TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Ring Video Doorbell 4

Din personlige dørmand

Med en videoringeklokke har du din egen personlige dørvogter døgnet rundt.

forfatter
Publiceret 26/11/2021 - 09:25
Karakter
Ring Video Doorbell 4
L&B mener
Tofaktorgodkendelse er rart ud fra en sikkerhedsbetragtning. Billedet er rigtig godt både i lys og mørke, og lyden opleves som stabil.
App’en findes ikke på de skandinaviske sprog, hvilket er ærgerligt. For at få mest muligt ud af videodørklokken skal du købe et abonnement.
Specifikationer
 • Type: Ringeklokke med videofunktion
 • Fungerer med: iOS og Android
 • Tilslutning: Wi-Fi 2,4 og 5 GHz
 • Strøm: Genopladelige batterier
 • Opløsning: 1080p (1920 x 1080)
 • Lagring: I skyen (kræver abonnement)
 • Lyd: Mikrofon og højttalere
 • Billedvinkel: 160° diagonalt
 • Mål: 11,4 x 4,9 x 2,2 cm
 • Web: se-en.ring.com
Vejl. pris 1.625Pr. 26/11/2021 Produktside

At montere og komme i gang med Ring Video Doorbell 4 går nemt og bekvemt. I Ring-app’en er der informative videoer, som trin for trin gennemgår, hvordan man gør. Montering sker ved hjælp af et par medfølgende skruer, og man behøver egentlig ikke nogen kabler, bare et fungerende Wi-Fi-netværk, der kan nå derhen, hvor du monterer ringeklokken. Og den virker med både 2,4 og 5 GHz.

Jeg bor i en ældre etageejendom med tykke mure, som i nogle tilfælde gør forbindelsen ustabil, men her oplevede jeg ingen problemer med hverken lyd eller billede. Ring Video Doorbell 4 kan sluttes til eksisterende ledninger eller en strømadapter, men kan også drives af genopladelige batterier, der er lette at tage ud og lade op.

Ring Video Doorbell 4 i brug

Det er selvfølgelig i app’en, det hele foregår. Desværre er den ikke tilgængelig på de skandinaviske sprog, og det trækker karakteren lidt ned.

Der er forskellige muligheder for at skræddersy, hvordan dørklokken håndterer et ring, afhængigt af hvilken indstilling du vælger. Den kan selvfølgelig bruges som en helt almindelig dørklokke (uden lyd og billede), hvis det er dét, du vil. I så fald er det godt, hvis du har købt en chime (en højttaler, så du kan høre, at det ringer på døren) oveni.

Det er også i app’en, du begrænser, hvad der skal vises og evt. optages på video. Da optagelserne sker i 160 grader, kan det være en god idé at begrænse synsfeltet af hensyn til privatlivets fred.

Det har ikke været muligt for mig at få et helt klart svar på, om det er tilladt at opsætte et kamera og optage uden for ens egen dør. Det er måske ikke direkte ulovligt at filme forbipasserende, men at gemme filmen kan være det.

Uanset hvad, så virker det stadig fornuftigt kun at optage det, der sker på din egen grund eller lige uden for din egen hoveddør, hvis du bor i lejlighed (tal med din udlejer først).

Kameraet på Ring 4 er rigtig godt, og da trappeopgangen i vores hus altid er oplyst, låste jeg min mand inde på toilettet med ringeklokken for at lave en mørketest. Billedet er rigtig godt, så ingen vil kunne snige sig ubemærket forbi, selv når det er bælgmørkt.

Ringeklokken fungerer med Google Assistant, Amazon Alexa og Samsung Smart Things, men kræver f.eks. en Homebridge for at kunne fungere med Apple HomeKit.

Man kan tydeligt se, hvem det står foran kameraet. Navnevalget må stå for hans egen regning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Sikkerhed

Med Ring 4 er sikkerhedskonceptet taget et lille skridt videre. Dels er der en låseskrue i bunden af klokken (specialværktøj følger med i æsken), hvilket gør, at man ikke bare kan tage dækslet af og lave numre – eller stjæle den, hvis det er dét, man vil.

Desuden kræver det tofaktorgodkendelse at tilføje flere brugere i app’en, hvilket betyder, at personer med for meget fritid ikke lige kan hacke sig ind og overtage din ringeklokke (det er i hvert fald ikke så let).

Det virker måske ikke supervigtigt, hvis det bare drejer sig om en ringeklokke med videofunktion ved hoveddøren, men da Ring tilbyder et væld af produkter, som man kan slutte til samme system – f.eks. indendørs kameraer – kan det være rart at vide, at ingen uvedkommende kan få adgang til materialet.

Abonnement

Du skal have et abonnement for at kunne gemme videosekvenser i skyen og se dem efterfølgende. Ellers kan du kun se, hvad der sker uden for døren i realtid. Da abonnementer generelt ændrer sig i tide og utide, har jeg valgt ikke at bruge tid og energi på det. Men tænk over, hvad der passer til dig og dine behov, før du køber.

Det, der lagres i den magiske netsky, bliver højst sandsynligt gemt uden for Europa. Ring er amerikansk og har forbindelse til Amazon Web Services (AWS), hvilket betyder, at de ikke fuldt ud kan opfylde vores databeskyttelseskrav. Det må så være op til den enkelte at afgøre, om det er vigtigt eller ej – men du bør i hvert fald vide det, før du køber og installerer Ring 4.

Konklusion

Ring Video Doorbell 4 er supernem at installere og bruge, og hvis dit engelsk, tysk, spansk, fransk, italiensk eller hollandsk er lidt usikkert, findes der gode og informative videoer i app’en. Systemet kan udvides med både indendørs og udendørs kameraer, belysning og mere endnu.

At den fungerer med Google Assistant og Amazon Alexa, øger fleksibiliteten. Billedet er klokkerent i både lys og mørke, og lyden kan vi heller ikke klage over.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

Også i denne test:

Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell

Med Arlo er du altid hjemme

Med en videoringeklokke er du altid hjemme – også når du er ude.

At app’en findes på de skandinaviske sprog og understøtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung SmartThings, gør den meget brugervenlig. Tofaktorgodkendelse giver tryghed, og billedet er rigtig godt både i lys og mørke.
Lydstyrken i højttaleren var forskellig fra gang til gang. Som sædvanlig kræver det et abonnement at udnytte produktets fulde potentiale.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.

Skriv en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Endte i 1995 lidt tilfældigt på bladet Elektronikvärlden, som senere skiftede navn til Ljud & Bild. Frem til 2013, da hun valgte at prøve kræfter med andre ting, havde hun været projektleder, journalist og redaktionschef. Fra marts 2021 er hun tilbage på freelancebasis. Åsa skriver først og fremmest om brugbare dimser, der gør livet lidt sjovere, og ser måske tingene fra et lidt andet perspektiv end sine kolleger.
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend