TESTLG NANO88 (65NANO886PB)

Trives bedst i lyse omgivelser

LG-skærmen leverer masser af lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områder.
Karakter
LG NANO88 (65NANO886PB)
Lyd & Billede mener
LG-skærmen har god lysstyrke, hvilket gør den velegnet til at se TV i lyse rum. Lav forsinkelse og understøttelse af 120 Hz gør, at den kan fungere godt til gaming.
Kontrast og sortniveau kunne være bedre, og TV’et har synlige glorier omkring lyse objekter.
Specifikationer
  • Størrelse/type: 65″ 4K-LCD
  • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 120 Hz
  • Operativsystem: LG WebOS 6.0
  • Indgange: 4 x HDMI (2 x 2.1), 3 x USB
  • Udgange: Optisk digital lyd ud
  • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
  • Skærmstørrelser: 55, 65, 75″
  • Andet: Dolby Atmos
  • Web: lg.com/dk
forfatter

LG er nok et navn, de fleste forbinder med OLED, men den sydkoreanske producent leverer også en lang række LCD-TV’er i forskellige størrelser og prisklasser. Her tjekker vi en af de billigere modeller ud, nemlig NANO886.

LG-NANO88-Magic-Remote-scaled LG-NANO88-apps-scaled LG-NANO88-inputs-scaled
<
>
LG NANO88 har fire HDMI-indgange, hvoraf to understøtter 4K 120 Hz videosignaler. Der er også en højopløst lydreturkanal (eARC) for tilslutning af en soundbar.

LG NANO88

Denne skærm fra LG skiller sig lidt ud fra mængden rent designmæssigt med en buet fod og en ramme i børstet metal. Vi bemærker imidlertid, at TV’et er lidt tykkere set fra siden end flere andre testdeltagere. Skærmen vil derfor rage lidt ud, hvis man vælger at vægmontere den.

LG er kendt for deres egen unikke brugerflade, WebOS, hvor man bruger pegefjernbetjeningen Magic Remote til at navigere i menuerne. Det kan virke lidt uvant i starten, men føles hurtigt behageligt.

Tilslutningsmulighederne er gode med fire HDMI-indgange, hvoraf to har høj nok båndbredde til at understøtte 4K 120 fps videosignaler. LG står stærkt med gaming-venlige funktioner som VRR og FreeSync. Vi målte desuden forsinkelsen til ca. 10 millisekunder i spilindstillingen, hvilket placerer LG-skærmen blandt de hurtigste i testen.

LG NANO88 leverer for det meste fin billedkvalitet, men bagbelysningen skaber nogle halo-effekter, der kan virke generende – især på mørke filmaftener.

Lyd og billede

På lydsiden kan LG tilbyde mange forskellige lydindstillinger, deriblandt en separat AI-indstilling, der optimerer lyden i forhold til kildematerialet. Det lyder desværre ret kunstigt, da den tilføjer alt for meget rumklang. Vi foretrak for det meste Biograf-indstillingen rent lydmæssigt.

LG’s TV understøtter også eARC og Dolby Atmos, så det nemt kan kobles til en kompatibel soundbar. Det vil vi anbefale, for den indbyggede lyd er temmelig tynd.

Når alt kommer til alt, er det billedoplevelsen, det handler om, og her får vi et lidt blandet indtryk af LG NANO88. Desværre er sortniveauet og kontrasten fra denne LCD-skærm kun sådan nogenlunde.

TV’ets bagbelysning og local dimming efterlader tydelige glorier omkring lyse objekter, hvilket er tydeligt, når man ser film og serier om aftenen. Det er især mærkbart på en effektfuld serie som Squid Game. LG-skærmen ligger afgjort et stykke under TCL og Philips, hvad angår sortniveau og detaljer i mørke scener. Til gengæld er lysstyrken god, hvilket gør skærmen velegnet til at se TV i lysere omgivelser.

“Et udmærket TV til lyse rum, men bagbelysningen på denne skærm er ikke den bedste. Billedoplevelsen er ret flad i forhold til testens bedste, for slet ikke at tale om LG’s egne OLED-skærme,” siger Audun.

Også i denne test:

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan prale af en ny og spændende brugerflade, men kontrast og skarphed er ikke på niveau med de bedste i testen.

Hisense-skærmen har et frisk design og en ny brugerflade, der på sigt kan udfordre Android og andre systemer.
Billedet er ikke det skarpeste, vi har set, og TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske rødder

Finske Nokia er tilbage på TV-markedet med en ny serie af Android-TV’er. Sig goddag til QLED Smart TV 6500D!

Nokias TV leverer et skarpt og farverigt billede med bedre kontrast end flere af konkurrenterne.
Skærmen kan være en udfordring at montere, og Android-brugerfladen halter lidt bagefter i forhold til de hurtigste TV’er i testen.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fint til prisen

Panasonic er kendt for at levere god billedkvalitet til fornuftige priser. JX800E er deres første Android-TV og leverer fin ydelse til prisen.

Panasonic-skærmen serverer et skarpt og detaljeret billede med naturlige farver. Android-brugerfladen sørger for et godt udvalg af apps.
Kontrast og sortniveau er ikke helt på højde med de bedste, og Panasonic må nøjes med tre HDMI-indgange uden de nyeste gaming-funktioner.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gør en forskel

Philips The One PUS8506 adskiller sig fra konkurrenterne ved sit farvestrålende omgivelseslys, som afgjort bidrager til at forstærke billedoplevelsen.

Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med glimrende kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at løfte oplevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for assistance fra en soundbar.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Fint billede til prisen

Samsung AU8075 har et slankt og fint design. Det er et prisgunstigt TV, men billedgengivelsen kan ikke matche producentens egne QLED-modeller.

Samsung-skærmen har et lækkert og placeringsvenligt design samt en fremragende brugerflade.
Billedet er ret gennemsnitligt og mangler lidt kontrast og nuancer i forhold til de bedste.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flot farvegengivelse

Sony-skærmen har flere gode kvaliteter, men mangler lidt knald på kontrasten for at følge med de bedste.

Sony-skærmen byder på en flot, neutral farvegengivelse og rigeligt med tilslutningsmuligheder.
Kontrasten er lidt for lav til at hævde sig i forhold til de bedste TV’er i testen. Lydgengivelsen er også relativt tynd.

TCL QLED850 (65QLED850)

Stærkt på lyd og billede

TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!

QLED850 har imponerende skarphed og kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et fremragende allround-TV.
Betragtningsvinklen er noget begrænset, og billedet kan derfor opleves som lidt kontrastsvagt, når man sidder ude til siden. TV’et ser derfor bedst ud lige forfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.