Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Samsung 65KS9005

Curveball

Samsungs buede topmodel kombinerer lækkert design, fremragende brugervenlighed og stærke præstationer på billedfronten.

Skrevet af / 07/06/2016 - 14:00
Samsung 65KS9005
Audun Hage

Samsung har længe været en af trendsætterne på tv-markedet. Slanke, buede skærme er blevet deres varemærke, og den stil ser ikke ud til at forsvinde lige med det første: Selv om flere modeller – bl.a. den populære 8-serie – nu er blevet flade igen, er det stadig “Curved”, der gælder på topmodellerne i 9-serien.

Samsung kan det dér med design, og 9-serien har en virkelig lækker udførelse, V-formet fod i krom plus en dekorativ, glat bagside, der gør, at skærmen ser lige så flot ud bagfra som forfra. Der er mere, end vi kan sige om nogle af konkurrenterne i testen! Her er alle kabler skjult bag et dæksel, og tilslutning sker via en separat One Connect boks, der kan skjules i reolen under tv’et.

 

Brugervenlighed, apps og funktioner

En ressourcestærk tv-producent som Samsung har visse fordele, når det gælder udvikling af software, og det bliver stadig vigtigere i moderne smart-tv’er. Mens en del af konkurrenterne nu bruger Android, har Samsung valgt at fokusere på deres eget operativsystem, Tizen. Det er kendetegnet ved rå hastighed: Tv’et starter lynhurtigt op fra standby, og du kan skifte frem og tilbage mellem streaming-tjenester og broadcast-tv på en brøkdel af et sekund.

Udvalget af apps er godt med streaming-tjenester som HBO Nordic, Viaplay, C More samt selvfølgelig YouTube og Netflix. Samsung har også tilføjet genveje til bl.a. Netflix direkte på startskærmen, så du kan få dine yndlingsserier op med det samme. Rart!

En anden nyhed på årets model er den nye multifjernbetjening. Det er en lille, let remote med kun et fåtal af knapper. I stedet for en knap til hver eneste funktion har hver knap sine multifunktioner, der kommer op som valgmuligheder på skærmmenuen. Fjernbetjeningen kan også programmeres til at styre andre kilder, såsom tv-tuner og Blu-ray-afspiller.

Samsung har i øvrigt givet pegefunktionen fra sidste år det røde kort, men beholdt mikrofon og stemmestyring. Fjernbetjeningen kræver lidt tilvænning, og i begyndelsen kan man savne at have direkte adgang til en del knapper. Men når man bliver fortrolig med multifunktionerne, er den faktisk rar at bruge.

 

Billedkvalitet

KS9005-serien anvender et førsteklasses LCD-panel med kant-LED belysning. Det giver normalt ikke samme kontrast og sortniveau som “ægte” bag-LED, men Samsung bruger en kombination af lokal styring (micro dimming) og aktiv billedprocessering for at opnå det bedst mulige resultat. Det kan erfaringsvis fungere rimelig godt, og det gør det også i dette tilfælde.

Vores testeksemplar holder en meget høj kvalitet med et fremragende billede lige ud af æsken. For det første har det en meget ensartet lysfordeling over hele panelet, uden irriterende uregelmæssigheder, der ellers kunne hæmme seeroplevelsen. Skarpheden er også imponerende: Samsungs skærm formår at tage direktesendte 1080i-signaler og skalere dem op til 4K-opløsning på fin vis, med imponerende skarphed og meget lidt billedstøj.

Samsung KS9005 er også et af testens bedste på bevægelsesskarphed. Bevægelserne er meget jævne og glatte, og det er ikke noget problem at følge bolden, selv når det går hurtigt nede på banen – eller for den sags skyld i en actionfilm.

Samsung har en separat indstilling til sport, som skal være skræddersyet til fodbold. Når du aktiverer den, bliver kommentatorstemmer stærkere, og bruset fra publikum fremhæves. Samtidig skrues farve- og kontrastkontrollerne op tæt på maksimum, hvilket resulterer i overdrevet stærke farver. Måske for at matche dit adrenalinniveau, når du hepper på favoritholdet?

Det ville næsten være en skam at hænge skærmen på væggen, da den ser lige fin ud forfra og bagfra. (Foto: Producent)
Det ville næsten være en skam at hænge skærmen på væggen, da den ser lige fin ud forfra og bagfra. (Foto: Producent)

Samsungs tv har selvfølgelig også meget at byde på, når det gælder serier og film. Det understøtter tilgængeligt HDR-indhold fra Netflix (bl.a. Marco Polo) og er desuden Ultra HD Premium-certificeret, hvilket betyder, at det opfylder særlige krav til kontrast og lysstyrke.

Vi testede med Ultra HD-udgaven af The Revenant og blev helt bjergtaget af den seje skarphed! Intensiteten fra sollys og flammer er også meget effektfuld, omend ikke helt så imponerende som på konkurrenten fra Sony, 65XD9305.

 

Lydkvalitet

Samsung har satset kraftigt på lyd den senere tid. Højttalersystemet i 65KS9005 er udviklet af Samsungs nyoprettede Sound Lab i Californien, og selv om det ikke kan erstatte en separat soundbar eller et surround-anlæg, er lyden fra de indbyggede højttalere imponerende i forhold til størrelsen. Her kommer dialoger godt frem, og der er bas nok til at give lydeffekterne lidt punch.

Ikke værst i betragtning af, hvor lidt plads der er til højttalere i det slanke tv.

 

Konklusion

Man har lov til at have høje forventninger til Samsungs topmodel, og den præsterer godt over hele linjen. Flot design, fremragende brugervenlighed med et bredt udvalg af apps og funktioner, og førsteklasses billed- og lydkvalitet gør det til et tv, der er let at anbefale.

De, der ikke bryder sig om det buede design, kan overveje Samsungs KS8005-serie. Den har stort set de samme specifikationer som 9-serien, men her er skærmene flade.

Lyd & Billede mener

Samsung har et lynhurtigt menusystem med mange fikse funktioner plus et rigt udvalg af smart-apps. Billed- og lydkvaliteten er også helt i top. Relativt høj pris, og bueformen tiltaler ikke alle.

Også i denne test:

65" tv’er til fodbold-EM

Alternative tv’er

Flere du kan overveje

Synes du, at en 65 tommers model fra tv’ernes superliga er for stor og for dyr? Så er du ikke alene. Her er nogle alternative modelserier i et lavere prisleje.

Læs hele testen

Philips 65PUS8601

Midtbaneveteranen

Philips’ topmodel er ikke ligefrem den yngste på holdet, men har fortsat meget at bidrage med på billedfronten.

Philips byder på sej kontrast og overbevisende sortniveau med ensartet lysfordeling over hele skærmen. Og der er virkelig smæld i billedet! Med Ambilight-lys på alle fire sider giver 65PUS8601 desuden en mere engagerende tv-oplevelse.
Trods et lysstærkt billedpanel opfylder 65PUS8601 ikke helt kravene om lysstyrke og kontrast til at blive et officielt godkendt Ultra HD Premium-tv.
Læs hele testen

LG 70UH700

5 tommer ekstra

Synes du, at 65 tommer er lidt for fesent? Eller vil du bare være bedre end naboen? Så tilbyder LG denne 70 tommers model til en konkurrencedygtig pris.

Stort, klart billede med utrolig skarphed og lav billedstøj. Desuden har skærmen ensartet lysfordeling samt godkendt sortniveau og kontrast. Med jævne bevægelser oveni er det et rigtig godt tv at se f.eks. fodbold på.
LG-skærmen understøtter HDR, men mangler lidt lysstyrke og kontrast i forhold til de bedste.
Læs hele testen

Sony 65XD9305

Toptrimmet topscorer

Sonys nye flagskib har et temmelig minimalistisk og anonymt udseende. Men det er kun, til du tænder for det!

Bomstærk kontrast og blændende lysstyrke gør Sony-skærmen til en oplagt mulighed for filmfans. Den har også en velfungerende billedindstilling til sport.
Lyden er i den tynde ende, og fjernbetjening og menusystem er ikke særlig intuitive. Udvalget af apps er også ret begrænset.
Læs hele testen

Panasonic 65DX780E

Ikke helt i topform

Vi havde høje forventninger til Panasonics nye “semi-topmodel”, men den når ikke op på siden af de bedste.

Flot farvegengivelse og jævne bevægelser gør 65DX780E til et udmærket tv at se sport på.
Flot farvegengivelse og jævne bevægelser gør 65DX780E til et udmærket tv at se sport på.
Læs hele testen

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Er dette Samsungs bedste TV til dato?

Hvilket er det bedste OLED-TV i 2024?

Din egen IMAX-biograf

Stor test af billige 55-tommer TV'er

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Scroll to Top