Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01

Dristigt og logisk design

Philips’ wake up-light er utrolig nem at bruge. Tilmed er vækkelampen pæn at se på og giver et velkomment lys på årets mørkere dage og nætter.

Skrevet af / 14/10/2023 - 09:03
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01
Natasja Broström

Måske ikke alle er enige, men på et sengebord er Philips SmartSleep – Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 nydelig at se på. Vækkelampens runde flade med et hul i midten er ikke skæmmet af knapper i forskellige størrelse eller udformning.

Når HF3654/01 har testens blideste, mest behagelige lys, og den ydermere er nem – nærmest intuitiv – at bruge, er jeg ganske tilfreds.

SmartSleep HF3654/01 er testens næst-tungeste efter Lumie Bodyclock Luxe 750DAB på 1,1 kilo. Vægten på Philips’ runde lampe er næsten 0,8 kilo. Det gør enheden stabil, til trods for at den kun har fire gummifødder på undersiden.


Takket være frontens let opadvendte form er det nemt at overskue menuerne og indstille Philips HF3654/01. (Foto: Philips)

HF3654/01 skal betjenes med ”klør fem”, altså fingrene. Når strømledningen er sat i kontakten, vågner HF3654/01 i en mild orange farve. Herfra er det blot at indstille tiden med fingrene.

Design med logik

Designets let opadbuende form i bunden af lampens front viser dine valg i kontrolpanelet. Man behøver ikke gå i knæ foran lampen eller sidde med den i skødet for at indstille den.

Designet gør også, at du med fordel kan bruge SmartSleep HF3654/01 som sengelampe. Lyset brager ikke ind i hovedet på dig, men kastes fremad og ud i soveværelset.

De første indstillinger gælder sprog og klokkeslæt. Opsætningsguiden i form af ikoner er enkel og intuitiv at følge. Du kan faktisk ikke gøre noget forkert. På få minutter havde jeg indstillet valg af vækning med eller uden lyde, lysniveau og skanning efter radiostationer.  

Valg af vækning

SmartSleep HF3654/01 har flere slags lyde. Til vækning kan du vælge mellem naturlyde, radio eller intet. Da menuen ikke er på dansk, blev det vist på svensk, nemlig ”tyst”.

Du tapper let på ikonerne eller på toppen af vækkelampen for at afslutte vækningscyklus eller snooze. (Foto: Philips)

Lyset har 25 niveauer. Selv om jeg vendte HF3654/01 væk fra ansigtet, var det nok med en intensitet på 12 – 15. Lampens overflade er glat og blank, men lyset blev på intet tidspunkt skærende eller unaturligt. Selvfølgelig med det forbehold, at en solopgang ikke er et naturligt fænomen midt i et soveværelse.

Blandt vækkelydene er fugle og klanglyden fra nepalesiske skåle, der bliver slået på. Lyset tænder og stiger i styrke frem mod det valgte vækketidspunkt. Lyden derimod går først i gang på selve klokkeslættet.

Hvis du ikke vil vækkes af skovfugle eller metalklang, tilkobler du en enhed med musik-filer på eller en enhed med adgang til musik. For eksempel en smartphone. Ærgerligt nok kan USB-porten bag i Smart HF3654/01 kun bruges til opladning af en smartphone.

Vil du hive lyd ind udefra, skal du bruge AUX-indgangen. Kablet fra lightning til AUX findes til iPhones og kan købes hos Elgiganten. Pris cirka 99 danske kroner. USB-C til AUX koster cirka 100 kroner på Amazon.de.

Vejtrækningsøvelser med lyd og lyd

Som eneste testdeltager har Philips SmartSleep HF3654/01 en afslapningsfunktion. På engelsk: RelaxBreathe. Funktionen har syv tempi, fra fire til 10 åndedrag i minuttet. Lampens lys pulserer, mens jeg i takt skal ånde ind og ud i det valgte tempo. Jeg kan også vælge lyden af bølger.

Ideen med RelaxBreathe i Philips HF3654/01 er, at vi skal ned i gear. Brugeren trækker vejret i takt med vækkelampens lys eller lyde. (Foto: Philips)

Ifølge manualen skal jeg lægge mig i sengen på ryggen med en hånd på maven og følge rytmen. Uanset hvad formålet med øvelsen er, virkede det ikke for mig. Tværtimod fik det min puls op og ikke ned.

Solnedgang i en time

Hvad der til gengæld virker er solopgangen og solnedgangen. Yderligere kan radiolyd eller fire såkaldte naturlyde vugge dig i søvn. Lyden af silende regn hedder i menuen ”Soft Rain”, men er skarp og hård at høre på.

Udover regn er der ”Ocean Wave”, ”Under water” og ”Summer Lake”. Undervands-lyden finder jeg noget klaustrofobisk at høre på, men det er jo en smagssag.

Jeg endte med at have lys ledsaget af sommersøen og dens kvækkende frøer. Efter få dage begrænsede jeg tiden fra 30 minutter til 15 minutter. Jeg var simpelthen faldet i søvn, inden min indstillede solnedgang var overstået.

Konklusion

Selv om Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 har færre funktioner end den alsidige Lumie BodyClock Luxe 750DAB, så er det Philips’ lampe, der tager prisen som testvinder.

Lampen er uhyre enkel at indstille og bruge. Den giver det, den skal: en blid indslumring. I praksis halverede HF3654/01 den tid, jeg bruger på at falde i søvn.

HF3654/01 er også rar at vågne med. Lyset er blødt, og det kan vendes væk fra ansigtet, så skæret bliver indirekte.

Philips’ “doughnut”-vækkelampe har testens blødeste lys uden for hårde overgange i niveauerne. (Foto: Natasja Broström)

Philips’ HF3654/01 har et godt og bredt udvalg af lyde og lysniveauer. Søvn er personligt, og jo flere muligheder for at komme til at sove og vågne godt, desto bedre.

Lyden er ikke den bedste, heller ikke fra radioen, der lyder ulden. Det behagelige lys og den nemme indstilling gør dog Philips SmartSleep – Sleep & Wake-Up Light HF3654/01 til testens absolutte vinder.

Karakter
Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3654/01
Premium

Home mener

Skridsikre fødder. Et kompakt og øjevenligt design. Logiske og intuitive indstillinger. Kan ikke dele indhold med en smartphone eller styres med en app. Understøtter ikke Bluetooth.

Også i denne test:

4 wake-up lights

Lumie Bodyclock Luxe 750DAB

Sværvægter med (for) mange knapper

Lumies topmodel lægger sig i selen for at levere blid vækning og indslumring. Besværlig indstilling og dåselyd ødelægger et ellers godt wake-up light.

Dæmper displayet i takt med omgivelserne. Har flere indgange samt Bluetooth.
Prisen. Besværligt mange knapper med funktioner på kryds og tværs. Dårlig lyd.
Læs hele testen

Lumie Bodyclock Shine 300

Den enklere lillebror

Shine 300 kan færre ting end den større model, Bodyclock Luxe 750DAB. Gevinsten er, at Lumies mere skrabede udgave af et wake up-light er nemmere at betjene.

Markeret funktion på nogle knapper. God fading af lyd og lys. Display dæmpes i forhold til lysforholdene i omgivelserne.
For mange knapper med indbyrdes ulogisk placering. Lyden er ringe. Svær at flytte med. Ved løft skal du sandsynligvis bruge begge hænder.
Læs hele testen

Philips SmartSleep Wake-Up Light HF3521/01

Blidt og sensitivt vækkeur

Var det noget at vågne til klangen fra nepalesiske metalskåle eller kobjælder i Alperne? Philips’ lille, runde wake-up-light kan meget godt, men ikke alt er lige brugbart.

Touch-menu med sensor. Behageligt blødt lys med langsomt stigende intensitet. Kantens knapper kan mærkes med fingrene.
Virker ustabil på ”fødderne”. Ingen Bluetooth, lydudgang eller mulighed for at gemme radiostationer.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hold små pilfingre fra flaskerne

Effektiv klipning af store haver

Når du vil se godt ud

Lysmagi til husfacaden

Sodastream i nye japanske klæder

Bliver bedre og bedre

Smart pengeskab med mangler

Hurtigere og nemmere støvsugning

Kaffekværne med ambitioner

Knap så pletfri pletrenser

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duel: Hvem tager skraldet?

Scroll to Top