Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

TEST: TCL C935U

Når ikke op

Vi er vant til at få meget for pengene hos TCL. Men man kan med rimelighed forvente noget mere, end denne soundbar leverer.

Skrevet af / 22/11/2022 - 09:00
TCL C935U
Geir Nordby & Audun Hage

Indholdsfortegnelse

TCL har gang på gang vist os, at det er muligt at levere kvalitet til en rimelig penge. Også indenfor soundbars, så vi er meget spændte på, hvad C935U har at byde på. Ikke mindst når det gælder Atmos. 

Subwooferen på C935U er udstyret med en sidemonteret 8-tommer i et kabinet, vi kunne have ønsket var lidt bedre dæmpet. (Foto: TCL)

TCL C935U

Soundbaren er flot at se på, beklædt med stof, og den ser dyrere ud, end den faktisk er. Her finder du hele to HDMI-indgange på bagsiden, foruden en udgang med eARC, som bl.a. understøtter højopløst Dolby Atmos og DTS:X. 

TCL har også fundet plads i budgettet til at inkludere en wi-fi-forbindelse, der understøtter både Google Chromecast og Apple AirPlay, og som via Play-Fi kan forbindes i multirum sammen med andre Play-Fi-produkter – på tværs af mærker. 

Soundbaren understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, men i stedet for separate tophøjttalere sker magien både gennem processering og mekanisk gennem nøje beregnede former og vinkler inde i kabinettet. TCL kalder den akustiske teknologi for Ray-Danz, fordi lydbølger styres i stråler, der ‘danser’ rundt inde i kabinettet og faseforskydes på vej ud til lytteren. 

Fjernbetjeningen ligger godt i hånden og giver i et lille display øverst information om de funktioner, du kan vælge mellem. Smart, og en usædvanlig detalje i denne prisklasse. 

To HDMI-indgange plus en eARC-udgang. Skulle du få brug for en optisk digitalindgang, findes det også. (Foto: TCL)

Lyd

TCL-soundbaren har klare dialoger, og man kan tydeligt høre ordvekslingen mellem de forskellige kørere og teamledere, hvor de råber ad hinanden, så temperamenterne koger over i Netflix-serien Formel 1: Drive to Survive. Stemmerne er bare lidt tynde, for klangbunden har ikke meget energi længere nede i mellemtonen. 

Subwooferen bidrager i basregistret, når bilerne tordner ind i autoværnet, men den opfører sig ikke helt kontrolleret. Bassen opleves noget farvet, hvilket vi også frygtede, den ville være, da vi løftede og mærkede subwooferen. Den vejer ikke meget med sine tynde kabinetvægge og mangelfulde dæmpning. 

Lyden er generelt lidt tynd, så soundbaren og subwooferen hænger ikke helt sammen lydmæssigt. Der opstår en ‘kløft’ mellem dem. 

Test-teamet, Audun og Geir, kan også nemt blive enige om, at der ikke meget surround-følelse at tale om her. 

“Vi har tidligere haft gode erfaringer med Ray-Danz teknologien, men vi føler ikke, at dens potentiale er udnyttet til fulde her. Lydbilledet er en smule smallere, end vi forventer af en soundbar i denne klasse.” 

TCL C935U
Fjernbetjeningen til TCL C935U ligger fint i hånden, og displayet giver godt overblik. (Foto: TCL)

Musik

Musik i stereo afslører yderligere det mangelfulde samspil mellem soundbar og subwoofer. Charlie med Tones and I er i sig selv en underholdende og medrivende popsang, men med TCL buldrer bassen af sig selv, soundbaren mangler dynamik i mellemtonen, og diskanten er ikke specielt luftig. Der mangler liv i percussion, og selv om der er meget bas, får vi ikke lyst til at danse. 

Når basguitaren slider opover båndene på First Aid Kits countryrock, går den fra at have masser af krop i bunden til, hvad vi nærmest tror er de lyseste toner fra tynde guitarstrenge. Der mangler tydeligvis information i det øverste basområde her. 

Konklusion

TCL C935U har på papiret det meste af det, du leder efter i en soundbar. Hele to HDMI-indgange plus en udgang med eARC giver god fleksibilitet, og den kan også streame musik over et netværk. Med en overskuelig fjernbetjening, og med understøttelse af både Dolby Atmos og DTS:X. 

Lydkvaliteten er helt gennemsnitlig. Dialogerne er klare nok, og subwooferen bidrager tydeligt i basområdet. Desværre er der ikke nok energi i den nedre mellemtone og den øvre bas, så der er nærmest et hul mellem soundbar og subwoofer. Man hører det hele tiden, men det er især mærkbart i musikken. Derudover synes vi ikke, at surround-effekten er noget at prale af. 

Karakter
TCL C935U
Basic

Lyd & Billede mener

Godt udstyret, netværksfunktioner med musikstreaming. Klare dialoger. Tynd lyd, dårligt samspil mellem soundbar og subwoofer.

Også i denne test:

Test af 5 soundbars med subwoofer

Samsung HW-Q610B

Liver op i TV-stuen

Samsung HW-Q610B leverer stor lyd for pengene og viser, hvor vigtigt det er med en subwoofer. Men den fungerer bedre til film end til musik.

Stort lydbillede, fint indtryk af lyd ovenfra, og stor underholdningsfaktor på film. Tydelige og klangfulde dialoger, og godt tryk på bassen på film og TV.
Subwooferen er for træg og svulstig ved afspilning af musik og bør dæmpes en del.
Læs hele testen

Sonos Ray + Sub Mini

Godt samspil – men mangler noget vigtigt

Sonos' billigste soundbar klarer sig ikke særlig godt på egen hånd. Men hvad så, når den får hjælp af subwooferen Sub Mini?

Klare dialoger, bredere lyd end størrelsen giver indtryk af. Fine, rene bastoner. Bedste bas i klassen?
Ingen HDMI, og ingen Dolby Atmos. Det findes løsninger med bedre surround-effekt. Ikke den spændstigste dynamik.
Læs hele testen

Klipsch Cinema 400

Lidt grov i kanterne

Klipsch Cinema 400 kan spille højt og rent med kraftig bas, men den store surround-følelse udebliver.

Klipsch Cinema 400 leverer et grandiost lydbillede med god bredde, jævn klangbalance og fyldig bas fra subwooferen.
Soundbaren understøtter ikke Dolby Atmos, og den mangler egne højttalere til centerkanalen. Den kraftige bas kan virke lidt ukontrolleret.
Læs hele testen

JBL Bar 500

Amerikanske muskler

Denne soundbar fra JBL leverer et stort og mægtigt lydbillede med benhård bas!

JBL Bar 500 giver en god surround-følelse, samtidig med at dialogerne er friske og klare. Den hårdtslående bas bidrager til stort engagement, både når det gælder film og musik.
Bar 500 har ingen opadvendte Atmos-højttalere, og subwooferen er lidt mere pladskrævende end de kompakte alternativer.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Garanti for god stemning til sommerfesterne

Endelig rigtig trådløse

Er dette fremtidens trådløse PA-system?

Engagement og spilleglæde i spandevis

Sublim musikformidler i 70'er-forklædning

Vanedannende god lyd fra Raidho

Du vil elske denne højttaler

Højttalere du kun kan drømme om

Slankere – og blidere

Sætter fut i festen

Sony ULT Field 1: Bærbar højttaler med saftig bas

Nostalgi i praktisk pakke

Scroll to Top