TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

DUEL Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell og Ring Video Doorbell 4

Altid hjemme

En dørklokke med videofunktion er en smart ting til dig, der gerne vil føle dig mere tryg – eller bare er for magelig til at rejse dig fra sofaen, når det ringer på døren.

forfatter
Publiceret 26/11/2021 - 09:27
Produkter i denne test
 • Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell
 • Ring Video Doorbell 4
 • Man skulle have sin egen dørmand. Problemet er bare, at de ikke kan arbejde i døgndrift, de har brug for både søvn og mad, og så vil de også have løn! Men heldigvis findes der en række smarte ringeklokker med videofunktion, som kan nøjes med lidt strøm og Wi-Fi for at klare opgaven.

  Vi har valgt at kigge nærmere på Ring Video Doorbell 4 og Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell for at se, hvad forskellen egentlig er – og om der overhovedet er nogen.

  Hvis du ikke er “åh-en-ny-sjov-gadget-den-må-jeg-have”-typen, der omfavner al ny teknologi, før det overhovedet rammer butikshylderne, så kan ord som sikkerhed, tryghed og bekvemmelighed måske lokke.

  Der er afgjort sikkerhedsmæssig fornuft i at installere en dørklokke med videofunktion. Især hvis du føler dig lidt utryg, bor alene eller har børn, der ofte er alene hjemme. Så kan du via en app på mobilen nemt se, hvem det er, der står uden for døren, før du beslutter dig for, om du vil lukke op.

  Har du problemer med at bevæge dig – eller bare generelt er magelig (læs: doven) – kan det være nemmere både at kunne se og snakke med vedkommende, der ringer på, før du vælger at rejse dig fra sofaen og gå ud og lukke op. Og hvis du ikke er hjemme, når du får besøg, kan du alligevel kommunikere med vedkommende og fortælle, hvornår du regner med at være hjemme og have kaffen klar.

  Begge de testede produkter er udstyret med kamera, højttaler og mikrofon, som gør alt dette muligt.

  Det kan være en god idé at tilkøbe en såkaldt chime med det samme, altså en højttaler, der siger “ding-dong”, når nogen ringer på (den følger nemlig ikke med). På den måde får du ikke bare besked på mobilen, men kan også høre, når nogen trykker på ringeklokken. Ligesom en gammeldags dørklokke.

  Produkter i denne test

  Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

  Med Arlo er du altid hjemme

  Med en videoringeklokke er du altid hjemme – også når du er ude.

  At app’en findes på de skandinaviske sprog og understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget brugervenlig. Tofaktorgodkendelse giver tryghed, og billedet er rigtig godt både i lys og mørke.
  Lydstyrken i højttaleren var forskellig fra gang til gang. Som sædvanlig kræver det et abonnement at udnytte produktets fulde potentiale.

  Ring Video Doorbell 4

  Din personlige dørmand

  Med en videoringeklokke har du din egen personlige dørvogter døgnet rundt.

  Tofaktorgodkendelse er rart ud fra en sikkerhedsbetragtning. Billedet er rigtig godt både i lys og mørke, og lyden opleves som stabil.
  App’en findes ikke på de skandinaviske sprog, hvilket er ærgerligt. For at få mest muligt ud af videodørklokken skal du købe et abonnement.
  forfatter

  Åsa Warme Hallén

  (f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

  Skriv en kommentar

  forfatter

  Åsa Warme Hallén

  (f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
  Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
  Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
  Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
  Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
  Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
  Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend