Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Google Nest Cam

Overvågningskamera med kritisk sans

Google Nest Cam er bogstavelig talt et ret begavet overvågningskamera, der kender sin ejer og ved, hvornår det er nødvendigt at forstyrre ham.
Karakter
Google Nest Cam
Lyd & Billede mener
Velfungerende AI, der kan genkende mennesker, dyr og køretøjer. Kræver ikke abonnement.
Mikrofonen er følsom over for vindstøj. Forholdsvis dyrt. Kun til Google Home/Google Nest.
Specifikationer
 • Type: Overvågningskamera
 • Kamera: 2 Mp, 1/2,8″ sensor, 130° diagonalt synsfelt, 6x digital zoom
 • Video: 1080p Full HD video @ 30 fps HDR
 • Lyd: Indbygget mikrofon og højttaler til tovejskommunikation
 • Strøm: Indbygget 6000 mAh batteri, lysnetadapter med magnetisk kontakt
 • Natteoptagelse: Ja, 6 IR-LED indbygget
 • Trådløst: Wi-Fi 802.11bgn, 2,4 GHz (min. 2 Mbit/s pr. kamera), Bluetooth LE
 • Fungerer med: Android, iOS
 • Mål og vægt: Ø 8,3 x 8,3 cm / 398 g
 • Vejrbestandighed: IP54, -20 til +40 °C
 • Bevægelsessensor: 1 styk, 110° diagonal synsvinkel
 • Web: google.com

Hvad er den perfekte gave til ham eller hende, der har alt? Et overvågningskamera til at sikre, at ingen kommer og tager det hele!

Google Nest Cam er den seneste udgave af Googles overvågningskamera. Kameraet findes i flere varianter, men her ser vi på standardudgaven, der er beregnet til brug både inde og ude, og forsynet med genopladeligt batteri, så det ikke behøver at være sluttet til stikkontakten konstant.

Der findes desuden en billigere, kablet udgave uden batteri samt en alt-i-en-udgave med indbygget spotprojektør. Projektøren er (undskyld ordspillet) mest for syns skyld, så indtrængende kan vide, at de er opdaget. Eftersom standardudgaven allerede kan optage i komplet mørke takket være seks infrarøde lysdioder, der sidder i en ring omkring kameralinsen.

Forbindelsen sker trådløst via Wi-Fi. Kun 2,4 GHz netværk er understøttet, men 5 GHz båndet ville alligevel på grund af sin korte rækkevidde være uegnet til kameraer, der skal gemmes væk i fjerne hjørner langt fra routeren. Eller endda helt uden for huset.

Let at komme i gang

Opsætningen er, som med andre Google-enheder, ret automatisk, og kameraet indlemmes hurtigt i husets Google Home-opsætning, hvorefter det kan følges på mobilen via Google Home-app’en eller på en smart-skærm som Google Nest Hub 2.

Annonce

Det er ikke nødvendigt at have et abonnement for at optage og se video fra Google Nest Cam. Man kan løbende se de seneste tre timers automatiske optagelser, som kameraet laver, når der sker noget interessant inden for dets synsfelt (op til seks meters afstand og i en 130 graders vinkel foran kameraet).

Google Nest Cam kan monteres ind og ude. Kameraet er IP54-certificeret og kan bruges i fra 20 graders frost til 40 graders varme. (Foto: Google)

Kun det relevante

Google Nest Cam er ikke noget billigt kamera. Man kan finde overvågningskameraer med lignende tekniske data til den halve pris. Til gengæld er der en betragtelig mængde kunstig intelligens indbygget i Nest Cam, der skal bevirke, at kameraet kun sender advarsler til brugeren, når der sker noget relevant foran linsen. Google har trænet kameraernes AI med 40 millioner billeder for at lære dem at genkende bestemte objekter.

Man kan i Google Home-app’en vælge at få besked om – eller ignorere – henholdsvis mennesker, dyr og køretøjer. Den funktion burde kunne spare en masse falske alarmer. Jeg behøver eksempelvis ikke at få at vide, når hunden tager sig en slurk vand i køkkenet. Men hvis der dukker mennesker op i køkkenet, mens jeg ikke er hjemme, vil jeg afgjort have besked!

Man kan desuden definere et udsnit af billedet til at være “interessezone”, hvor der gælder andre regler for advarsler. På den måde kan man f.eks. få kameraet til at holde øje med området lige foran hoveddøren, men ignorere folk, der går forbi i udkanten af billedfeltet.

Annonce

Endelig kan man tilføje en række filtre, der skal give anledning til advarsler. Det kan være personer med henholdsvis kendte eller ukendte ansigter eller lyden af røgalarmer, knuste vinduer eller hundegøen.

En lettelse

Man kan spørge, om det kan betale sig at bruge ekstra kroner og computerkraft på noget, der ligner et luksusproblem. Men efter at have prøvet Google Nest Cam sammen med almindelige kameraer uden AI er svaret et ubetinget “ja”. For det første magtede den kunstige intelligens fejlfrit at kende forskel på mennesker og dyr i og uden for interessezonen. Og for det andet er det en lettelse at slippe for at blive forstyrret med advarsler om irrelevant trafik i kameraets synsfelt.

Kameraet har indbygget kunstig intelligens, der kan genkende mennesker, dyr og køretøjer. Det kan også via ansigtsgenkendelse se, når det er personer fra husstanden, der er foran linsen. (Foto: Google)

Betal for at blive overset

Hvis man vil have længere optagetid og flere funktioner, er det nødvendigt at tegne abonnement på Google Nest Aware. For 5 euro om måneden får man 30 dages hændelsesbaseret video, og for 10 euro får man 60 dages hændelsesbaseret video – eller ti dages video med optagelse i døgndrift. Abonnementet dækker alle Google Nest-kameraer i huset.

Ud over længere optagetid får man også adgang til mere avancerede videofunktioner. Kameraets kunstige intelligens kan lære at ignorere bevægelser i baggrunden fra trafik, og via ansigtsgenkendelse kan kameraet genkende og ignorere beboere i husstanden – så du ikke bliver stjerne i dit eget TV-show, hvis du glemmer at slå overvågningskameraet fra.

Annonce

Google Nest Cam er udstyret med mikrofon, så man kan lytte med på videoen. Til indendørs brug fungerede den lige så upåklageligt som billedet. Men mikrofonen er ikke beskyttet mod vindstøj, hvad man får at høre med al uønskelig tydelighed, hvis kameraet anbringes udendørs.

Konklusion

Google Nest Cam er ikke et billigt kamera, men den velfungerende kunstige intelligens udligner fuldt ud ekstraprisen i forhold til f.eks. Arlo Essential Indoor Camera.

Hvis du allerede har forlovet dig med at styre sit smarte hjem med Google Home (og har tillid til, at Google ikke kigger unødvendig meget med i din gøren og laden), er kameraet faktisk billigt. Og abonnementet, der giver adgang til længere optagelse og flere funktioner, er faktisk også billigt.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.