TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Arlo Ultra 2 Spotlight Camera

Superskarp sikkerhed

Arlos luksus-kamerapakke holder øje med hjemmet i skarp Ultra HD-opløsning. Det giver bedre mening, end man skulle tro.

forfatter
Publiceret 23/12/2021 - 10:00
Karakter
Arlo Ultra 2 Spotlight Camera
L&B mener
4K-videoopløsning. Begavede AI-funktioner. Omfattende udvalg.
Koster mange penge. Kræver abonnement for at fungere i praksis.
Specifikationer
 • Type: Overvågningskamera
 • Kamera: 8 Mp, ½” billedsensor, 180° diagonalt synsfelt, 12x digital zoom
 • Video: 4K, 2K, 1080p, 720p HDR
 • Lyd: To indbyggede mikrofoner og højttaler til tovejskommunikation
 • Strøm: Indbygget genopladeligt batteri til 6 mdr.
 • Natteoptagelse: Ja, plus automatisk LED-spotlight
 • Trådløst: Wi-Fi 802.11bgn, 2,4 GHz (2-4 Mbit/s ved to 4K-videostrømme)
 • Fungerer med: Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa, Samsung SmartThings
 • Mål og vægt: 5,2 x 8,9 x 7,8 cm / 330 g
 • Vejrbestandighed: IP65, -20 °C til 45 °C
 • Bevægelsessensor: 2 styk, 150° diagonal synsvinkel
 • Web: arlo.com

Når det handler om sikkerhedsudstyr til det smarte hjem, er der Arlo – og så er der alle de andre. Arlo, som oprindelig var en del af Netgear, har lavet overvågningskameraer længere end de fleste, og de har et enormt udvalg.

Arlo Ultra 2 er topmodellen til hjemmebrug. Hvad der også kan mærkes på prisen. Man kan købe adskillige trådløse kameraer for det, som et enkelt Ultra 2-kamera koster. Men ikke med de samme tekniske data.

Af ydre ligner Arlo Ultra 2 dog firmaets andre kameraer: En afrundet enhed i hvid eller sort højglansplast, der kan hæftes magnetisk eller med skruebeslag, som medfølger i pakken. Pakken indeholder to, tre eller fire kameraer (den anførte pris gælder en pakke med to kameraer). Pakken rummer også en såkaldt hub. Arlo Ultra 2 er godt nok trådløst, men kan ikke bruges direkte på det trådløse netværk.

Arlo Ultra 2 leveres i pakker med to, tre eller fire kameraer samt en hub. (Foto: Arlo)

Hub’en som samlecentral kan virke lidt omstændelig (Arlo har også kameraer, der kan bruges direkte på Wi-Fi, f.eks. Arlo Essential Indoor Camera). Fordelen ved hub’en kan dog være, at kameraerne har deres eget netværk og ikke er afhængige af god dækning fra routeren i alle hjørner af hjemmet.

Man kan også indsætte et microSD-kort i hub’en, som kan lagre optagelser fra alle kameraer. Hub’en kan bruges sammen med alle Arlo-enheder i husstanden – også dem, der kan gå direkte på Wi-Fi.

Læs også Duel på ringeklokker En dørklokke med videofunktion er en smart ting til dig, der gerne vil føle dig mere tryg – eller bare er for magelig til at rejse dig fra sofaen, når det ringer på døren.

Spotlight og sirene

Arlo Ultra 2 optager i fuld 4K-opløsning. I bælgravende mørke. Og både inde og ude. Alligevel sidder der en bevægelsesfølsom LED-spot i kameraet, der kan belyse motivet i blændende hvidt. Bare for at understrege over for uindbudte gæster, at de er opdaget – og optaget.

Arlo Ultra 2 kan dog ikke optage i fulde farver i totalt mørke. Når lyset forsvinder, skifter kameraet til sort-hvid. Men registreres der bevægelse, hvilket får LED-spotlightet til at tænde, skiftes der til farveoptagelse.

Når kameraet registrerer bevægelse, sendes der en besked til ejeren. Og en indbygget højttaler gør det muligt at appellere til gæsternes moral. Men også at fortælle f.eks. bude, der kommer til hoveddøren, mens man ikke er hjemme, hvor de kan anbringe pakker, der skal leveres. Man kan også underbygge sine ord ved at udløse en sirene.

En bevægelsesfølsom LED-spot i kameraet kan understrege over for uindbudte gæster, at de er opdaget – og optaget. (Foto: Arlo)

Kameraet er vejrbeskyttet med en IP65-certificering, hvilket er rigeligt, så længe man ikke direkte spuler det med haveslangen. Det genopladelige batteri er opgivet til at holde til et halvt års normal brug.

Med 4K-opløsning kan Arlo Ultra 2 optage i samme i opløsning som de bedste TV-serier. Det handler dog ikke alene om at følge hundens tidsfordriv på storskærm i samme kvalitet som Squid Game, mens man er væk. Opløsningen giver også mulighed for op til 12x digital zoom, uden at nærbilledet bliver (voldsomt) pixeleret. Man kan i Arlos app vælge, om hvert enkelt kamera skal optage i fuldt billedformat eller zoome og panorere for at følge bevægelse.

Opsætningen er forholdsvis uproblematisk og sker via Arlos mobil-app. Når hub’en er sat på netværket, skal hvert kamera genkendes og tildeles en placering i hjemmet. App’en indeholder også hjælpefunktioner til at indstille kameravinkel, og man kan for hvert kamera definere, hvilken del af billedfeltet der skal overvåges.

Arlo Ultra 2 ligner andre kameraer, men opløsningen i 4K er ud over det sædvanlige. (Foto: Arlo)

Genkender personer, dyr og pakker

Kameraet er i stand til at genkende personer, dyr og køretøjer. Man kan for hvert kamera indstille, om det skal reagere på en eller flere af disse ting – samt på andre bevægelser. Et scenarie kan være, at kameraet i stuen skal reagere på personer, men ikke på dyr eller andre bevægelser, som typisk ville være grene uden for vinduet. Har man et kamera ved hoveddøren, kan det også indstilles til at genkende pakker, der er blevet leveret.

I praksis fungerer genkendelsen perfekt. Kameraet genkender med det samme, at der lister en person rundt i rummet (og dermed at denne artikels forfatter hverken er et dyr eller et køretøj), og kameraets zoom og panorering følger målet rundt i rummet. Samtidig tikker der beskeder ind på telefonen fra hvert kamera. Optagelserne kan ses i app’en, hvorfra de også kan hentes og bruges som bevis.

Arlo Ultra 2 tilbyder dog ikke muligheden for, at kameraerne kan lære at genkende husstandens beboere på samme måde, som Google Nest Cam kan. Hvis man vil undgå at blive stjerne i sit eget TV-show, må man huske at deaktivere kameraerne, når man kommer hjem – og tænde dem, når man går hjemmefra. For at gøre det lettere har app’en funktionen Geofencing, der aktiverer kameraerne, når mobiltelefonen fjernes fra adressen. Man kan registrere flere mobilenheder, så kameraerne kun er aktive, hvis samtlige beboere er ude.

Sikkerheden koster

Man får ikke noget gratis – og navnlig ikke tryghed. For at bruge kameraerne til effektiv overvågning er det nødvendigt med et abonnement. Har man mere end ét kamera, koster det billigste abonnement 79 kroner om måneden. Her får man adgang til online-lagring i op til 30 dage og i 2K-videokvalitet. For 115 kroner om måneden kan der lagres i 4K-kvalitet i op til 60 dage.

Man kan teknisk set godt bruge kameraerne uden at tegne abonnement, men så bliver det uden online-lagring og uden de AI-baserede genkendelsesfunktioner. Hvilket betyder, at man er passiv tilskuer til et live-feed fra hjemmet. Og uden at kunne gemme bevismaterialet.

Ved købet får man tre måneders gratis prøvetid på abonnementet – så man langsomt kan vænne sig til tanken om den faste udgift.

(Foto: Arlo)

Konklusion

Arlo Ultra 2 er en af de dyreste overvågningsløsninger til privat brug. Og oven i prisen kommer en månedlig abonnementspris, der er det dobbelte af, hvad Google forlanger for en tilsvarende service. Arlo er imidlertid også en af de mest erfarne og velrenommerede leverandører af overvågning til hjemmet. Og i modsætning til f.eks. Ring – og for den sags skyld Google – har Arlo et pletfrit rygte, hvad angår omgangen med kundernes data.

Der, hvor Arlo Ultra 2 skiller sig ud fra konkurrenterne – og Arlos andre egne produkter – er på videokvaliteten. 4K-kvalitet betyder, at man får optagelser, hvor man har langt bedre mulighed for at se, hvad der egentlig foregår på billedet. Hvilket var formålet med at sætte overvågningskameraer op til at begynde med. Hvis behovet kan dækkes af mindre, koster Arlo Essential under det halve pr. kamera.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend