Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola er klar med nye medlemmer til Razr-familien

Med en stegende hed udgave af New York som baggrund har Motorola nu officielt afsløret de nyeste medlemmer af Razr-familien. Mototola Razr 50 og topmodellen Motorola Razr 50 Ultra.

Skrevet af / 25/06/2024 - 18:00
Motorola er klar med nye medlemmer til Razr-familien

Vi har taget turen til New York i USA for at se på motorolas nyeste generation af klaptelefoner. Det var og er en lang tur, som heldigvis har været det hele værd. Både storbyen og de nye telefoner imponerer. Større skærme på ydersiden, bedre kameraer, kraftigere indmad og naturligvis et drys kunstig iintelligens (AI), som for tiden er det helt store modeord. Fik jeg nævnt, at her er møgvarmt?

Den første Motorola Razr, Razr V3, blev lanceret i 2004. Det er med andre ord 20 år siden vi første gang lærte Razr-navnet at kende, og Motorola kan med deres nye enheder derfor fejre 20-års jubilæum.

Den nye Razr 50 ultra fås i fire flotte farver. (Foto: Mikael Hansen)

Store skærme i fokus

Som sidste år er der tale om to udgaver. Den normale Razr 50 og den større Razr 50 Ultra. Begge modeller har fået større skærme på ydersiden sammenlignet med sidste års modeller. For den lille Razr er er springet størst. Her går vi fra 1,5” på Razr 40 til nu hele 3,6” på Razr 50. Også storebroderen har fået en større skærm. Her er springet lidt mindre, fra 3,6” til 4”, men betyder samtidig, at Motorola nu kan prale af at have den største ydre skærm på en klaptelefon.

Sådan ser de to nye Razr-modeller ud side om side. Skærmen på Razr 50 Ultra er på 4″, mens skærmen på Razr 50 er på 3,6″. (Foto: Mikael Hansen)

Begge eksterne skærme er udstyret med Corning Gorilla Glass Victus, der beskytter mod fald og ridser. Den modsatte side af skærme er telefonerne udstyret med blødt vegansk læder, der gør dem behagelige at røre ved og holde om.

Fra disse store skærme, har du nem adgang til de fleste af telefonernes funktioner og kan som noget helt nyt få direkte adgang til Google Gemini-app’en. Et langt tryk på tænd/sluk-knappen åbner Gemini, hvorfra du eksempelvis kan planlægge en roadtrip, finde på opskrifter baseret på indholdet i dit køleskab og meget mere. Razr-brugere får tre måneders gratis adgang til Gemini Advanced, 2 TB cloud-lagerplads, og integration med deres foretrukne Google-apps gennem Google One AI Premium-abonnementet.

“Hello Moto.” (Foto: Mikael Hansen)

Den indvendige skærm på begge telefoner er stort set identisk. Her er tale om en 6,9” pOLED-skærm i 22:9-format. På Razr 50 Ultra er opdateringshastigheden på 165 Hz, mens lillebror må nøjes med 120 Hz. Begge skærme understøtter HDR10+.

Bedre og klogere kameraer

Naturligvis er også kameraerne blevet opgraderet i årets nye Razr-modeller. Razr 50 Ultra er udstyret med et 50 Mp hovedkamera og et 50 Mp-teleobjektiv, mens Razr 50 har et 50 Mp kamerasystem, og en 13 Mp ultra-wide/Macro Vision-linse. Begge modeller drager nytte af de nye AI-funktioner, der ifølge Motorola sikrer, at du altid får fantastiske billeder og videoer med funktioner som Photo Enhancement Engine, Adaptive Stabilisation, Action Shot, lang eksponering og Superzoom. Indvendigt er begge telefoner udstyret med samme selfiekamera på 32 Mp.

Razr 50 Ultra kan let vinkles, så du let tager billeder og video i håndfri tilstand. (Foto: Mikael Hansen)

En af de hurtigste klaptelefoner

Indmaden har også fået en overhaling og Motorola Razr 50 Ultra er som en af de første klaptelefoner udstyret med Snapdragon 8s Gen 3 Mobile. Dertil har den fået 12 GB RAM og 512 GB lagerplads. Det betyder bl.a. lynhurtigt performance til gaming men er også belejligt i forhold til de nye AI-funktioner, som eksempelvis kan hjælpe med at skrive SMS’er, chatte med Gemini og forvandle billeder til personlige emojis. Processoren i Razr 50 er en 4nm MediaTek Dimensity 7300X og den er udstyret med 8 GB RAM og 256 GB lagerplads.

Således ser Razr 50 Ultra ud i sammenklappet tilstand. (Foto: Mikael Hansen)
Den store pOLED-skærm er flot og farverig. (Foto: Mikael Hansen)

På batterisiden er Motorola​ Razr 50 Ultra udstyret med et 4.000 mAh batteri, der understøtter 5W reverse og 15W trådløs opladning. Motorola Razr 50 har et 4.200 mAh batteri med 30W TurboPower-opladning og 15W trådløs opladning.

Mere AI i fremtiden

Skønt et af temaerne som tidligere nævnt var kunstig intelligens, var Motorola ved lanceringen ikke klar til at lukke op for alle godterne endnu. Kort fortalt betyder det, at virksomheden over de kommende måneder kommer til at introducere flere såkaldte Moto AI-funktioner. De kunne dog allerede nu afsløre, hvad der er tale om:  Med en simpel kommando som “Catch me up” får brugerne en prioriteret oversigt over personlige meddelelser, hvilket eliminerer behovet for at gennemgå alle notifikationer.

Ved at sige “Pay attention” kan samtaler eller talere optages øjeblikkeligt og automatisk transskriberes og opsummeres. Kommandoen “Remember this” fanger øjeblikke eller information på skærmen, som gemmes automatisk med AI-genererede detaljer til senere brug. Derudover vil brugerne kunne tilgå Moto AI overalt på deres telefon for hjælp, hurtige forslag og svar på spørgsmål, herunder vejledning i brug af enheden eller mere komplekse forespørgsler ved hjælp af Gemini fra Google Cloud.

Razr 50 kommer i tre farver. (Foto: Mikael Hansen)

En ekstra mobil og Moto Tag

Udover de nye Razr-telefoner afslørede Motorola også en ny mobil i mellemklassen, Moto G85 5G samt den nye moto tag, som skal hjælpe brugere med at tracke og finde deres ejendele. Moto G85 5G har et “endless edge” design med en 6,7″ pOLED skærm, Full HD+ opløsning, 120Hz opdateringsfrekvens og op til 1.600 nit maksimal lysstyrke. Skærmen er naturligvis udstyret med Corning Gorilla Glass 5 for maksimal beskyttelse.

Moto G85 5G kommer i tre smarte farver. (Foto: Mikael Hansen)
Af en telefon i mellemklassen virker Moto G85 5G til at være en solid spiller. (Foto: Mikael Hansen)

Kamerasystemet inkluderer et 50 Mp hovedkamera med Quad Pixel teknologi og Sony LYTIA 600 sensor, OIS, 8 Mp ultravidvinkel linse, Macro Vision linse og et 32 Mp frontkamera. Telefonen er drevet af Snapdragon 6s Gen 3 processor, samt op til 12 GB RAM, 256 GB lagerplads (kan udvides til 1TB).

Pris og tilgængelighed

Motorola Razr 50 Ultra og Razr 50 får de tre næste generationer af Android samt fire års sikkerhedsopdateringer. Begge modeller kan købes fra i dag.

Motorola Razr 50 Ultra fås i farverne Hot Pink, Midnight Blue, Spring Green og Peach Fuzz og koster 8.999 kroner

Motorola Razr 50 kommer i Beach Sand, Koala Grey og Spritz Orange og koster 6.790 kroner

Moto G85 5G kan købes nu og koster 2.799 kroner

Moto Tag udkommer i slutningen af juli og kommer til at koste 299 kroner

Mikael Hansen
(f. 1982): Freelancejournalist på L&B Home. Mikael startede som tech-journalist hos Gamereactor i 2006. Derfra gik turen til magasinet GEAR, hvor han også fik bred erfaring foran et kamera. En kandidatgrad senere vendte han retur som journalist på Lyd & Billede og sidenhen som redaktør for TechRadar. Mikael skriver om alt fra fra PC’er til smartphones, smart home, lyd og gaming.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top