Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: Sony X89J (KD-65X89J)

Flot farvegengivelse

Sony-skærmen har flere gode kvaliteter, men mangler lidt knald på kontrasten for at følge med de bedste.

Skrevet af / 02/11/2021 - 14:02
Sony X89J (KD-65X89J)
Audun Hage

Sony X89J tager over fra den populære basismodel XH80 fra 2020, som leverede flot ydelse til prisen. Ligesom forgængeren kommer det i en lang række størrelser, fra 43 og helt op til 75 tommer, alle med Android Smart TV.

Sony X89J har fødder, der kan stilles bredt eller smalt, så det passer til TV-møblet.

Sony KD-65X89J

Sony-skærmen har et diskret og gennemtænkt design. Den står på to V-formede fødder, der kan monteres i bred eller smal position. På denne måde kan den lettere passe til TV-møblet eller give plads til en soundbar mellem fødderne.

Sony X89J kommer med Android-systemet om bord, som giver adgang til en lang række streaming-tjenester, apps og spil. Fjernbetjeningen er Bluetooth-baseret og behøver dermed ikke at peges direkte mod TV’et, for at det reagerer.

På tilslutningsfronten kan Sony X89J prale af fire HDMI-indgange, hvoraf to understøtter 4K 120 Hz. Vi målte forsinkelsen (input-lag) til omkring 13 millisekunder, hvilket klart er godkendt. Dermed kan det være et velegnet TV til spilkonsoller som PS5 og Xbox Series X.

Sonys fjernbetjening giver adgang til alle funktioner og har genveje til de mest brugte streaming-tjenester.

Lyd og billede

Sony har udsendt en række gode TV-modeller det seneste år, og vi har især været imponeret over de nye Bravia-topmodeller med XR-videoprocessor. Lillebror X89J her må klare sig med en mere simpel videoprocessor (X1) og et mere ordinært LCD-panel med direkte LED-bagbelysning.

Opskriften ser ud til at virke. Kontrasten fra Sony X89J kan ganske vist ikke helt måle sig med Philips eller TCL i denne test, men det leverer en absolut hæderlig billedydelse. Vi kan især godt lide farvegengivelsen: Sony-skærmen har meget jævne og fine hudtoner, som får personerne i Squid Game til at se virkelig livagtige ud. Der er også god lysstyrke, som giver mere tryk på HDR-effekterne, end LG og Hisense formår.

Sony X89J serverer et billede med flotte, korrekte farver. Men kontrasten er ikke helt på højde med de bedste.

Skarpheden og støjreduktionen fungerer glimrende, også ved hurtige bevægelser. Scenerne fra Formula 1: Drive to Survive giver en flot dybdefølelse, og de røde Ferrari-nuancer ser både stærke og naturlige ud.

Til gengæld er lyden ikke noget at prale af. Gengivelsen af musik og tale er skuffende tynd og spids, og bassen er så godt som ikke-eksisterende. Sony-skærmen måler og korrigerer ganske vist lydresponsen via en mikrofon i fjernbetjeningen, første gang man sætter den op, men det hjælper ikke meget, når de indbyggede højttalere lyder så tamt. Her er soundbar nærmest et krav i vores øjne.

Alt i alt leverer Sony X89J en fin brugeroplevelse og god billedkvalitet, som bare mangler lidt kontrast sammenlignet med især Philips og TCL.

Karakter
Sony X89J (KD-65X89J)
Basic

Lyd & Billede mener

Sony-skærmen byder på en flot, neutral farvegengivelse og rigeligt med tilslutningsmuligheder. Kontrasten er lidt for lav til at hævde sig i forhold til de bedste TV’er i testen. Lydgengivelsen er også relativt tynd.

Også i denne test:

65" 4K-TV’er til omkring 10.000 kroner

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan prale af en ny og spændende brugerflade, men kontrast og skarphed er ikke på niveau med de bedste i testen.

Hisense-skærmen har et frisk design og en ny brugerflade, der på sigt kan udfordre Android og andre systemer.
Billedet er ikke det skarpeste, vi har set, og TV’et mangler en række lokale apps og tjenester.
Læs hele testen

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives bedst i lyse omgivelser

LG-skærmen leverer masser af lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områder.

LG-skærmen har god lysstyrke, hvilket gør den velegnet til at se TV i lyse rum. Lav forsinkelse og understøttelse af 120 Hz gør, at den kan fungere godt til gaming.
Kontrast og sortniveau kunne være bedre, og TV’et har synlige glorier omkring lyse objekter.
Læs hele testen

Nokia QLED Smart TV 65″ (6500D)

QLED-TV med nordiske rødder

Finske Nokia er tilbage på TV-markedet med en ny serie af Android-TV’er. Sig goddag til QLED Smart TV 6500D!

Nokias TV leverer et skarpt og farverigt billede med bedre kontrast end flere af konkurrenterne.
Skærmen kan være en udfordring at montere, og Android-brugerfladen halter lidt bagefter i forhold til de hurtigste TV’er i testen.
Læs hele testen

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fint til prisen

Panasonic er kendt for at levere god billedkvalitet til fornuftige priser. JX800E er deres første Android-TV og leverer fin ydelse til prisen.

Panasonic-skærmen serverer et skarpt og detaljeret billede med naturlige farver. Android-brugerfladen sørger for et godt udvalg af apps.
Kontrast og sortniveau er ikke helt på højde med de bedste, og Panasonic må nøjes med tre HDMI-indgange uden de nyeste gaming-funktioner.
Læs hele testen

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gør en forskel

Philips The One PUS8506 adskiller sig fra konkurrenterne ved sit farvestrålende omgivelseslys, som afgjort bidrager til at forstærke billedoplevelsen.

Philips-skærmen leverer flot billedkvalitet med glimrende kontrast, og det farvestrålende Ambilight-lys er med til at løfte oplevelsen.
Lyden er relativt tynd og kan have brug for assistance fra en soundbar.
Læs hele testen

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Fint billede til prisen

Samsung AU8075 har et slankt og fint design. Det er et prisgunstigt TV, men billedgengivelsen kan ikke matche producentens egne QLED-modeller.

Samsung-skærmen har et lækkert og placeringsvenligt design samt en fremragende brugerflade.
Billedet er ret gennemsnitligt og mangler lidt kontrast og nuancer i forhold til de bedste.
Læs hele testen

TCL QLED850 (65QLED850)

Stærkt på lyd og billede

TCL QLED850 kvitterer med glimrende billedkvalitet og lydgengivelse. Helt klart et af de allerbedste køb i prisklassen!

QLED850 har imponerende skarphed og kontrast. Bred formatunderstøttelse og gode tilslutningsmuligheder gør det til et fremragende allround-TV.
Betragtningsvinklen er noget begrænset, og billedet kan derfor opleves som lidt kontrastsvagt, når man sidder ude til siden. TV’et ser derfor bedst ud lige forfra.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OLED-TV på udsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lækker og balanceret billedkvalitet

Fremragende gaming-TV

De bedste TV'er på budget

Vi tester TCL's største og billigste TV

De bedste storskærme til serier, sport og spil

De bedste OLED-TV'er

Større tv på et budget

Farvestrålende entertainment-TV

Luksuriøst OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: King size TV!

Lyd & Billede
Scroll to Top