Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

HP Envy Touch Smart Ultrabook 4

To i én

Envy TouchSmart Ultrabook 4 er den første Windows 8-baserede bærbare computer fra HP. En del er nyt, men meget er ved det gamle.
Lyd & Billede mener
Fremragende ydelse Robust byggekvalitet Touch-skærm
Windows 8 kan virke rodet Ikke den skarpeste skærm
Specifikationer
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skærm: 14", 1366 x 768
  • Processor: 1,7 GHz Intel Core i5
  • Hukommelse: 4 GB ram/500 GB HDD + 32 GB SSD
  • Kamera: HD webcam
  • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
  • Tilslutning: USB 3.0, HDMI
  • Mål: 339,85 x 235,7 x 19,8 mm

En klassisk bærbar computer, dog i ultrabook-format og nu med touch-skærm og Windows 8. Sådan kan man kort og godt beskrive HP Envy TouchSmart Ultrabook 4. Og touch-funktionaliteten skyldes naturligvis netop Windows 8, som kommer med to brugerflader i ét operativsystem. Dels den funklende nye med dynamiske og farverige fliser, som egner sig bedst til touch-betjening, og dels det klassiske Windows-skrivebord med ikoner, mapper og programmer. Og dét i sig selv kræver tilvænning.

Dette er ingen anmeldelse af Windows 8 som sådan, men brugeroplevelsen med den bærbare computer har ændret sig for altid, når man både kan betjene den med fingrene på skærmen og ved hjælp af musepilen styret via computerens touch-panel. Læg hertil, at visse programmer findes i to inkarnationer i det samme system, eksempelvis Internet Explorer og SkyDrive, og at programmernes to udgaver ikke engang nødvendigvis har helt de samme funktioner, og så er forvirringen total.

Bedre end RT
Behov for tilvænning præger en del af Windows 8-brugeroplevelsen, men det nye system åbner også op for en masse nye muligheder for brugeren, og i det daglige skal det nok komme til at fungere. Derudover virker Windows 8 meget mere ambitiøst og færdigt end f.eks. Windows RT, hvilket alene antallet af apps i Windows Store kan overbevise os om. Nuvel, heller ikke til Windows 8-versionen af brugerfladen – tidligere kendt som Metro – findes der en officiel Twitter- eller Facebook-app, men så findes der henholdsvis 142 og 265 alternativer mod de to-tre stykker, vi kunne finde i RT-butikken. Og hvis et program findes i den klassiske desktop-udgave, såsom Dropbox, kan det alligevel fastgøres som en flise til start i Metro-brugerfladen. Det er ikke helt dumt.

Hardware
Ud over Windows 8 byder HP Envy TouchSmart Ultrabook 4 på hardware i topklasse. Det her er en ultrabook for håndværkere! Den holder sig til Intels specifikationer for 14 tommers ultrabooks, men fysisk er den meget robust. På grund af touch-betjeningen rører man meget ved skærmen, men den sidder fast på særdeles stærke hængsler, som ikke bevæger sig ud af stedet, så her har HP tænkt software og hardware sammen til én god brugeroplevelse.

Det fremragende tastatur skal også have et par roser med på vejen. Der er god afstand mellem tasterne, som har en god vandring og derfor giver en behagelig skriveoplevelse. Ydelsen er absolut også godkendt. Med præcis samme specifikationer som Sony Vaio T, som vi testede for et par numre siden, opnår HP Envy TouchSmart Ultrabook 4 en Geekbench score på 6.872, hvor Vaio T måtte nøjes med 6.610. Hertil skal dog siges, at Vaio’en kørte Windows 7, hvilket kan indikere, at Windows 8 også hiver bedre ydelse ud af hardwaren end forgængeren.

Annonce

Konklusion
HP Envy TouchSmart Ultrabook 4 er en solid og robust håndværker-ultrabook med fremragende ydelse og god skrive-ergonomi. Windows 8 gør brugeroplevelsen en anelse rodet, men touch-skærmen giver helt nye muligheder, og Windows 8 er nok kommet for at blive.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Også i denne test:

Her svigter Windows 8

Windows 8

Vi bliver lovet samme oplevelse og samme indhold, uanset hvilken type enhed vi anvender. Men det løfte skal tages med et gran salt. Windows Phone 8 er ikke helt som de andre.

Asus Vivo Tab RT

En blandet fornøjelse

Asus laver markedets måske bedste Android-tablets. Derfor har vi glædet os til at se, hvad de ville få ud af Windows RT. Svaret er: Så meget som muligt, men er det godt nok?

Masser af lagerplads Lynhurtig skærm Windows RT er brugervenligt
Kun få apps til Windows RT Ingen skandinaviske sprog

Windows Phone 8X by HTC

Referencemodellen

HTC laver fremragende telefoner, og det er denne flagskibsmodel for Windows Phone 8 et godt eksempel på.

Bedste smartphone-lyd ever Fremragende skærm Børnehjørnet
Max 16 GB lagerplads Windows Phone 8 mangler apps

Microsoft Surface

En tablet med mere

Microsoft redefinerer hvad en tablet egentlig er og hvad den skal kunne med sin egen Surface-computer med Windows RT. På nogle områder er den klasser bedre end iPad og Android, mens den på andre falder helt igennem.

Flot design Byggekvalitet i topklasse Brugervenlig
Windows RT har småfejl hist og her Endnu Ikke nok apps i Windows-butikken
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.