: Panasonic 65DX780E

Ikke helt i topform

Vi havde høje forventninger til Panasonics nye “semi-topmodel”, men den når ikke op på siden af de bedste.

Lyd & Billede mener

Flot farvegengivelse og jævne bevægelser gør 65DX780E til et udmærket tv at se sport på.
Flot farvegengivelse og jævne bevægelser gør 65DX780E til et udmærket tv at se sport på.
 • 65" 4K LED LCD-tv, 3840 x 2160
 • High Dynamic Range (HDR)
 • CI+ integreret dekoder
 • DVB-T/T2/DVB-S2/DVB-C
 • 4 x HDMI (2 x HDCP 2.2), 3 x USB
 • HCX videoprocessor
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 24999 kr

Panasonic har en lang tradition for at lave tv’er med naturlig billedkvalitet, og deres meritliste er fuld af kritikerroste skærme – hele vejen fra de tidligere plasmamodeller til de nuværende LCD-skærme. Vi har for nylig testet topmodellen TX-65DX900 og gav den vores specielle anbefaling.

Den model, vi tester her – 65DX780E – er en noget mere simpel model, men der er stadig tale om et avanceret tv, bare til en langt mere behagelig pris.

Designmæssigt har denne model en flot udførelse med en ramme, der ligner børstet stål. Det er imidlertid betydelig tykkere i dybden end de andre modeller i testen og vil derfor se mere klodset ud, hvis du hænger det på væggen. De to fødder, der følger med, kan monteres i midten eller ude i siderne, afhængigt af bredden af tv-bordet.

 

Brugervenlighed, apps og funktioner

65DX780E har en overflod af funktioner og gode tilslutningsmuligheder, heriblandt dobbelt tv-tuner med PVR-funktion via USB. Hvis du har to Panasonic-tv’er i huset, er det også muligt at streame indhold fra det ene til det andet (nyttigt, hvis du kun har ét antennestik).

65DX780E er ligeledes forberedt til visning af HDR-indhold. Det understøtter både Ultra HD Blu-ray-formatet og Netflix i HDR-tilstand (bemærk dog, at det kun er to af de fire HDMI-indgange, der understøtter HDMI 2.0/HDCP 2.2).

Panasonic anvender Mozilla Firefox som smart-platform på deres tv’er. Det er ikke det mest avancerede system efter vores erfaring, men nemt og stabilt i brug, sådan som vi er vant til fra Panasonic. Fjernbetjeningen har også samme layout som tidligere årgange, men har fået en separat knap til Netflix. Startmenuen giver dig mulighed for at tilføje genveje til det indhold, du ser mest.

Alt i alt synes vi, at Panasonic har gjort et godt stykke arbejde med menusystemet: Det gør, hvad det skal, uden at komme i vejen for selve tv-oplevelsen.

 

Billedkvalitet

65DX780 må klare sig uden den avancerede Honeycomb LED-bagbelysning fra topmodellen 65DX900E. Det har også et mere simpelt LCD-panel uden samme brede farvespektrum. Derfor har det heller ikke fået Ultra HD Premium-certificering, som storebror kan prale af.

Alligevel fremstår det som en model med flot ydelse på en række punkter. Kontrast og sortniveau er klart godkendt, og farvegengivelsen er ensartet og naturtro. Skarphed og støjreduktion er velfungerende, og Panasonic har som sædvanlig upåklagelig interpolering (Intelligent Frame Creation), som giver jævne og glidende bevægelser.

Dermed skulle 65DX780E have alt, hvad der er nødvendigt for at være et overbevisende fjernsyn, men det kan mærkes, at konkurrencen er hård i dette segment. Både Samsung KS9005 og Sony XD9305 viser sig at være svære at slå, når det gælder kontrast, skarphed og dybdefølelse.

Panasonics tv halter lidt bagud på de mest krævende testscener og bliver generelt lidt mindre imponerende at se på. Det er især tydeligt på nye typer indhold med HDR, men indtrykket varer ved også på almindelig broadcast-tv. Panasonic har simpelthen lidt svagere kontrast og blegere farver. Desuden har de valgt et relativt blankt frontglas, som kan virke direkte generende, når man ser på skærmen i lyse omgivelser.

Betragtningsvinklen er heller ikke den bedste: Kun få grader fra centrum falmer farver og kontrast tydeligt. Her kan det være nødvendigt at sidde lige foran skærmen, hvis man vil have den optimale billedoplevelse. Vi lægger også mærke til en del stribedannelse (dirty screen effect) fra bagbelysningen, som bliver tydelig på panorerende scener og ikke mindst fodbold.

 

Lydkvalitet

Lyden fra Panasonics tv er fin og tydelig med god klarhed i stemmer. Der er dog ikke meget dynamik i bassen, så vi savner lidt tryk på lydeffekterne. Det kan mærkes, at især Samsung har mere power i basområdet.

 

Konklusion

Selv om Panasonic 65DX780 scorer godt på de fleste områder, er det tydeligt, at barren er hævet i år: Mange af modstanderne i testen kan frembyde mere overbevisende billedkvalitet, især når det gælder kontrast. Dermed er vi ikke helt overbevist om, at det er den rigtige model at bruge 25.000 kroner på.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
1 kommentar

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Samsung 65KS9005 - Curveball
  Samsungs buede topmodel kombinerer lækkert design, fremragende brugervenlighed og stærke præstationer på billedfronten.
  Alternative tv’er - Flere du kan overveje
  Synes du, at en 65 tommers model fra tv’ernes superliga er for stor og for dyr? Så er du ikke alene. Her er nogle alternative modelserier i et lavere prisleje.
  Philips 65PUS8601 - Midtbaneveteranen
  Philips’ topmodel er ikke ligefrem den yngste på holdet, men har fortsat meget at bidrage med på billedfronten.
  LG 70UH700 - 5 tommer ekstra
  Synes du, at 65 tommer er lidt for fesent? Eller vil du bare være bedre end naboen? Så tilbyder LG denne 70 tommers model til en konkurrencedygtig pris.
  Sony 65XD9305 - Toptrimmet topscorer
  Sonys nye flagskib har et temmelig minimalistisk og anonymt udseende. Men det er kun, til du tænder for det!

  Læs også

  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Vejl.pris 22999 kr En rigtig farvebombe

  TCL C815 (65C815)

  Vejl.pris 8799 kr Frisk og frækt budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Vejl.pris 32995 kr Mestrenes mester

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.