TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Nest Hub 2

Google hører dig når du sover

Google Nest Hub er et kontrolpanel til dit smarte hjem. Nu også med søvnsensor og (lidt) bedre lyd.

Skrevet af / 29/05/2021 - 08:00
Google Nest Hub 2
John Alex Hvidlykke

Noget af det bedste ved det smarte hjem er, at man får lejlighed til at føle sig lidt som en James Bond-skurk, når apparaterne i huset adlyder ens mindste vink. Der mangler bare en væg af kontrolskærme, som man selvtilfreds kan betragte, mens planerne for verdensherredømmet udspilles.

Google Nest Hub 2 kommer et lille stykke ad vejen. Du kan ikke styre din personlige nukleare missilsilo fra den – men til gengæld slipper du for at blive skudt med en Walther PPK bagefter.

Nest Hub 2 kan bedst beskrives som et kontrolpanel til dit smarte hjem. Et perfekt legetøj til din indre superskurk. (Foto: Google)

I mere pragmatiske vendinger er Google Nest Hub 2 en smart-skærm, der kan vise status og styre alle de enheder, der er forbundet i dit Google Home. Den kan også vise dig nyheder fra nettet, afspille videoer fra YouTube og Netflix og fungere som digital fotoramme.

Annonce

Udseende og konstruktion

Google Nest Hub 2 er stort set umulig at skelne fra sin forgænger fra 2019, og det er der ikke noget galt i. Den ser nemlig upåklageligt nydelig ud: En vandret 7 tommers skærm på en konisk sokkel, der er betrukket med gråt, sort eller sandfarvet stof. Den ligner ved første øjekast en digital fotoramme, men er betydelig mere avanceret.

Enheden er så tilpas diskret, at den kan passe ind i såvel et “moderne hjem” som en nørdhule. På bagsiden finder man tilslutning til strømstikket, en mikrofonafbryder og en aflang trykknap til at justere lydstyrken. Hvilket er noget nemmere end at fumle med skærmmenuer. Og meget nemmere end at sige: “Hej Google, indstil lydstyrken på Nest Hub til syv!”

Google Nest Hub 2 fås i fire diskrete farver. (Foto: Google)

Hører dig når du sover

Den største nyhed i den nye udgave af Nest Hub er søvnsensoren. Når sensoren er kalibreret (ved at man lægger sig i sengen ved siden af enheden), kan den registrere, hvornår man sover, og om søvnen er urolig. Sensoren registrerer også, om man snorker, hvilket kan være et tegn på problematisk søvn.

Googles danske repræsentant understreger, at enheden kun registrerer, hvad man giver den lov til under opsætningen – og at der ikke sidder folk hos Google og lytter til, hvad der sker i soveværelset. Man kan i øvrigt slå mikrofonerne helt fra med en knap på bagsiden af enheden.

Jeg har prøvet søvnsensoren i nogle dage, og den virker – men ikke nær så grundigt, som et fitnessarmbånd gør, da den ikke registrerer forholdet mellem dyb søvn, normal søvn og REM-søvn. Det ville sandsynligvis også være umuligt uden en sensor med fysisk kontakt. Snorkesensoren føles lidt grænseoverskridende, men hvad gør man ikke i videnskabens navn!

Google Nest Hub 2 har indbygget søvnsensor, der registrerer selv den mindste bevægelse i nærheden. (Foto: Google)

Gratis – indtil videre

Søvnregistreringen er gratis i en prøveperiode, der løber resten af 2021. Hvad der derefter skal ske, er ikke afklaret, men integration med Fitbit, som Google købte tidligere på året, kan komme på tale. I praksis er jeg ikke imponeret over funktionen, som den er i dag, da den er begrænset til ros eller kritik for at have sovet godt eller dårligt – men uden brugbare råd til at gøre det bedre.

Søvnanalysen kræver abonnement, men er indtil videre gratis resten af 2021. (Foto: Google)

Lyder stadig som en clockradio

Google siger i pressematerialet, at lydkvaliteten er forbedret, og at der er 50 procent mere bas end i forgængeren. Hvordan dette tal skal tolkes, er ikke helt klart (er det 2 dB højere, en halv oktav dybere – eller er der 6 dB mere bas, hvilket subjektivt vil opleves som en forøgelse på 50 procent?). Uanset målemetoden er det stadig på niveau med en gammeldags clockradio! Godt nok til stemmer, men ikke til musik, der lyder nasalt og dåseagtigt uden top og bund.

Det kan lyde som en hård dom – og det er det også. Men vi møder stadig flere Google Home-kompatible smart-højttalere, der lyder godt uden at være kostbare. F.eks. Belkin Soundform Elite.

Som køkkenhjælp kan Nest Hub 2 assistere med opskrifter og levere baggrundsmusik. (Foto: Google)

Køkkenhjælp

Selv om søvnregistreringen er teknologisk spændende og er bygget over Googles egen Soli-chip, der kan reagere på millimetersmå nuancer i bevægelser, fandt Nest Hub efter nogle dage på natbordet plads i køkkenet i stedet. Her fungerer den som kontrolcenter for intelligente lamper, kameraer og andet legetøj. Og jeg vil hellere høre nyheder og læse vejrudsigten, mens dagens første kop kaffe nydes, end mens jeg stavrer ud af sengen.

Konklusion

Du kan bruge Google Nest Hub 2 som clockradio på natbordet, hvor den kan vække dig med musik – og samtidig fortælle, hvordan din søvn var. Du kan bruge den på køkkenbordet til serieunderholdning, familiebilleder og madopskrifter. Eller på skrivebordet, hvor den giver en perfekt superskurkefølelse som kontrolpanel til alle husets enheder.

Lydmæssigt har Nest Hub 2 ikke meget at byde på. Jeg har hørt Google Home-højttalere med god lyd – men ikke fra Google. Disse har dog retfærdigvis kostet meget, meget mere end Nest Hub 2. Faktisk er enheden rørende billig, da prisen svarer til en almindelig tablet på samme størrelse.

Karakter
Google Nest Hub 2
Basic

Home mener

Perfekt som instrumentpanel for Google Home. Navigationen er ikke let på den lille skærm. Lyden er stadig i clockradio-kvalitet. Flere apps ville gøre den langt mere nyttig.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Lille spejl på væggen dér, hvem gør glattest i fjæset her

Godt sug i smækker indpakning

Alarm med 1 kilometers rækkevidde

Godt bud til køkkenalrum

Perfekt grillresultat hver gang

Her er den ultimative pizzaovn

Det er en god ide at gøre det 'dumme' klimaanlæg smart

Effektiv køling i sommervarmen

Praleri eller ej?

Endelig en elektrisk grill, som ikke er kedelig

Trådløs overvågning af hjemmet

Smid en hel pizza i airfryeren

Scroll to Top