Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ring Video Doorbell 4

Din personlige dørmand

Med en videoringeklokke har du din egen personlige dørvogter døgnet rundt.

Skrevet af / 26/11/2021 - 09:25
Ring Video Doorbell 4
Åsa Warme Hallén

At montere og komme i gang med Ring Video Doorbell 4 går nemt og bekvemt. I Ring-app’en er der informative videoer, som trin for trin gennemgår, hvordan man gør. Montering sker ved hjælp af et par medfølgende skruer, og man behøver egentlig ikke nogen kabler, bare et fungerende Wi-Fi-netværk, der kan nå derhen, hvor du monterer ringeklokken. Og den virker med både 2,4 og 5 GHz.

Jeg bor i en ældre etageejendom med tykke mure, som i nogle tilfælde gør forbindelsen ustabil, men her oplevede jeg ingen problemer med hverken lyd eller billede. Ring Video Doorbell 4 kan sluttes til eksisterende ledninger eller en strømadapter, men kan også drives af genopladelige batterier, der er lette at tage ud og lade op.

Ring Video Doorbell 4 i brug

Det er selvfølgelig i app’en, det hele foregår. Desværre er den ikke tilgængelig på de skandinaviske sprog, og det trækker karakteren lidt ned.

Der er forskellige muligheder for at skræddersy, hvordan dørklokken håndterer et ring, afhængigt af hvilken indstilling du vælger. Den kan selvfølgelig bruges som en helt almindelig dørklokke (uden lyd og billede), hvis det er dét, du vil. I så fald er det godt, hvis du har købt en chime (en højttaler, så du kan høre, at det ringer på døren) oveni.

Det er også i app’en, du begrænser, hvad der skal vises og evt. optages på video. Da optagelserne sker i 160 grader, kan det være en god idé at begrænse synsfeltet af hensyn til privatlivets fred.

Det har ikke været muligt for mig at få et helt klart svar på, om det er tilladt at opsætte et kamera og optage uden for ens egen dør. Det er måske ikke direkte ulovligt at filme forbipasserende, men at gemme filmen kan være det.

Uanset hvad, så virker det stadig fornuftigt kun at optage det, der sker på din egen grund eller lige uden for din egen hoveddør, hvis du bor i lejlighed (tal med din udlejer først).

Kameraet på Ring 4 er rigtig godt, og da trappeopgangen i vores hus altid er oplyst, låste jeg min mand inde på toilettet med ringeklokken for at lave en mørketest. Billedet er rigtig godt, så ingen vil kunne snige sig ubemærket forbi, selv når det er bælgmørkt.

Ringeklokken fungerer med Google Assistant, Amazon Alexa og Samsung Smart Things, men kræver f.eks. en Homebridge for at kunne fungere med Apple HomeKit.

Man kan tydeligt se, hvem det står foran kameraet. Navnevalget må stå for hans egen regning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Sikkerhed

Med Ring 4 er sikkerhedskonceptet taget et lille skridt videre. Dels er der en låseskrue i bunden af klokken (specialværktøj følger med i æsken), hvilket gør, at man ikke bare kan tage dækslet af og lave numre – eller stjæle den, hvis det er dét, man vil.

Desuden kræver det tofaktorgodkendelse at tilføje flere brugere i app’en, hvilket betyder, at personer med for meget fritid ikke lige kan hacke sig ind og overtage din ringeklokke (det er i hvert fald ikke så let).

Det virker måske ikke supervigtigt, hvis det bare drejer sig om en ringeklokke med videofunktion ved hoveddøren, men da Ring tilbyder et væld af produkter, som man kan slutte til samme system – f.eks. indendørs kameraer – kan det være rart at vide, at ingen uvedkommende kan få adgang til materialet.

Abonnement

Du skal have et abonnement for at kunne gemme videosekvenser i skyen og se dem efterfølgende. Ellers kan du kun se, hvad der sker uden for døren i realtid. Da abonnementer generelt ændrer sig i tide og utide, har jeg valgt ikke at bruge tid og energi på det. Men tænk over, hvad der passer til dig og dine behov, før du køber.

Det, der lagres i den magiske netsky, bliver højst sandsynligt gemt uden for Europa. Ring er amerikansk og har forbindelse til Amazon Web Services (AWS), hvilket betyder, at de ikke fuldt ud kan opfylde vores databeskyttelseskrav. Det må så være op til den enkelte at afgøre, om det er vigtigt eller ej – men du bør i hvert fald vide det, før du køber og installerer Ring 4.

Konklusion

Ring Video Doorbell 4 er supernem at installere og bruge, og hvis dit engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk eller hollandsk er lidt usikkert, findes der gode og informative videoer i app’en. Systemet kan udvides med både indendørs og udendørs kameraer, belysning og mere endnu.

At den fungerer med Google Assistant og Amazon Alexa, øger fleksibiliteten. Billedet er klokkerent i både lys og mørke, og lyden kan vi heller ikke klage over.

Karakter
Ring Video Doorbell 4
Premium

Home mener

Tofaktorgodkendelse er rart ud fra en sikkerhedsbetragtning. Billedet er rigtig godt både i lys og mørke, og lyden opleves som stabil. App’en findes ikke på de skandinaviske sprog, hvilket er ærgerligt. For at få mest muligt ud af videodørklokken skal du købe et abonnement.

Også i denne test:

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell og Ring Video Doorbell 4

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

Med Arlo er du altid hjemme

Med en videoringeklokke er du altid hjemme – også når du er ude.

At app’en findes på de skandinaviske sprog og understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget brugervenlig. Tofaktorgodkendelse giver tryghed, og billedet er rigtig godt både i lys og mørke.
Lydstyrken i højttaleren var forskellig fra gang til gang. Som sædvanlig kræver det et abonnement at udnytte produktets fulde potentiale.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rummelig vaskemaskine med mange funktioner

Massage når og hvor du vil

Kan du klare trykket?

Hjertet på rette sted

Hjemmets vinkælder forkæler druerne

Find dine ejendele

Kraftværket du ikke vidste du havde brug for

Ny Nespresso er en dyr fornøjelse

Ding dong! Er der nogen hjemme?

Sæt blus på vinterlyset

Stilfuldt fra Panasonic

Lav mad som på en restaurant

Lyd & Billede
Scroll to Top