Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony HT-AX7: Bærbar hjemmebio – helt uden ledninger

Sagde du bærbar hjemmebiograf?

Skrevet af / 06/07/2023 - 06:00
Sony HT-AX7: Bærbar hjemmebio – helt uden ledninger

Sony har i dag lanceret det bærbare højttalersystem HT-AX7. Det består af tre små trådløse højttalere, som tilsammen skaber en omsluttende hjemmebiograflyd.

Og det bedste af det hele? Højttalerne er batteridrevne, så du kan droppe ledningerne. Sony-højttalerne forbindes nemt til mobil, tablet eller laptop via Bluetooth – og vupti, så har du en bærbar hjemmebiograf.

Tanken er, at du skal kunne nyde surround sound, uanset hvor du er, uanset om det er i stuen, soveværelset, på terrassen – eller på rejsen. Lyd & Billede fik mulighed for at prøvelytte til HT-AX7, da vi besøgte Sony i London forleden, og her får du vores førstehåndsindtryk.

IMG_20230704_115602 IMG_20230704_115643
<
>
De små baghøjttalere kan fjernes og placeres bag dig, når du vil opleve rigtig surroundsound. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Sony HT-AX7: Tag biograflyden med dig overalt

De nye Sony-højttalere er målrettet lydentusiaster, som ikke vil gå på kompromis med lydoplevelsen, selv når de er på farten.  De lover betydeligt større og bedre surroundlyd, end du ellers kan forvente af almindelige bærbare Bluetooth-højttalere.

HT-AX7 bruger 360 Spatial Sound Mapping, en teknologi, vi kender fra Sonys soundbars. Den skaber såkaldte fantomhøjttalere, der giver indtryk af, at lyden kommer forfra, bagfra og oppefra, hvilket resulterer i et mere sammenhængende lydbillede.

HT-AX7 bruger ikke kodede lydformater som Dolby, men udnytter i stedet det almindelige stereolydspor til at skabe surroundlyd. Det sker ved hjælp af Sonys egen mikseralgoritme, som analyserer lydsignalet og separerer de forskellige lydeffekter.

Eftersom Sony-højttalerne er beregnet til Bluetooth-tilslutning, har de ingen fysiske lydindgange til for eksempel HDMI ARC. Tanken er, at de skal bruges sammen med helt trådløse skærme som tablets, laptops og mobiltelefoner. Eller måske en bærbar projektor?

HT-AX7 kan selvfølgelig også afspille lyden fra et TV, men uden højopløste lydformater som Dolby Atmos. Til det formål anbefaler Sony hellere stationære soundbars som HT-A5000 eller den nyligt lancerede HT-S2000.

HT-AX7-højttalerne er nemme at sætte op via Sonys egen app, og batterierne skal kunne holde i op til 30 timer (Foto: Geir Gråbein Nordby)
Læs også Her er Sonys udfordrer til Sonos Beam Med kompakte mål og en fornuftig pris kan Sony HT-S2000 blive en interessant konkurrent til blandt andre Sonos Beam.

Lytteseance i London

Selv om det kompakte system består af kun tre højttalere, hævder Sony, at vi kan forvente troværdig og opslugende 3D-lyd. De var så sikre i deres sag, at de inviterede Lyd & Billede og den øvrige teknologipresse til London til en lille lyttesession!

Vores udsendte, Geir Gråbein Nordby, var imponeret over surroundlyden. Han fortæller:

Lydbilledet var stort og sammenhængende. Selv med et stereolydspor via Bluetooth fik man en klar fornemmelse af de lydeffekter, der kom bagfra. Og det bar ikke præg af tilfældig placering. Vi fik for eksempel vist et klip fra en tenniskamp, hvor bolden fløj gennem rummet frem og tilbage over hovedet på lytteren, hvilket gav en imponerende surround-effekt.”

Den endelige dom må naturligvis vente, til vi har testet Sony HT-AX7 ordentligt hjemme i vores eget lytterum.

Sony HT-AX7 listening (2) Sony HT-AX7 listening
<
>
Fra lytteseancen i London. Læg mærke til baghøjttalerne placeret på sofaryggen. (Foto: Sony)
Læs også Det bedste Sony-køb? Sonys mellemste soundbar giver den en ekstra skalle med overbevisende surround-lyd. Men hvor god er HT-A5000 i forhold til Sonos Arc?

Pris og tilgængelighed

Sony HT-AX7 lander på butikshylderne i september, og den vejledende pris bliver 4.500 kroner.  For mere info, tjek Sonys hjemmeside.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Hisense PX3-PRO: Kæmpebillede på kort afstand

Her er årets nye hjemmebiograf-produkter fra Sony

Marshall rocker videre

Du kan ikke købe den herhjemme

Mere prisvenlig hjemmebiograf fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrige

Hjemmebio-kraftkarl er inde til test

Nu kommer den endelig

Vildere surroundforstærker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nyt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarudsalg på soundbars

Scroll to Top