynder først at optage, når der registreres bevægelse. Det fungerer godt, da man herved slipper for at skulle kigge en masse overflødige optagelser igennem og kun sidder tilbage med det, der betyder noget.

Via app’en kan du let gennemgå de registrerede tidspunkter og, hvis du ønsker det, hurtigt se alle registreringer med den specielle Day Brief-funktion. Du kan selvfølgelig også altid logge ind via app’en og se et live-billede fra kameraet. Vil du gerne informeres, når der registreres bevægelse, så er det også muligt.

Desværre repræsenterer lagringen i skyen det største ankepunkt ved Logitech Circle. Startprisen for selve kameraet er rimelig, hvis man sammenligner med andre løsninger på markedet. Fordi du ikke gemmer optagelserne lokalt på f.eks. en NAS, er du dog bundet til Logitechs servere. Og det koster ekstra!

En dyr fornøjelse
De første 24 timer er gratis. Vil du kunne gemme mere og dermed kunne gå længere tilbage, så må du til lommerne. Logitech kalder denne service Circle Safe. Her er der to muligheder – Basic og Premium. Den første gemmer dine optagelser i 14 dage, og den anden i 31.

Til Premium hører desuden avancerede funktioner som f.eks. ansigtsgenkendelse. Sidstnævnte kan registrere og fortælle dig, hvem der kommer i dit hjem, og alarmere dig, hvis der registreres ansigter, som ikke kan genkendes. Det er smart, men samtidig lidt ærgerligt, at det ikke er en del af standardpakken. Prisen for Circle Safe er 1.533 kroner pr. kamera, så det kan hurtigt løbe op, hvis du har mere end ét kamera i hjemmet.

Nattesyn og indbyggede højtalere
Da der er tale om et regulært overvågningskamera, har Circle selvfølgelig indbygget nattesyn og kan derfor stadig se med, når lyset er slukket. Denne funktion giver god mening, hvis du f.eks. monterer kameraet i et børneværelse for at holde øje med, om baby sover trygt. Du vælger selv kvaliteten af optagelserne, og om du vil optage lyd eller ej.

(Foto: Producent)

Via en indbygget højttaler i kameraet kan du sågar tale igennem din mobil og ud i rummet. Den indbyggede diode kan tændes og slukkes efter behov og behag.

Ingen HomeKit-support
I en tid, hvor flere og flere producenter begynder at understøtte Alexa, Google Home og Apple HomeKit, er det ærgerligt, at Logitech Circle står helt udenfor og alene kan styres med sin egen app. Logitech er dog ikke ene om dette problem, og det er stadig ret nyt, at kameraer også understøttes af f.eks. HomeKit. Flere producenter er allerede på vej med nye kameraer, der understøtter de åbne platforme, og det kunne være rart, hvis Logitech fulgte trop og åbnede op.

Konklusion
Logitech Circle er et lidt sjovt produkt, der på flere områder er helt sit eget. At det ikke optager hele tiden, kan både ses som en fordel og en ulempe. Nogle vil foretrække overskueligheden, mens andre måske hellere selv vil sortere end stole blindt på softwaren.

(Foto: Producent)

Kvaliteten af optagelserne er god, og det giver god mening, at data lagres i skyen, så man altid kan gå tilbage og se, hvis der er sket noget. Når det er sagt, så er det ærgerligt, at man låses til en dyr abonnementsordning, hvis man vil have fuld funktionalitet ud af sit kamera. At abonnementerne skal betales pr. kamera, gør absolut ikke sagen bedre.

Endelig havde det været rart, hvis Circle havde været lidt fremtidssikret og understøttede Alexa, Google Home og Apple HomeKit. Vi gider ikke længere have en app til hvert produkt. Det er altså rarest, når det hele kan styres via én smart app. Vi håber, at det kommer med i en fremtidig opdatering.

Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

Apples første hovedtelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. Til alt. Næsten.
Skal du have nye hørepropper, så er det nu kun de helt trådløse, der gælder.
Galaxy Buds Live er proppet med funktioner, men holder ikke, hvad de lover.
Køb traditionelle hørebøffer for de penge, du havde tænkt dig at bruge på trådløse støjdræbere.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Vil du have ægte 8K-opløsning uden at betale en formue? Så kan Samsung Q700T være den rette medicin.
Lyden af den enorme V8’er formår ikke at overdøve B&W-anlægget, som er et oplagt valg til en BMW.