TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST TCL C935U

Når ikke op

Vi er vant til at få meget for pengene hos TCL. Men man kan med rimelighed forvente noget mere, end denne soundbar leverer.

forfatter
Publiceret 22/11/2022 - 09:00
Karakter
TCL C935U
L&B mener
Godt udstyret, netværksfunktioner med musikstreaming. Klare dialoger.
Tynd lyd, dårligt samspil mellem soundbar og subwoofer.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 48″
 • HDMI: 2 ind/ 1 ud (eARC)
 • Digital ind: Optisk
 • Netværk: Wi-fi
 • Trådløst: Bluetooth, Spotify Connect, Tidal Connect, Airplay, PlayFi
 • Stemmestyring: Alexa, Google Assistant (passivt)
 • Analog ind: –
 • Subwoofer: Ja, trådløs
 • Lydformater: Dolby Atmos / DTS:X
 • Mål:  104 x 5,8 x 11 cm (B x H x D)
 • Farve: Sort
 • Web: tcl.com
Vejl. pris 4499Pr. 22/11/2022 Produktside

TCL har gang på gang vist os, at det er muligt at levere kvalitet til en rimelig penge. Også indenfor soundbars, så vi er meget spændte på, hvad C935U har at byde på. Ikke mindst når det gælder Atmos. 

Subwooferen på C935U er udstyret med en sidemonteret 8-tommer i et kabinet, vi kunne have ønsket var lidt bedre dæmpet. (Foto: TCL)

TCL C935U

Soundbaren er flot at se på, beklædt med stof, og den ser dyrere ud, end den faktisk er. Her finder du hele to HDMI-indgange på bagsiden, foruden en udgang med eARC, som bl.a. understøtter højopløst Dolby Atmos og DTS:X. 

TCL har også fundet plads i budgettet til at inkludere en wi-fi-forbindelse, der understøtter både Google Chromecast og Apple AirPlay, og som via Play-Fi kan forbindes i multirum sammen med andre Play-Fi-produkter – på tværs af mærker. 

Soundbaren understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, men i stedet for separate tophøjttalere sker magien både gennem processering og mekanisk gennem nøje beregnede former og vinkler inde i kabinettet. TCL kalder den akustiske teknologi for Ray-Danz, fordi lydbølger styres i stråler, der ‘danser’ rundt inde i kabinettet og faseforskydes på vej ud til lytteren. 

Fjernbetjeningen ligger godt i hånden og giver i et lille display øverst information om de funktioner, du kan vælge mellem. Smart, og en usædvanlig detalje i denne prisklasse. 

To HDMI-indgange plus en eARC-udgang. Skulle du få brug for en optisk digitalindgang, findes det også. (Foto: TCL)

Lyd

TCL-soundbaren har klare dialoger, og man kan tydeligt høre ordvekslingen mellem de forskellige kørere og teamledere, hvor de råber ad hinanden, så temperamenterne koger over i Netflix-serien Formel 1: Drive to Survive. Stemmerne er bare lidt tynde, for klangbunden har ikke meget energi længere nede i mellemtonen. 

Subwooferen bidrager i basregistret, når bilerne tordner ind i autoværnet, men den opfører sig ikke helt kontrolleret. Bassen opleves noget farvet, hvilket vi også frygtede, den ville være, da vi løftede og mærkede subwooferen. Den vejer ikke meget med sine tynde kabinetvægge og mangelfulde dæmpning. 

Lyden er generelt lidt tynd, så soundbaren og subwooferen hænger ikke helt sammen lydmæssigt. Der opstår en ‘kløft’ mellem dem. 

Test-teamet, Audun og Geir, kan også nemt blive enige om, at der ikke meget surround-følelse at tale om her. 

“Vi har tidligere haft gode erfaringer med Ray-Danz teknologien, men vi føler ikke, at dens potentiale er udnyttet til fulde her. Lydbilledet er en smule smallere, end vi forventer af en soundbar i denne klasse.” 

TCL C935U
Fjernbetjeningen til TCL C935U ligger fint i hånden, og displayet giver godt overblik. (Foto: TCL)

Musik

Musik i stereo afslører yderligere det mangelfulde samspil mellem soundbar og subwoofer. Charlie med Tones and I er i sig selv en underholdende og medrivende popsang, men med TCL buldrer bassen af sig selv, soundbaren mangler dynamik i mellemtonen, og diskanten er ikke specielt luftig. Der mangler liv i percussion, og selv om der er meget bas, får vi ikke lyst til at danse. 

Når basguitaren slider opover båndene på First Aid Kits countryrock, går den fra at have masser af krop i bunden til, hvad vi nærmest tror er de lyseste toner fra tynde guitarstrenge. Der mangler tydeligvis information i det øverste basområde her. 

Konklusion

TCL C935U har på papiret det meste af det, du leder efter i en soundbar. Hele to HDMI-indgange plus en udgang med eARC giver god fleksibilitet, og den kan også streame musik over et netværk. Med en overskuelig fjernbetjening, og med understøttelse af både Dolby Atmos og DTS:X. 

Lydkvaliteten er helt gennemsnitlig. Dialogerne er klare nok, og subwooferen bidrager tydeligt i basområdet. Desværre er der ikke nok energi i den nedre mellemtone og den øvre bas, så der er nærmest et hul mellem soundbar og subwoofer. Man hører det hele tiden, men det er især mærkbart i musikken. Derudover synes vi ikke, at surround-effekten er noget at prale af. 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Samsung HW-Q610B

Liver op i TV-stuen

Samsung HW-Q610B leverer stor lyd for pengene og viser, hvor vigtigt det er med en subwoofer. Men den fungerer bedre til film end til musik.

Stort lydbillede, fint indtryk af lyd ovenfra, og stor underholdningsfaktor på film. Tydelige og klangfulde dialoger, og godt tryk på bassen på film og TV.
Subwooferen er for træg og svulstig ved afspilning af musik og bør dæmpes en del.

Sonos Ray + Sub Mini

Godt samspil – men mangler noget vigtigt

Sonos' billigste soundbar klarer sig ikke særlig godt på egen hånd. Men hvad så, når den får hjælp af subwooferen Sub Mini?

Klare dialoger, bredere lyd end størrelsen giver indtryk af. Fine, rene bastoner. Bedste bas i klassen?
Ingen HDMI, og ingen Dolby Atmos. Det findes løsninger med bedre surround-effekt. Ikke den spændstigste dynamik.

JBL Bar 500

Amerikanske muskler

Denne soundbar fra JBL leverer et stort og mægtigt lydbillede med benhård bas!

JBL Bar 500 giver en god surround-følelse, samtidig med at dialogerne er friske og klare. Den hårdtslående bas bidrager til stort engagement, både når det gælder film og musik.
Bar 500 har ingen opadvendte Atmos-højttalere, og subwooferen er lidt mere pladskrævende end de kompakte alternativer.

Klipsch Cinema 400

Lidt grov i kanterne

Klipsch Cinema 400 kan spille højt og rent med kraftig bas, men den store surround-følelse udebliver.

Klipsch Cinema 400 leverer et grandiost lydbillede med god bredde, jævn klangbalance og fyldig bas fra subwooferen.
Soundbaren understøtter ikke Dolby Atmos, og den mangler egne højttalere til centerkanalen. Den kraftige bas kan virke lidt ukontrolleret.
Annonce

Skriv en kommentar

Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
De bedste, vi har hørt De grønne højttalere fra Monitor Audio er en fødselsdagsgave af karat! Her får du faktisk i både pose og sæk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I højttalernes Hall of Fame vil en højttaler stå for sig selv. I et separat rum med en lille rørforstærker tilsluttet. Hvor den afspiller Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil blive bjergtaget af klangen.
Følg Lyd & Billede