TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Arlo Essential Indoor Camera

Trygheden er de ekstra penge værd

Arlo Essential Indoor Camera er et billigt overvågningskamera, som alligevel har styr på et par vigtige detaljer, ikke mindst brugerens privatliv!

forfatter
Publiceret 25/04/2021 - 09:53
Karakter
Arlo Essential Indoor Camera
L&B mener
Nem opsætning, god lyd- og billedkvalitet og masser af smarte funktioner, herunder muligheden for at dele videoer med andre. God integration med diverse Smart Home-økosystemer, og så er der tænkt på privatlivets fred.
Kun få funktioner uden Arlo Smart Plan. Bevægelsessensor reagerer lidt langsomt i mørke. Ingen integration med Apple HomeKit.
Specifikationer
 • Type: Overvågningskamera
 • Trådløst: Wi-Fi 802.11ac/b/g/n, 2,4 GHz
 • Fungerer med: Android, iOS, Amazon Alexa, IFTTT, Samsung SmartThings
 • Strøm: Micro USB
 • Mål og vægt: 11,32 x 5,2 x 4,9 cm / 427 g
 • Andet: 1080p Full HD video, 12x digital zoom, bevægelsessensor, 2-vejs audio med ekko- og støjreduktion, 130° diagonal synsvinkel, sirene, nattesyn
 • Web: https://www.arlo.com/eu/default.aspx

Firmaet Arlo, der tidligere var en del af Netgear, er kendt for fremragende, men dyre overvågningsløsninger som f.eks. Arlo Pro 3. Dette produkt kan f.eks. købes som sæt med fire kameraer samt hub for knap 8.000 kroner, men det er mildest talt mere end blot et greb i lommen for de fleste.

Den Amazon-ejede konkurrent Ring har til gengæld overvågningskameraer som Ring Indoor Cam på markedet, der kan det meste til en brøkdel af prisen. Dog er man nærmest tvunget til at tegne abonnement på en af Rings såkaldte Protect Plans for at få det fulde udbytte af sit overvågningskamera. Uden abonnement er kameraets funktionalitet begrænset til et minimum.

Og den forretningsmodel er åbenbart så attraktiv, at Arlo har sagt til sig selv, at “so ein Ding müssen wir auch haben!”. Voila, ind på scenen kommer Arlo Essential Indoor Camera, der på væsentlige områder er en kopi af Rings budgetkamera.

Arlo Essential Indoor Camera
Arlo Essential Indoor Camera har et automatisk objektivdæksel, det såkaldte Privacy Shield, så du nemt kan slukke for kameraet for fuld kontrol over privatlivets fred. (Foto: Arlo)

Alle funktioner med Arlo Smart Plan

Som navnet antyder, er Essential Indoor Camera beregnet til indendørsbrug. Kameraet tilsluttes internettet direkte via Wi-Fi og har dermed ikke brug for en separat basestation som Arlos dyrere kameraer. 

Essential Indoor Camera optager video i 1080p Full HD og kommer med nattesyn, så man bør kunne få tydelige billeder og optagelser af, hvad der sker i hjemmet både dag og nat. Opfatter kameraet en bevægelse, får brugeren en advarsel direkte på sin mobiltelefon. Så kan man vælge at aktivere den indbyggede alarm eller bruge kameraets mikrofon og højttaler til at tale med den person, der har forstyrret husfreden.

Arlo_lyst Arlo_mørkt
<
>
Essential Indoor Camera leverer fremragende billedkvalitet, både nat og dag. Dog er kameraets bevægelsessensor lidt for træg i dårlig belysning. (Foto: Peter Gotschalk)

Og præcis som med Ring Indoor Cam er det stort set omfanget af tilgængelige funktioner, hvis man ikke tegner et abonnement. I dette tilfælde en såkaldt Arlo Smart Plan, der koster 20 kroner om måneden for et enkelt kamera (de første tre måneder er gratis).

Med en Smart Plan kan man gemme videoklip af diverse hændelser i op til 30 dage i skyen, så man kan gå tilbage i tiden for at se, hvilken hændelse der udløste en bestemt alarm. 

 

Arlo Essential Indoor Camera kommer også med muligheden for at indstille aktivitetszoner, som er områder i kameraets synsfelt, hvor der skal reageres på bevægelser, ligesom kameraet kan skelne mellem f.eks. personer og dyr, så alarmen ikke går, hver gang hunden eller katten bevæger sig rundt i stuen. Alt sammen funktioner, der også kun virker, hvis man tegner abonnement på Arlos Smart Plan.

Nemt og praktisk

Kan man leve med, at Arlo Essential Indoor Camera koster det samme som en enkelt specialøl i Bilka pr. måned, får man et godt produkt for pengene. Opsætningen kræver blot, at man tænder for kameraet og downloader Arlos app til sin smartphone, så går resten stort set af sig selv. Kameraet kan stilles på et bord eller hænges på væggen, og til sidstnævnte formål følger der såmænd både skruer og beslag med i kassen.

Kameraet optager video i Full HD og har en diagonal synsvinkel på 130 grader. (Foto: Arlo)

Selve betjeningen er også let og ligetil. Uanset om man indretter aktivitetszoner, indstiller, om kameraet skal reagere både på lyd og bevægelse, eller man vil videresende videoklip fra online-biblioteket, så er det lige så nemt som at klø sig i nakken.

Nattetilstanden fungerer også fint, og eneste kritikpunkt skal være, at Essential Indoor Camera er lidt længere om at reagere på bevægelser og udløse alarmen, hvis der er mørkt i lokalet. 

 

En særlig ros skal Essential Indoor Camera have for det såkaldte Privacy Shield, som ganske enkelt er en klap, der går ned for kameralinsen, hvis man deaktiverer kameraet via app’en. Der slukkes også for mikrofonen, så man kan være helt sikker på at være beskyttet mod hackere og andet godtfolk, mens man er hjemme.

arlo_aktivitetszoner arlo_indstillinger
<
>
Arlo Essential Indoor Camera kommer med muligheden for at indstille aktivitetszoner, ligesom det også er nemt at lave den grundlæggende opsætning af kameraet. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Arlo Essential Indoor Camera er ikke dyrt, men det koster stadig næsten det dobbelte af f.eks. Ring Indoor Cam. Alligevel skal du gå efter Arlos kamera, hvis du spørger os. For det første har Arlo bedre styr på sikkerheden, hvilket førnævnte Privacy Shield er et godt eksempel på, og for det andet fungerer Essential Indoor Camera sammen med flere forskellige Smart Home-økosystemer  – herunder Google Home og Samsung SmartThings – hvor Rings produkter reelt kun tilbyder fuld integration med Amazon Alexa.

Desværre tilbyder hverken Ring Indoor Cam eller Arlo Essential Indoor Camera fuld integration med Apple HomeKit. Betjeningen af Essential Indoor Camera må altså ske via Arlos egen app, hvis man er iPhone- eller iPad-bruger derhjemme.

Men kort og godt er Essential Indoor Camera nemt at sætte op og leverer fremragende lyd- og billedkvalitet. Og fordi Arlo har tænkt på sikkerheden og brugernes privatliv, kan man også sætte kameraet op i sit soveværelse. Den tryghed er et par hundrede kroner ekstra værd, synes vi.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend