SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: HP Envy Touch Smart Ultrabook 4

To i én

Envy TouchSmart Ultrabook 4 er den første Windows 8-baserede bærbare computer fra HP. En del er nyt, men meget er ved det gamle.

Lyd & Billede mener

Fremragende ydelse Robust byggekvalitet Touch-skærm
Windows 8 kan virke rodet Ikke den skarpeste skærm
 • Operativsystem: Windows 8
 • Skærm: 14", 1366 x 768
 • Processor: 1,7 GHz Intel Core i5
 • Hukommelse: 4 GB ram/500 GB HDD + 32 GB SSD
 • Kamera: HD webcam
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth
 • Tilslutning: USB 3.0, HDMI
 • Mål: 339,85 x 235,7 x 19,8 mm
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 7500 kr

En klassisk bærbar computer, dog i ultrabook-format og nu med touch-skærm og Windows 8. Sådan kan man kort og godt beskrive HP Envy TouchSmart Ultrabook 4. Og touch-funktionaliteten skyldes naturligvis netop Windows 8, som kommer med to brugerflader i ét operativsystem. Dels den funklende nye med dynamiske og farverige fliser, som egner sig bedst til touch-betjening, og dels det klassiske Windows-skrivebord med ikoner, mapper og programmer. Og dét i sig selv kræver tilvænning.

Dette er ingen anmeldelse af Windows 8 som sådan, men brugeroplevelsen med den bærbare computer har ændret sig for altid, når man både kan betjene den med fingrene på skærmen og ved hjælp af musepilen styret via computerens touch-panel. Læg hertil, at visse programmer findes i to inkarnationer i det samme system, eksempelvis Internet Explorer og SkyDrive, og at programmernes to udgaver ikke engang nødvendigvis har helt de samme funktioner, og så er forvirringen total.

Bedre end RT
Behov for tilvænning præger en del af Windows 8-brugeroplevelsen, men det nye system åbner også op for en masse nye muligheder for brugeren, og i det daglige skal det nok komme til at fungere. Derudover virker Windows 8 meget mere ambitiøst og færdigt end f.eks. Windows RT, hvilket alene antallet af apps i Windows Store kan overbevise os om. Nuvel, heller ikke til Windows 8-versionen af brugerfladen – tidligere kendt som Metro – findes der en officiel Twitter- eller Facebook-app, men så findes der henholdsvis 142 og 265 alternativer mod de to-tre stykker, vi kunne finde i RT-butikken. Og hvis et program findes i den klassiske desktop-udgave, såsom Dropbox, kan det alligevel fastgøres som en flise til start i Metro-brugerfladen. Det er ikke helt dumt.

Hardware
Ud over Windows 8 byder HP Envy TouchSmart Ultrabook 4 på hardware i topklasse. Det her er en ultrabook for håndværkere! Den holder sig til Intels specifikationer for 14 tommers ultrabooks, men fysisk er den meget robust. På grund af touch-betjeningen rører man meget ved skærmen, men den sidder fast på særdeles stærke hængsler, som ikke bevæger sig ud af stedet, så her har HP tænkt software og hardware sammen til én god brugeroplevelse.

Det fremragende tastatur skal også have et par roser med på vejen. Der er god afstand mellem tasterne, som har en god vandring og derfor giver en behagelig skriveoplevelse. Ydelsen er absolut også godkendt. Med præcis samme specifikationer som Sony Vaio T, som vi testede for et par numre siden, opnår HP Envy TouchSmart Ultrabook 4 en Geekbench score på 6.872, hvor Vaio T måtte nøjes med 6.610. Hertil skal dog siges, at Vaio’en kørte Windows 7, hvilket kan indikere, at Windows 8 også hiver bedre ydelse ud af hardwaren end forgængeren.

Konklusion
HP Envy TouchSmart Ultrabook 4 er en solid og robust håndværker-ultrabook med fremragende ydelse og god skrive-ergonomi. Windows 8 gør brugeroplevelsen en anelse rodet, men touch-skærmen giver helt nye muligheder, og Windows 8 er nok kommet for at blive.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Her svigter Windows 8 - Windows 8
  Vi bliver lovet samme oplevelse og samme indhold, uanset hvilken type enhed vi anvender. Men det løfte skal tages med et gran salt. Windows Phone 8 er ikke helt som de andre.
  Asus Vivo Tab RT - En blandet fornøjelse
  Asus laver markedets måske bedste Android-tablets. Derfor har vi glædet os til at se, hvad de ville få ud af Windows RT. Svaret er: Så meget som muligt, men er det godt nok?
  Windows Phone 8X by HTC - Referencemodellen
  HTC laver fremragende telefoner, og det er denne flagskibsmodel for Windows Phone 8 et godt eksempel på.
  Microsoft Surface - En tablet med mere
  Microsoft redefinerer hvad en tablet egentlig er og hvad den skal kunne med sin egen Surface-computer med Windows RT. På nogle områder er den klasser bedre end iPad og Android, mens den på andre falder helt igennem.

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple MacBook Air 13″ (2020)

  Vejl.pris 8999 kr Stadig mest for pengene

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Vejl.pris 12100 kr Vejet og fundet for let

  Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

  Vejl.pris kr Duel: MacBook Air mod Samsung Galaxy Book Ion

  Netgear Nighthawk MK63

  Vejl.pris 3199 kr Wi-Fi 6 vi har råd til
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.