Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Arlo Essential Indoor Camera

Trygheden er de ekstra penge værd

Arlo Essential Indoor Camera er et billigt overvågningskamera, som alligevel har styr på et par vigtige detaljer, ikke mindst brugerens privatliv!
Arlo Essential Indoor Camera
Karakter
Arlo Essential Indoor Camera
Lyd & Billede mener
Nem opsætning, god lyd- og billedkvalitet og masser af smarte funktioner, herunder muligheden for at dele videoer med andre. God integration med diverse Smart Home-økosystemer, og så er der tænkt på privatlivets fred.
Kun få funktioner uden Arlo Smart Plan. Bevægelsessensor reagerer lidt langsomt i mørke. Ingen integration med Apple HomeKit.
Specifikationer
  • Type: Overvågningskamera
  • Trådløst: Wi-Fi 802.11ac/b/g/n, 2,4 GHz
  • Fungerer med: Android, iOS, Amazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings
  • Strøm: Micro USB
  • Mål og vægt: 11,32 x 5,2 x 4,9 cm / 427 g
  • Andet: 1080p Full HD video, 12x digital zoom, bevægelsessensor, 2-vejs audio med ekko- og støjreduktion, 130° diagonal synsvinkel, sirene, nattesyn
  • Web: https://www.arlo.com/eu/default.aspx

Firmaet Arlo, der tidligere var en del af Netgear, er kendt for fremragende, men dyre overvågningsløsninger som f.eks. Arlo Pro 3. Dette produkt kan f.eks. købes som sæt med fire kameraer samt hub for knap 8.000 kroner, men det er mildest talt mere end blot et greb i lommen for de fleste.

Den Amazon-ejede konkurrent Ring har til gengæld overvågningskameraer som Ring Indoor Cam på markedet, der kan det meste til en brøkdel af prisen. Dog er man nærmest tvunget til at tegne abonnement på en af Rings såkaldte Protect Plans for at få det fulde udbytte af sit overvågningskamera. Uden abonnement er kameraets funktionalitet begrænset til et minimum.

Og den forretningsmodel er åbenbart så attraktiv, at Arlo har sagt til sig selv, at “so ein Ding müssen wir auch haben!”. Voila, ind på scenen kommer Arlo Essential Indoor Camera, der på væsentlige områder er en kopi af Rings budgetkamera.

Arlo Essential Indoor Camera

Arlo Essential Indoor Camera har et automatisk objektivdæksel, det såkaldte Privacy Shield, så du nemt kan slukke for kameraet for fuld kontrol over privatlivets fred. (Foto: Arlo)

Alle funktioner med Arlo Smart Plan

Som navnet antyder, er Essential Indoor Camera beregnet til indendørsbrug. Kameraet tilsluttes internettet direkte via Wi-Fi og har dermed ikke brug for en separat basestation som Arlos dyrere kameraer. 

Annonce

Essential Indoor Camera optager video i 1080p Full HD og kommer med nattesyn, så man bør kunne få tydelige billeder og optagelser af, hvad der sker i hjemmet både dag og nat. Opfatter kameraet en bevægelse, får brugeren en advarsel direkte på sin mobiltelefon. Så kan man vælge at aktivere den indbyggede alarm eller bruge kameraets mikrofon og højttaler til at tale med den person, der har forstyrret husfreden.

Arlo_lyst Arlo_mørkt
<
>
Essential Indoor Camera leverer fremragende billedkvalitet, både nat og dag. Dog er kameraets bevægelsessensor lidt for træg i dårlig belysning. (Foto: Peter Gotschalk)

Og præcis som med Ring Indoor Cam er det stort set omfanget af tilgængelige funktioner, hvis man ikke tegner et abonnement. I dette tilfælde en såkaldt Arlo Smart Plan, der koster 20 kroner om måneden for et enkelt kamera (de første tre måneder er gratis).

Med en Smart Plan kan man gemme videoklip af diverse hændelser i op til 30 dage i skyen, så man kan gå tilbage i tiden for at se, hvilken hændelse der udløste en bestemt alarm. 

 

Arlo Essential Indoor Camera kommer også med muligheden for at indstille aktivitetszoner, som er områder i kameraets synsfelt, hvor der skal reageres på bevægelser, ligesom kameraet kan skelne mellem f.eks. personer og dyr, så alarmen ikke går, hver gang hunden eller katten bevæger sig rundt i stuen. Alt sammen funktioner, der også kun virker, hvis man tegner abonnement på Arlos Smart Plan.

Annonce

Nemt og praktisk

Kan man leve med, at Arlo Essential Indoor Camera koster det samme som en enkelt specialøl i Bilka pr. måned, får man et godt produkt for pengene. Opsætningen kræver blot, at man tænder for kameraet og downloader Arlos app til sin smartphone, så går resten stort set af sig selv. Kameraet kan stilles på et bord eller hænges på væggen, og til sidstnævnte formål følger der såmænd både skruer og beslag med i kassen.

Kameraet optager video i Full HD og har en diagonal synsvinkel på 130 grader. (Foto: Arlo)

Selve betjeningen er også let og ligetil. Uanset om man indretter aktivitetszoner, indstiller, om kameraet skal reagere både på lyd og bevægelse, eller man vil videresende videoklip fra online-biblioteket, så er det lige så nemt som at klø sig i nakken.

Nattetilstanden fungerer også fint, og eneste kritikpunkt skal være, at Essential Indoor Camera er lidt længere om at reagere på bevægelser og udløse alarmen, hvis der er mørkt i lokalet. 

 

Annonce

En særlig ros skal Essential Indoor Camera have for det såkaldte Privacy Shield, som ganske enkelt er en klap, der går ned for kameralinsen, hvis man deaktiverer kameraet via app’en. Der slukkes også for mikrofonen, så man kan være helt sikker på at være beskyttet mod hackere og andet godtfolk, mens man er hjemme.

arlo_aktivitetszoner arlo_indstillinger
<
>
Arlo Essential Indoor Camera kommer med muligheden for at indstille aktivitetszoner, ligesom det også er nemt at lave den grundlæggende opsætning af kameraet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Arlo Essential Indoor Camera er ikke dyrt, men det koster stadig næsten det dobbelte af f.eks. Ring Indoor Cam. Alligevel skal du gå efter Arlos kamera, hvis du spørger os. For det første har Arlo bedre styr på sikkerheden, hvilket førnævnte Privacy Shield er et godt eksempel på, og for det andet fungerer Essential Indoor Camera sammen med flere forskellige Smart Home-økosystemer  – herunder Google Home og Samsung SmartThings – hvor Rings produkter reelt kun tilbyder fuld integration med Amazon Alexa.

Desværre tilbyder hverken Ring Indoor Cam eller Arlo Essential Indoor Camera fuld integration med Apple HomeKit. Betjeningen af Essential Indoor Camera må altså ske via Arlos egen app, hvis man er iPhone- eller iPad-bruger derhjemme.

Men kort og godt er Essential Indoor Camera nemt at sætte op og leverer fremragende lyd- og billedkvalitet. Og fordi Arlo har tænkt på sikkerheden og brugernes privatliv, kan man også sætte kameraet op i sit soveværelse. Den tryghed er et par hundrede kroner ekstra værd, synes vi.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.