TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

Med Arlo er du altid hjemme

Med en videoringeklokke er du altid hjemme – også når du er ude.

forfatter
Publiceret 26/11/2021 - 09:26
Karakter
Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell
L&B mener
At app’en findes på de skandinaviske sprog og understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget brugervenlig. Tofaktorgodkendelse giver tryghed, og billedet er rigtig godt både i lys og mørke.
Lydstyrken i højttaleren var forskellig fra gang til gang. Som sædvanlig kræver det et abonnement at udnytte produktets fulde potentiale.
Specifikationer
 • Type: Ringeklokke med videofunktion
 • Fungerer med: iOS og Android
 • Tilslutning: Wi-Fi
 • Strøm: Genopladelige batterier
 • Opløsning: Op til 1536 x 1536
 • Lagring: I skyen (kræver abonnement)
 • Lyd: Mikrofon og højttalere
 • Billedvinkel: 180° diagonalt
 • Mål: 14,3 x 4,7 x 3,7 cm
 • Web: arlo.com
Vejl. pris 1.590Pr. 26/11/2021 Produktside

Videoringeklokken fra Arlo – Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell (pyha) – virker moderne og stilig. Den er både nem at installere og koble op i app’en, som er brugervenlig og informativ.

Du kan selvfølgelig vælge at tilslutte Arlo til eksisterende kabler, men ellers er det endnu nemmere at køre den over hjemmets Wi-Fi. Så skal du bare sikre dig, at dit Wi-Fi rækker langt nok. Trods tykke mure i en gammel, solid etageejendom oplevede jeg dog ingen problemer.

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell i brug

For ikke at være bundet til telefonen hele tiden anbefaler jeg at anskaffe en chime fra starten. Så kan Arlo fungere som en gammeldags dørklokke, når du er hjemme, så du hører et “ding-dong”, når nogen ringer på. Ellers må du stole helt og holdent på app’en.

Når nogen kommer i nærheden af Arlo, får du besked på mobilen om, at der er bevægelse foran kameraet, og via Arlo-app’en kan du gå ind og se, hvad der sker. I app’en kan du også lave en række forskellige indstillinger for, hvad din videoringeklokke skal reagere på, og hvad den skal ignorere.

Afhængigt af hvordan du bor, kan det være klogt at afgrænse det område, Arlo overvåger. Dels fordi det af privatlivshensyn ikke virker som en god idé at filme folk, der ikke er på vej hjem til netop dig og er uvidende om, at de deltager i en film (især ikke hvis filmen bliver gemt), og dels for at slippe for varslinger i tide og utide, når nogen går forbi. Hvis du da ikke er vanvittig nysgerrig eller ikke har andet at bruge din tid på …

Arlo understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, så den kan samarbejde med andre smart-enheder, du måtte have i hjemmet i forvejen.

Billedet fra kameraet er rigtig godt, og for at tjekke det i mørke brugte jeg min mand som testperson. Vores trappeopgang er altid oplyst, så han måtte pænt låse sig inde på toilettet med ringeklokken, så det blev rigtig mørkt. Men selv i mørke var billedet fra Arlo klokkeklart.

Noget, der til gengæld ikke var så klokkeklart, var lyden. Uden at jeg lavede nogen justeringer eller ændringer i app’en, gik højttalerlyden fra at være superlav ved den første ringe-på-test til øredøvende høj ved andre. Min stakkels mand fik næsten tinnitus undervejs, men hvad gør man ikke for sagen?

Derudover lød stemmen klart og tydeligt, men forskellen på lydstyrken, uden at der blev ændret på indstillingerne, kan virke lidt mærkelig. Men måske er det noget, der stabiliserer sig ved længere tids brug?

Man ser altid lidt skummel ud i mørke, men der er ingen tvivl om, hvem det er. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Sikkerhed

Hvis I er flere i familien, der skal kunne betjene den samme Arlo, kræver det tofaktorgodkendelse at få adgang til produktet.

Hvis du bare har en Arlo Wire-Free Video Doorbell monteret uden for din hoveddør, virker det måske ikke som det vigtigste i verden. Men hvis du vælger at udvide systemet og lave et fuldblods sikkerhedssystem i hjemmet – med alt, hvad det indebærer af kameraer i forskellige rum – kan det føles trygt at vide, at uvedkommende ikke kan få adgang til materialet fra disse kameraer.

Abonnement

Uden et abonnement gemmes video ikke, og du kan kun se, hvad der sker her og nu. Men som med alt andet, der kræver abonnement, skifter priser og betingelser, så jeg har ikke brugt energi på at dykke ned i det.

Hvis du vælger at tegne et abonnement, bliver dine videoer gemt et sted “i skyen”. Og hvis du går op i databeskyttelse, kan jeg oplyse, at da jeg ledte efter Arlos databeskyttelseserklæring, fandt jeg et link i manualen til en ikke-fungerende hjemmeside vedrørende deres datapolitik. Den var heller ikke mulig at finde andre steder på deres hjemmeside.

Konklusion

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell er simpel og brugervenlig, og kan udbygges til et fuldt sikkerhedssystem til dit hjem, hvis du vil det. At den understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget fleksibel.

Kameraet fungerer rigtig godt både i dagslys og mørke. Lydstyrken fik vi derimod aldrig helt styr på under testen, men det kan være, det kræver en justering i app’en eller bare lidt længere indkøringstid.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Ring Video Doorbell 4

Din personlige dørmand

Med en videoringeklokke har du din egen personlige dørvogter døgnet rundt.

Tofaktorgodkendelse er rart ud fra en sikkerhedsbetragtning. Billedet er rigtig godt både i lys og mørke, og lyden opleves som stabil.
App’en findes ikke på de skandinaviske sprog, hvilket er ærgerligt. For at få mest muligt ud af videodørklokken skal du købe et abonnement.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend