Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Her svigter Windows 8

Windows 8

Vi bliver lovet samme oplevelse og samme indhold, uanset hvilken type enhed vi anvender. Men det løfte skal tages med et gran salt. Windows Phone 8 er ikke helt som de andre.

Skrevet af / 11/12/2012 - 09:46
Her svigter Windows 8
Peter Gotschalk

Brugerfladen
Alle tre Windows 8-varianter har de farverige, levende fliser, som brugeren kan flytte rundt og skifte størrelse på, som han eller hun vil, men her hører ligheden også op. Skal du skifte størrelse på en flise i Windows Phone 8, så skal du holde fingeren på den et par sekunder, indtil flisen får et lille pilesymbol i nederste højre hjørne. For at skifte imellem flisens tre standardstørrelser trykker du blot kort på pilen. I Windows 8 og RT derimod skal du bevæge din finger hen over flisen oppefra og ned. Så kommer der et flueben ved flisens øverste højre hjørne, og en menu dukker op i bunden af skærmbilledet. Her finder du så den pil, der bruges til at ændre flisens størrelse.

Indstillinger
I Windows 8 og RT følger indstillingerne den enkelte app, og man tilgår dem via det såkaldte Charms-panel i skærmbilledets højre side. I Windows Phone 8 finder du alle indstillinger centralt. Desuden følger visse indstillinger brugerens Microsoft-konto. Du kan online definere temaer for startskærmen og andre personlige indstillinger, og de optræder så på alle dine enheder, når du er logget ind med din Microsoft-konto.

Altså undtagen med Windows Phone 8. For her virker online-indstillingerne ikke, selv om du her er logget ind med samme konto.

Indhold
Med Xbox Music vil Microsoft skabe en konkurrent til Apples iTunes. Du kan vælge at købe et såkaldt Xbox Music Pass, som koster ca. 79 kroner om måneden og giver dig mulighed for at streame eller at hente et ubegrænset antal sange ned på dine enheder – dog maksimalt op til fire forskellige enheder. Xbox Music Pass er knyttet til din Microsoft-konto, hvilket sørger for, at dine sange og spillelister synkroniseres automatisk mellem dine enheder.

Bare ikke på Windows Phone 8, selv om man her også har adgang til Xbox Music, og selv om man bruger den samme Microsoft-konto.

Også i denne test:

Windows 8

Asus Vivo Tab RT

En blandet fornøjelse

Asus laver markedets måske bedste Android-tablets. Derfor har vi glædet os til at se, hvad de ville få ud af Windows RT. Svaret er: Så meget som muligt, men er det godt nok?

Masser af lagerplads Lynhurtig skærm Windows RT er brugervenligt
Kun få apps til Windows RT Ingen skandinaviske sprog
Læs hele testen

HP Envy Touch Smart Ultrabook 4

To i én

Envy TouchSmart Ultrabook 4 er den første Windows 8-baserede bærbare computer fra HP. En del er nyt, men meget er ved det gamle.

Fremragende ydelse Robust byggekvalitet Touch-skærm
Windows 8 kan virke rodet Ikke den skarpeste skærm
Læs hele testen

Windows Phone 8X by HTC

Referencemodellen

HTC laver fremragende telefoner, og det er denne flagskibsmodel for Windows Phone 8 et godt eksempel på.

Bedste smartphone-lyd ever Fremragende skærm Børnehjørnet
Max 16 GB lagerplads Windows Phone 8 mangler apps
Læs hele testen

Microsoft Surface

En tablet med mere

Microsoft redefinerer hvad en tablet egentlig er og hvad den skal kunne med sin egen Surface-computer med Windows RT. På nogle områder er den klasser bedre end iPad og Android, mens den på andre falder helt igennem.

Flot design Byggekvalitet i topklasse Brugervenlig
Windows RT har småfejl hist og her Endnu Ikke nok apps i Windows-butikken
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Kan I høre mig derude?

Scroll to Top