Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Superskarp sikkerhed

Arlos luksus-kamerapakke holder øje med hjemmet i skarp Ultra HD-opløsning. Det giver bedre mening, end man skulle tro.

Skrevet af / 23/12/2021 - 10:00
Arlo Ultra 2 Spotlight Camera
John Alex Hvidlykke

Når det handler om sikkerhedsudstyr til det smarte hjem, er der Arlo – og så er der alle de andre. Arlo, som oprindelig var en del af Netgear, har lavet overvågningskameraer længere end de fleste, og de har et enormt udvalg.

Arlo Ultra 2 er topmodellen til hjemmebrug. Hvad der også kan mærkes på prisen. Man kan købe adskillige trådløse kameraer for det, som et enkelt Ultra 2-kamera koster. Men ikke med de samme tekniske data.

Af ydre ligner Arlo Ultra 2 dog firmaets andre kameraer: En afrundet enhed i hvid eller sort højglansplast, der kan hæftes magnetisk eller med skruebeslag, som medfølger i pakken. Pakken indeholder to, tre eller fire kameraer (den anførte pris gælder en pakke med to kameraer). Pakken rummer også en såkaldt hub. Arlo Ultra 2 er godt nok trådløst, men kan ikke bruges direkte på det trådløse netværk.

Arlo Ultra 2 leveres i pakker med to, tre eller fire kameraer samt en hub. (Foto: Arlo)

Hub’en som samlecentral kan virke lidt omstændelig (Arlo har også kameraer, der kan bruges direkte på Wi-Fi, f.eks. Arlo Essential Indoor Camera). Fordelen ved hub’en kan dog være, at kameraerne har deres eget netværk og ikke er afhængige af god dækning fra routeren i alle hjørner af hjemmet.

Man kan også indsætte et microSD-kort i hub’en, som kan lagre optagelser fra alle kameraer. Hub’en kan bruges sammen med alle Arlo-enheder i husstanden – også dem, der kan gå direkte på Wi-Fi.

Læs også Duel på ringeklokker En dørklokke med videofunktion er en smart ting til dig, der gerne vil føle dig mere tryg – eller bare er for magelig til at rejse dig fra sofaen, når det ringer på døren.

Spotlight og sirene

Arlo Ultra 2 optager i fuld 4K-opløsning. I bælgravende mørke. Og både inde og ude. Alligevel sidder der en bevægelsesfølsom LED-spot i kameraet, der kan belyse motivet i blændende hvidt. Bare for at understrege over for uindbudte gæster, at de er opdaget – og optaget.

Arlo Ultra 2 kan dog ikke optage i fulde farver i totalt mørke. Når lyset forsvinder, skifter kameraet til sort-hvid. Men registreres der bevægelse, hvilket får LED-spotlightet til at tænde, skiftes der til farveoptagelse.

Når kameraet registrerer bevægelse, sendes der en besked til ejeren. Og en indbygget højttaler gør det muligt at appellere til gæsternes moral. Men også at fortælle f.eks. bude, der kommer til hoveddøren, mens man ikke er hjemme, hvor de kan anbringe pakker, der skal leveres. Man kan også underbygge sine ord ved at udløse en sirene.

En bevægelsesfølsom LED-spot i kameraet kan understrege over for uindbudte gæster, at de er opdaget – og optaget. (Foto: Arlo)

Kameraet er vejrbeskyttet med en IP65-certificering, hvilket er rigeligt, så længe man ikke direkte spuler det med haveslangen. Det genopladelige batteri er opgivet til at holde til et halvt års normal brug.

Med 4K-opløsning kan Arlo Ultra 2 optage i samme i opløsning som de bedste TV-serier. Det handler dog ikke alene om at følge hundens tidsfordriv på storskærm i samme kvalitet som Squid Game, mens man er væk. Opløsningen giver også mulighed for op til 12x digital zoom, uden at nærbilledet bliver (voldsomt) pixeleret. Man kan i Arlos app vælge, om hvert enkelt kamera skal optage i fuldt billedformat eller zoome og panorere for at følge bevægelse.

Opsætningen er forholdsvis uproblematisk og sker via Arlos mobil-app. Når hub’en er sat på netværket, skal hvert kamera genkendes og tildeles en placering i hjemmet. App’en indeholder også hjælpefunktioner til at indstille kameravinkel, og man kan for hvert kamera definere, hvilken del af billedfeltet der skal overvåges.

Arlo Ultra 2 ligner andre kameraer, men opløsningen i 4K er ud over det sædvanlige. (Foto: Arlo)

Genkender personer, dyr og pakker

Kameraet er i stand til at genkende personer, dyr og køretøjer. Man kan for hvert kamera indstille, om det skal reagere på en eller flere af disse ting – samt på andre bevægelser. Et scenarie kan være, at kameraet i stuen skal reagere på personer, men ikke på dyr eller andre bevægelser, som typisk ville være grene uden for vinduet. Har man et kamera ved hoveddøren, kan det også indstilles til at genkende pakker, der er blevet leveret.

I praksis fungerer genkendelsen perfekt. Kameraet genkender med det samme, at der lister en person rundt i rummet (og dermed at denne artikels forfatter hverken er et dyr eller et køretøj), og kameraets zoom og panorering følger målet rundt i rummet. Samtidig tikker der beskeder ind på telefonen fra hvert kamera. Optagelserne kan ses i app’en, hvorfra de også kan hentes og bruges som bevis.

Arlo Ultra 2 tilbyder dog ikke muligheden for, at kameraerne kan lære at genkende husstandens beboere på samme måde, som Google Nest Cam kan. Hvis man vil undgå at blive stjerne i sit eget TV-show, må man huske at deaktivere kameraerne, når man kommer hjem – og tænde dem, når man går hjemmefra. For at gøre det lettere har app’en funktionen Geofencing, der aktiverer kameraerne, når mobiltelefonen fjernes fra adressen. Man kan registrere flere mobilenheder, så kameraerne kun er aktive, hvis samtlige beboere er ude.

Sikkerheden koster

Man får ikke noget gratis – og navnlig ikke tryghed. For at bruge kameraerne til effektiv overvågning er det nødvendigt med et abonnement. Har man mere end ét kamera, koster det billigste abonnement 79 kroner om måneden. Her får man adgang til online-lagring i op til 30 dage og i 2K-videokvalitet. For 115 kroner om måneden kan der lagres i 4K-kvalitet i op til 60 dage.

Man kan teknisk set godt bruge kameraerne uden at tegne abonnement, men så bliver det uden online-lagring og uden de AI-baserede genkendelsesfunktioner. Hvilket betyder, at man er passiv tilskuer til et live-feed fra hjemmet. Og uden at kunne gemme bevismaterialet.

Ved købet får man tre måneders gratis prøvetid på abonnementet – så man langsomt kan vænne sig til tanken om den faste udgift.

(Foto: Arlo)

Konklusion

Arlo Ultra 2 er en af de dyreste overvågningsløsninger til privat brug. Og oven i prisen kommer en månedlig abonnementspris, der er det dobbelte af, hvad Google forlanger for en tilsvarende service. Arlo er imidlertid også en af de mest erfarne og velrenommerede leverandører af overvågning til hjemmet. Og i modsætning til f.eks. Ring – og for den sags skyld Google – har Arlo et pletfrit rygte, hvad angår omgangen med kundernes data.

Der, hvor Arlo Ultra 2 skiller sig ud fra konkurrenterne – og Arlos andre egne produkter – er på videokvaliteten. 4K-kvalitet betyder, at man får optagelser, hvor man har langt bedre mulighed for at se, hvad der egentlig foregår på billedet. Hvilket var formålet med at sætte overvågningskameraer op til at begynde med. Hvis behovet kan dækkes af mindre, koster Arlo Essential under det halve pr. kamera.

Karakter
Arlo Ultra 2 Spotlight Camera
High End

Home mener

4K-videoopløsning. Begavede AI-funktioner. Omfattende udvalg. Koster mange penge. Kræver abonnement for at fungere i praksis.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Lyd & Billede
Scroll to Top