Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus Vivo Tab RT

En blandet fornøjelse

Asus laver markedets måske bedste Android-tablets. Derfor har vi glædet os til at se, hvad de ville få ud af Windows RT. Svaret er: Så meget som muligt, men er det godt nok?

Skrevet af / 11/12/2012 - 09:41
Asus Vivo Tab RT
Peter Gotschalk

For det utrænede øje ligner Asus Vivo Tab RT firmaets Android-baserede Transformer Pad tablet-computere på en prik, og både specifikationer og byggekvalitet er derefter. Det her er ingen iPad, dertil er materialevalg og finish ikke helt tilstrækkeligt, men der er tale om et solidt produkt, som nok er fremstillet af plastic, men alligevel virker robust og velbygget. Dertil kommer, at Vivo Tab både er en del lettere (535 gram mod 680 gram) og tyndere (8,3 mm mod 9,4 mm) end Microsofts egen Surface-tablet. Vivo Tab RT fås ligesom de fleste andre tablets fra Asus også med et docking-tastatur, men vi har udelukket kigget på selve tablet-computeren. Og da den betjenes via skærmen, har denne fået vores fulde opmærksomhed. Ikke mindst fordi et tilbagevendende problem på Android-baserede tablets (dog ikke med Android 4.1 Jelly Bean) har været en lille, men mærkbar lag ved navigation mellem skærmbilleder og i forskellige apps.

Heldigvis er det noget, Microsoft og Windows RT har fået styr på fra starten. Skærmen på Asus Vivo Tab RT er hurtig som lynet, og der zoomes ind og ud og navigeres rundt mellem skærmbilleder uden nogen form for pauser eller afbrydelser. Derudover er skærmen skarp og farvestærk, hvorfor vi næsten kan tilgive den, at den ikke ligefrem kommer med markedets højeste pixeltæthed.

Ufærdigt
Næh, problemet ligger hos Windows RT, som denne anmelder er knap så begejstret for som Jeppe, der har anmeldt Microsoft Surface. Faktisk burde Windows RT være en gave til tablet-hungrende brugere, der ikke gider Apples iPad. Her er et system, som er skruet sammen til at køre på ARM-processorer og tablet-enheder. Det burde ikke kunne gå galt. Og det gør det måske heller ikke i længden, men lige nu kan man ikke selv med den bedste vilje kalde Windows RT et færdigt operativsystem. For dybest set er RT bare et Windows 8, som ikke kan køre desktop-delens x86-programmer, og derfor skyldes vores første undren, at Microsoft alligevel har valgt at inkludere selve desktop-brugerfladen i Windows RT, når den nu ikke bruges til noget som helst.

Og det bringer os så frem til alle de apps, der ikke findes til den egentlige brugerflade i Windows RT. Hvor meget er en tablet værd, når man kan glemme alt om Facebook, Twitter og Dropbox? Selvfølgelig kan du køre de to førstnævnte i Internet Explorer, men der er da ikke meget sjov ved, at hverken Facebook eller Twitter kan få deres egen dynamiske flise på startskærmen.

Og hvad sker der lige med, at Internet Explorer i RT ikke engang kan vise helt almindeligt web-tv? Vi prøvede både web-tv på eb.dk og jp.dk, og så prøvede vi forskellige Flash-løsninger, og intet virkede. Manglende Flash-understøttelse overrasker ikke, men at HTML 5-baserede løsninger heller ikke virker, gav os grå hår i hovedet. Jo, Windows RT understøtter HTML 5, men ikke streaming i mpeg4-format, som benyttes af langt de fleste web-tv platforme. Øv.

For kort at vende tilbage til de manglende apps, så ville vi meget gerne have målt ydelsen på Asus Vivo Tab RT med vores normale benchmark-værktøj, Geekbench, men det program findes heller ikke til Windows RT. Som i øvrigt ikke findes på hverken dansk, norsk eller svensk.

Konklusion
De dynamiske fliser og i det hele taget hele Windows RT-brugerfladen er som skabt til tablet-computere, men RT virker hverken gennemført eller helhjertet. Manglende sprogunderstøttelse og den helt groteske mangel på apps er tydelige tegn. Og det sætter sit præg på vores oplevelse af Asus Vivo Tab RT, som ellers er et gedigent produkt. Lad os håbe, at Microsoft kommer efter det, så ikke Windows RT bliver tabt på gulvet.

Home mener

Masser af lagerplads Lynhurtig skærm Windows RT er brugervenligt Kun få apps til Windows RT Ingen skandinaviske sprog

Også i denne test:

Windows 8

Her svigter Windows 8

Windows 8

Vi bliver lovet samme oplevelse og samme indhold, uanset hvilken type enhed vi anvender. Men det løfte skal tages med et gran salt. Windows Phone 8 er ikke helt som de andre.

Læs hele testen

HP Envy Touch Smart Ultrabook 4

To i én

Envy TouchSmart Ultrabook 4 er den første Windows 8-baserede bærbare computer fra HP. En del er nyt, men meget er ved det gamle.

Fremragende ydelse Robust byggekvalitet Touch-skærm
Windows 8 kan virke rodet Ikke den skarpeste skærm
Læs hele testen

Windows Phone 8X by HTC

Referencemodellen

HTC laver fremragende telefoner, og det er denne flagskibsmodel for Windows Phone 8 et godt eksempel på.

Bedste smartphone-lyd ever Fremragende skærm Børnehjørnet
Max 16 GB lagerplads Windows Phone 8 mangler apps
Læs hele testen

Microsoft Surface

En tablet med mere

Microsoft redefinerer hvad en tablet egentlig er og hvad den skal kunne med sin egen Surface-computer med Windows RT. På nogle områder er den klasser bedre end iPad og Android, mens den på andre falder helt igennem.

Flot design Byggekvalitet i topklasse Brugervenlig
Windows RT har småfejl hist og her Endnu Ikke nok apps i Windows-butikken
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Kan I høre mig derude?

Scroll to Top