Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ring Indoor Cam

Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene

Ring Indoor Camera er et røverkøb. I første omgang. Det koster ekstra at få det fulde udbytte.

Skrevet af / 25/02/2020 - 12:26
Ring Indoor Cam
Peter Gotschalk

Sidste år anmeldte vi overvågningskameraet Ring Stick Up Cam, der fik en rimelig god karakter, til trods for at Amazon-ejede Ring på daværende tidspunkt var under anklage for at opbevare kundernes gemte video-optagelser ukrypteret i skyen samt at have givet medarbejdere uhindret adgang både til private brugeres videoer og til live-streams fra deres overvågningskameraer. En påstand, som Ring i øvrigt benægtede.

Kameraet fik alligevel den hæderlige karakter takket være de mange funktioner – herunder muligheden for at dele sit overvågningsindhold med andre – nem opsætning og fremragende lyd- og billedkvalitet.

Nu er der gået et år, Ring har netop indført nye sikkerhedsmekanismer og forholdsregler for at sikre brugerens privatliv, og et nyt Ring-overvågningskamera er landet på testbænken.

Ring Indoor Cam ser ud præcis som sidste års Ring Stick Up Cam. Det er bare mindre. Og billigere. (Foto: Ring)

Tro kopi til en tredjedel af prisen

Ring Indoor Cam hedder det nye kamera, og det er en tro kopi af Ring Stick Up Cam. Det er bare mindre, og så koster det ca. en tredjedel! Derfor er det ret imponerende, at de to kameraer på nær ganske få forskelle stort set er identiske, hvad de mange funktioner angår.

Som nævnt er det nemt og lynhurtigt at komme i gang med at bruge sit Ring Indoor Cam. Kameraet forbinder sig selv til brugerens smartphone og kobler sig derigennem på det lokale trådløse netværk. Man skal bare indtaste sit kodeord en enkelt gang, så spiller det hele.

Præcis som Stick Up Cam har Ring Indoor Cam 1080p video, bevægelsessensor, 2-vejs audio med støjreduktion, nattesyn, indbygget sirene samt en synsvinkel på 115 grader horisontalt og 65 grader vertikalt. Således kan man f.eks. få en notifikation på sin smartphone, hvis kameraet registrerer en bevægelse i sit synsfelt (i indstillingerne kan man vælge, om der skal skelnes mellem personer og andre objekter i bevægelse), ligesom både live-stream fra kameraet og gemte optagelser kan deles med andre.

Gemte overvågningsvideoer kan deles med andre via sociale medier eller beskeder, men man kan også give andre lov til at tilgå f.eks. en live-stream af overvågningen.

Som navnet antyder, er Ring Indoor Cam dog kun beregnet til indendørs brug. Men det er også den eneste forskel i forhold til Stick Up Cam. Sidstnævnte er nemlig vejrbestandigt og findes i forskellige versioner, der fungerer uden døre.

Det forklarer ikke helt den usædvanlig lave pris, men det gør til gengæld den kendsgerning, at man stort set er tvunget til at tegne abonnement på en af Rings såkaldte Protect Plans for at få det fulde udbytte af sit overvågningskamera.

Ring Indoor Cam optager video i Full HD og har en synsvinkel på 115 grader horisontalt og 65 grader vertikalt. (Foto: Peter Gotschalk)

Ikke meget nytte uden abonnement

Uden en Ring Protect Plan – som findes i to versioner, der koster henholdsvis 30 euro om året eller 3 euro om måneden for én enhed og 100 euro om året eller 10 euro om måneden for et ubegrænset antal Ring-enheder – må man nøjes med notifikationer på sin mobil, når bevægelsessensoren aktiveres. Man kan selvfølgelig også aktivere kameraets Live View, som streamer kameraets billede i realtid og lader brugeren høre, hvad der foregår i rummet, samt råbe ad eventuelle indbrudstyve gennem kameraets lille, indbyggede højttaler. Men det er så også det. Alle yderligere funktioner kræver abonnement.

Det er altså kun med abonnement, at man kan gemme videoklip af diverse hændelser i skyen, så man kan gå tilbage i tiden for at se, hvad der udløste alarmen, ligesom man også skal have et Ring Protect Plan-abonnement for at kunne dele optagelser og/eller adgang til kameraet med andre. Og eftersom kameraet ikke har nogen indbygget mulighed for at gemme optagelser på andre måder (i form af hukommelseskort), giver det lige pludselig god mening, at selve kameraet er så billigt. Køber man mere end blot et enkelt kamera, som man gerne vil have fuldt udbytte af, tjener Ring hurtigt 100 euro om året oven i hatten.

Kameraet kommer også med indbygget nattesyn, der dog ikke er det bedste, vi har set. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusion

Den store afhængighed af at have et abonnement trækker ned i den samlede vurdering, ligesom det heller ikke er optimalt, at Ring Indoor Cam ikke fungerer med hverken Apple HomeKit eller Google Assistant. Selvfølgelig er det oplagt, at et produkt fra et Amazon-ejet firma udelukkende virker med Amazon Alexa, men da netop denne digitale assistent ikke er specielt udbredt i de skandinaviske lande, havde det været praktisk, hvis i det mindste Google Assistant også havde været en mulighed.

Men kameraet er nemt at sætte op og leverer fremragende lyd- og billedkvalitet, så hvis man i forvejen bruger Amazon Alexa – eller ikke prioriterer muligheden for stemmestyring ret højt – og i øvrigt ikke har noget imod at betale et fast beløb for at få adgang til den fulde pakke af funktioner, så er Ring Indoor Cam lidt af et røverkøb.

Karakter
Ring Indoor Cam
Basic

Home mener

Nem opsætning, god lyd- og billedkvalitet og masser af smarte funktioner, herunder mulighed for at dele videoer og live-overvågning med andre. Kun få funktioner uden Ring Protect Plan. Fortsat usikkerhed omkring Rings beskyttelse af data og privatliv. Fungerer ikke med Apple HomeKit eller Google Assistant.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

En lav pris kan hurtigt give grå hår

Tørretumbleren som kan næsten alt

Nyt ansigt med strøm og små smæk

Så god at jeg er nødt til at købe den!

Freo X Ultra hjælper, men kan ikke stå alene

Eltandbørster i kamp: Smart, smartere og endnu bedre

Et rigtigt familiekøleskab

Scroll to Top