Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

Med Arlo er du altid hjemme

Med en videoringeklokke er du altid hjemme – også når du er ude.

Skrevet af / 26/11/2021 - 09:26
Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell
Åsa Warme Hallén

Videoringeklokken fra Arlo – Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell (pyha) – virker moderne og stilig. Den er både nem at installere og koble op i app’en, som er brugervenlig og informativ.

Du kan selvfølgelig vælge at tilslutte Arlo til eksisterende kabler, men ellers er det endnu nemmere at køre den over hjemmets Wi-Fi. Så skal du bare sikre dig, at dit Wi-Fi rækker langt nok. Trods tykke mure i en gammel, solid etageejendom oplevede jeg dog ingen problemer.

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell i brug

For ikke at være bundet til telefonen hele tiden anbefaler jeg at anskaffe en chime fra starten. Så kan Arlo fungere som en gammeldags dørklokke, når du er hjemme, så du hører et “ding-dong”, når nogen ringer på. Ellers må du stole helt og holdent på app’en.

Når nogen kommer i nærheden af Arlo, får du besked på mobilen om, at der er bevægelse foran kameraet, og via Arlo-app’en kan du gå ind og se, hvad der sker. I app’en kan du også lave en række forskellige indstillinger for, hvad din videoringeklokke skal reagere på, og hvad den skal ignorere.

Afhængigt af hvordan du bor, kan det være klogt at afgrænse det område, Arlo overvåger. Dels fordi det af privatlivshensyn ikke virker som en god idé at filme folk, der ikke er på vej hjem til netop dig og er uvidende om, at de deltager i en film (især ikke hvis filmen bliver gemt), og dels for at slippe for varslinger i tide og utide, når nogen går forbi. Hvis du da ikke er vanvittig nysgerrig eller ikke har andet at bruge din tid på …

Arlo understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, så den kan samarbejde med andre smart-enheder, du måtte have i hjemmet i forvejen.

Billedet fra kameraet er rigtig godt, og for at tjekke det i mørke brugte jeg min mand som testperson. Vores trappeopgang er altid oplyst, så han måtte pænt låse sig inde på toilettet med ringeklokken, så det blev rigtig mørkt. Men selv i mørke var billedet fra Arlo klokkeklart.

Noget, der til gengæld ikke var så klokkeklart, var lyden. Uden at jeg lavede nogen justeringer eller ændringer i app’en, gik højttalerlyden fra at være superlav ved den første ringe-på-test til øredøvende høj ved andre. Min stakkels mand fik næsten tinnitus undervejs, men hvad gør man ikke for sagen?

Derudover lød stemmen klart og tydeligt, men forskellen på lydstyrken, uden at der blev ændret på indstillingerne, kan virke lidt mærkelig. Men måske er det noget, der stabiliserer sig ved længere tids brug?

Man ser altid lidt skummel ud i mørke, men der er ingen tvivl om, hvem det er. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Sikkerhed

Hvis I er flere i familien, der skal kunne betjene den samme Arlo, kræver det tofaktorgodkendelse at få adgang til produktet.

Hvis du bare har en Arlo Wire-Free Video Doorbell monteret uden for din hoveddør, virker det måske ikke som det vigtigste i verden. Men hvis du vælger at udvide systemet og lave et fuldblods sikkerhedssystem i hjemmet – med alt, hvad det indebærer af kameraer i forskellige rum – kan det føles trygt at vide, at uvedkommende ikke kan få adgang til materialet fra disse kameraer.

Abonnement

Uden et abonnement gemmes video ikke, og du kan kun se, hvad der sker her og nu. Men som med alt andet, der kræver abonnement, skifter priser og betingelser, så jeg har ikke brugt energi på at dykke ned i det.

Hvis du vælger at tegne et abonnement, bliver dine videoer gemt et sted “i skyen”. Og hvis du går op i databeskyttelse, kan jeg oplyse, at da jeg ledte efter Arlos databeskyttelseserklæring, fandt jeg et link i manualen til en ikke-fungerende hjemmeside vedrørende deres datapolitik. Den var heller ikke mulig at finde andre steder på deres hjemmeside.

Konklusion

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell er simpel og brugervenlig, og kan udbygges til et fuldt sikkerhedssystem til dit hjem, hvis du vil det. At den understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget fleksibel.

Kameraet fungerer rigtig godt både i dagslys og mørke. Lydstyrken fik vi derimod aldrig helt styr på under testen, men det kan være, det kræver en justering i app’en eller bare lidt længere indkøringstid.

Karakter
Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell
Premium

Home mener

At app’en findes på de skandinaviske sprog og understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget brugervenlig. Tofaktorgodkendelse giver tryghed, og billedet er rigtig godt både i lys og mørke. Lydstyrken i højttaleren var forskellig fra gang til gang. Som sædvanlig kræver det et abonnement at udnytte produktets fulde potentiale.

Også i denne test:

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell og Ring Video Doorbell 4

Ring Video Doorbell 4

Din personlige dørmand

Med en videoringeklokke har du din egen personlige dørvogter døgnet rundt.

Tofaktorgodkendelse er rart ud fra en sikkerhedsbetragtning. Billedet er rigtig godt både i lys og mørke, og lyden opleves som stabil.
App’en findes ikke på de skandinaviske sprog, hvilket er ærgerligt. For at få mest muligt ud af videodørklokken skal du købe et abonnement.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Scroll to Top