Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01

Blidt og sensitivt vækkeur

Var det noget at vågne til klangen fra nepalesiske metalskåle eller kobjælder i Alperne? Philips’ lille, runde wake-up-light kan meget godt, men ikke alt er lige brugbart.

Skrevet af / 14/10/2023 - 09:03
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01
Natasja Broström

Første nat med Philips er en oplevelse. SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01, som er denne Philips’ wake-up-light-models fulde navn, har nemlig sine særheder.

Det lille, runde ”vækkeur” er hurtigt pakket ud og sat op. Kontrolpanelet er nemt at betjene, for eksempel ved indstilling af tiden. Panelet vinder point på at være sensor-styret, hvilket betyder, at dets betjeningsikoner (i form af prikker og symboler) kun lyser op, når en hånd nærmer sig. Ret smart om natten.

Irriterende nok blinker klokkeslættets to prikker, når Philips vækkelampe er i brug. Selv om natten, hvor displayet er dæmpet. (Foto: Philips)

Knapperne i kanten er derimod mindre smarte. Bliver trykket for bestemt, tilter vækkelampen.

Det er dog positivt, at Wake-Up Light HF3521/01 kan indstilles til at dæmpe displayets lys. Lampen har et blødt lysskær, der langsomt stiger i styrke.

Nem opsætning

Wake-Up Light HF3521/01 har ingen særlige funktioner eller muligheder i form af USB-porte, AUX-indgang, app-styring eller andet blær. Enhedens ledning sættes i stikkontakten (optimal placering af lampen er 45 centimeter fra dit hoved), og så er vi i gang.

Første gang må du indstille tiden. Skulle du få behov for det, kan lampen frakobles strøm for at blive flyttet. Backup-funktionen husker den indstillede tid i op til otte frakoblede timer, men ikke resten af dine indstillinger.

Philips vækkelampe er besværlig at flytte med. Man risikerer at aktivere kantknapperne, eller at den tilter. (Foto: Philips)

Ledningen til radioen gør ikke meget væsen af sig: en ultratynd antenneledning. Du søger efter stationer med plus– og minus-symbolerne på frontdisplayet. Hold fingeren på symbolet for hurtigsøgning til næste klare signal.

Med hensyn til vækning kan du indstille op til to profiler, som styres via kantens knapper. For eksempel én profil for vækning på hverdage (tidligt) og én for weekenden (lidt senere).

Herefter vælger du profilens lydkilde, lysstyrke og længden af vækningen. Nu bliver det for alvor spøjst.

Kobjælder og lyden af Buddha

Enheden har forskellige lyde at vælge imellem plus radio. På engelsk hedder lydene: Soft Rain, Forest Birds, Buddha, Yoga, Ocean Waves, Nepal Bowls og Morning Alp.

Du kan også anvende radio. I mine ører var selv ”blød regn” ingen succes. Regnen var langt fra blid at høre på og udstiller den noget flade lyd i SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01.

Philips HF3521 har et blødt, men ikke specielt nuanceret lys. Der er ikke mange farvetoner. (Foto: Philips)

Jeg er heller ikke meget for at blive vækket af selveste Buddha (egentlig blot en blid melodi) eller klangen fra metalskåle, som bliver slået på. Efter test af forskellige lyde indrømmer jeg, at lyden af en morgen i Alperne fungerede bedst for mig. Sådan en morgen indeholder lyden af kobjælder, muh-lyde og fuglesang. Nok ikke lige kandidaten til mit første valg inden testen.

Fordele og ulemper

Philips’ HF3521/01 har som nævnt trykfølsomt kontrolpanel, der reagerer på bevægelse ved at tænde lys i ikonerne. Derudover kan du dæmpe displayets lysstyrke fra niveau 1 til niveau 4. Displayet ”vågner” automatisk fra niveau 0 (intet lys) til en dæmpet belysning, hvis du rører ved enheden (for eksempel om natten). Det er godt tænkt.

Kantknapperne har små knopper, så de er nemme at finde med fingerspidserne. Lige så smart lampen er designet, lige så hurtigt bliver jeg træt af det. Selv en lille tryk får nemlig HF3521/01 til at rokke faretruende. Bøvlet, når man halvt i søvne vil slukke radioen for at sove eller dæmpe lyset i løbet af den forudindstillede slumretid.

Philips lille, runde vækkelampe vågner langsomt med sin ejer. Lyset er måske for mat for nogle brugere. (Foto: Natasja Broström)

I stedet lærte jeg hurtigt at bruge nattelampen eller snooze-funktionen. Det første kræver to lette tap på toppen, det andet kræver ét. Snooze varer for øvrigt ni minutter og kan kun aktiveres, når lyset i din indstillede profil har nået sit maksimale niveau.

Du kan kun forudindstille én radiostation. Det gælder både ved indstilling af alarmprofil, eller hvis du vil høre radio. Du kan altså ikke gemme fem stationer efter eget valg, som med for eksempel Lumie Bodyclock 750DAB.

Omvendt kan du, hvis du vælger radio i din vækkeprofil, skifte station via kontrolpanelet. Når HF3521/01 ”vågner”, dukker der nemlig to symboler op i kontrolpanelet, så du hurtigt kan skanne frem eller tilbage på FM-båndet.

Konklusion

SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01 har mange gode og godt tænkte funktioner.

Designet er dog mere smart end funktionelt, for vækkelampen rokker, når du trykker på kantknapperne. Omvendt er den kompakte størrelse en fordel ved mindre sengeborde, og den matte overflade giver et behageligt blødt lys.

Lyden ikke er den bedste, og snooze kan først aktiveres, når vækkeprofilens indstillede lys er på sit højeste. Så er de fleste nok allerede vågne.

Vækning med HF3521 begynder fint med gylden glød, men lyset bliver hurtig hvidt og mat. (Foto: Natasja Broström)

Philips’ HF3521/01 skal have ros for, at lyset i displayet og kontrolpanelet kan dæmpes. Især, når du ikke kan ændre ved, at urets to punkter mellem cifrene konstant blinker.

Karakter
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01
Premium

Home mener

Touch-menu med sensor. Behageligt blødt lys med langsomt stigende intensitet. Kantens knapper kan mærkes med fingrene. Virker ustabil på ”fødderne”. Ingen Bluetooth, lydudgang eller mulighed for at gemme radiostationer.

Også i denne test:

4 wake-up lights

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Sværvægter med (for) mange knapper

Lumies topmodel lægger sig i selen for at levere blid vækning og indslumring. Besværlig indstilling og dåselyd ødelægger et ellers godt wake-up light.

Dæmper displayet i takt med omgivelserne. Har flere indgange samt Bluetooth.
Prisen. Besværligt mange knapper med funktioner på kryds og tværs. Dårlig lyd.
Læs hele testen

Lumie Bodyclock Shine 300

Den enklere lillebror

Shine 300 kan færre ting end den større model, Bodyclock Luxe 750DAB. Gevinsten er, at Lumies mere skrabede udgave af et wake up-light er nemmere at betjene.

Markeret funktion på nogle knapper. God fading af lyd og lys. Display dæmpes i forhold til lysforholdene i omgivelserne.
For mange knapper med indbyrdes ulogisk placering. Lyden er ringe. Svær at flytte med. Ved løft skal du sandsynligvis bruge begge hænder.
Læs hele testen

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01

Dristigt og logisk design

Philips’ wake up-light er utrolig nem at bruge. Tilmed er vækkelampen pæn at se på og giver et velkomment lys på årets mørkere dage og nætter.

Skridsikre fødder. Et kompakt og øjevenligt design. Logiske og intuitive indstillinger.
Kan ikke dele indhold med en smartphone eller styres med en app. Understøtter ikke Bluetooth.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Rengøring med rene hænder

Vi tester batteridrevne sneslynger

Bare rolig. Dit hjem er sikkert!

Ikke godt nok, Dyson

Hører støvsugere og skuresvampe fortiden til?

Lad et lys gå op for dine tænder

Enkel og praktisk uden smartness

Lights – camera …

Fransk bordopvaskemaskine er sjovere end Netflix

Fuld kontrol med strømmen derhjemme

Friskbryggede planter

Elektrisk tandbørste på Business Class

Scroll to Top