TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022

TEST Klipsch Cinema 400

Lidt grov i kanterne

Klipsch Cinema 400 kan spille højt og rent med kraftig bas, men den store surround-følelse udebliver.

forfatter
Publiceret 22/11/2022 - 09:00
Karakter
Klipsch Cinema 400
L&B mener
Klipsch Cinema 400 leverer et grandiost lydbillede med god bredde, jævn klangbalance og fyldig bas fra subwooferen.
Soundbaren understøtter ikke Dolby Atmos, og den mangler egne højttalere til centerkanalen. Den kraftige bas kan virke lidt ukontrolleret.
Specifikationer
 • Bredde svarer til skærmstørrelse: 48″ 
 • HDMI: 1 ud (HDMI 2.0) m/ARC) 
 • Digital ind: Optisk, USB 
 • Netværk: – 
 • Trådløst: Bluetooth 
 • Stemmestyring: – 
 • Analog ind: Ja 
 • Subwoofer: Ja, trådløs  
 • Lydformater: Dolby Digital 
 • Mål:  101,4 x 7,3 x 8,6 cm (B x H xD) 
 • Farve: Sort 
 • Web: klipsch.com 
Vejl. pris 4290Pr. 22/11/2022 Produktside

Klipsch er ligesom JBL et legendarisk navn inden for højttalere, med en stamtavle, der strækker sig helt tilbage til 1946. Den amerikanske producent er kendt for sine højeffektive hornhøjttalere og har forsøgt at overføre noget af det samme ‘DNA’ til sine soundbars. Vi har testet flere af modellerne med gode resultater, og nu er det tid til den mindste i flokken! 

Klipsch har en fin byggekvalitet med træ på siderne og betræk i sort højttalerstof. Designet er måske mere rough end pænt, men i det rette miljø vil den passe fint ind. (Foto: Klipsch)

Klipsch Cinema 400

Cinema 400 er den mindste soundbar fra Klipsch, men det betyder ikke, at den er særligt lille: Med en bredde på 101 cm passer den fint til de mellemstore TV-skærme. 

Klipsch-planken har et ‘rocket’ look med horndiskanter og træværk, som trækker paralleller til hi-fi-højttalerne i Reference-serien. Den trådløse subwoofer er ret kompakt, men har alligevel plads til en kraftig 8-tommers basenhed. 

Soundbaren tilsluttes nemt TV’et via HDMI ARC, og den kan desuden afspille musik via Bluetooth. Men derudover har denne model ingen speciel wi-fi- eller multirumsfunktionalitet.  

Udover den medfølgende fjernbetjening har Cinema 400 betjeningsknapper på toppen. Bag højttalerbeklædningen kan vi skimte en række lysdioder, som giver os status over funktioner og indstillinger, når vi sidder i sofaen.

Cinema400_Carousel_8 Cinema400_Carousel_7 Cinema400_Carousel_2
<
>

Lydkvalitet

Klipsch Cinema 400 bruger en enkel højttaleropsætning med en stereokonfiguration (2.1). Den har således ikke samme mulighed for at skabe et surround-indtryk som de mere avancerede soundbars i testen. 

Til Klipsch Cinema 400 er anvendt højttalerenheder af god kvalitet, men vi savner en dedikeret centerhøjttaler i midten, som man finder det på de større 600 og 800-modeller. (Illustration: Klipsch)

Når det gælder lyden i praksis, oplevede vi alligevel, at Cinema 400 havde flere gode kvaliteter, og soundbaren præsterer en fin rumfornemmelse til Netflix-serien Dahmer. 

Serien om den sagnomspundne seriemorder har et stemningsskabende soundtrack fyldt med små indviklede detaljer, og Klipsch trækker os tæt ind i handlingen. Dialogerne er klare og klangfulde, og selv om de ikke altid er fysisk centreret i midten, er realismen til at tage og føle på. 

Under intense skydescener fra Snabba Cash beviser Klipsch-soundbaren, at den kan spille højt og rent. Her smælder det fra pistolmundingen, uden at lyden bryder op og forvrænges. Oveni er der masser af kapow fra den trådløse subwoofer. Bassen er levende og dyb! 

På mere surround-fokuserede lydspor som Drive to survive kan vi dog ikke undgå at lægge mærke til, at Cinema 400 har et lidt smallere lydbillede end de bedste. Den er ikke i stand til at pakke os ind i en ‘lydboble’, som de bedste Atmos-soundbarer kan, og lydeffekterne bevæger sig ikke rundt om os i samme grad. 

Surround-effekten er ikke lige så besnærende her som med Atmos-soundbarerne fra Samsung og JBL. Det er helt tydeligt, at man mister noget uden Dolby Atmos,” siger Geir Nordby. 

Når det drejer sig om at lytte til musik, er lyden fra Klipsch dog ganske overbevisende. Den har et energisk og tæt lydbillede, der har god klarhed i toppen, takket være de fremragende horndiskanter. Derudover er basgengivelsen kraftfuld og går dybt ned i frekvensområdet. Det er ikke det strammeste og mest præcise, vi har hørt, men giver god tyngde og fundament til både musik og lydeffekter. 

Konklusion

Klipsch Cinema 400 er en mellemstor soundbar med god byggekvalitet hele vejen igennem. Højttalerkonfigurationen er standard stereo/2.1 og understøtter derfor ikke de mere avancerede lydformater. Det er unægteligt lidt en skam, da flere af konkurrenterne i prisklassen nu kommer med flere kanaler. Til gengæld lyder soundbaren glimrende til stereolyd og til musik. Har du et ældre TV, hvor du ønsker at opgradere lyden på en enkel måde, kan Cinema 400 være et godt valg. 

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)

Også i denne test:

Samsung HW-Q610B

Liver op i TV-stuen

Samsung HW-Q610B leverer stor lyd for pengene og viser, hvor vigtigt det er med en subwoofer. Men den fungerer bedre til film end til musik.

Stort lydbillede, fint indtryk af lyd ovenfra, og stor underholdningsfaktor på film. Tydelige og klangfulde dialoger, og godt tryk på bassen på film og TV.
Subwooferen er for træg og svulstig ved afspilning af musik og bør dæmpes en del.

TCL C935U

Når ikke op

Vi er vant til at få meget for pengene hos TCL. Men man kan med rimelighed forvente noget mere, end denne soundbar leverer.

Godt udstyret, netværksfunktioner med musikstreaming. Klare dialoger.
Tynd lyd, dårligt samspil mellem soundbar og subwoofer.

Sonos Ray + Sub Mini

Godt samspil – men mangler noget vigtigt

Sonos' billigste soundbar klarer sig ikke særlig godt på egen hånd. Men hvad så, når den får hjælp af subwooferen Sub Mini?

Klare dialoger, bredere lyd end størrelsen giver indtryk af. Fine, rene bastoner. Bedste bas i klassen?
Ingen HDMI, og ingen Dolby Atmos. Det findes løsninger med bedre surround-effekt. Ikke den spændstigste dynamik.

JBL Bar 500

Amerikanske muskler

Denne soundbar fra JBL leverer et stort og mægtigt lydbillede med benhård bas!

JBL Bar 500 giver en god surround-følelse, samtidig med at dialogerne er friske og klare. Den hårdtslående bas bidrager til stort engagement, både når det gælder film og musik.
Bar 500 har ingen opadvendte Atmos-højttalere, og subwooferen er lidt mere pladskrævende end de kompakte alternativer.

Skriv en kommentar

Snart kommer den også hertil Nu forstår HomePod mini snart dansk.
5 tips til bedre soundbar-lyd Har du lige købt dig en ny soundbar? Her er nogle enkle tips, som gør opsætningen til en leg!
Fem årtier med Polk Amerikanske Polk Audio har lavet højttalere i 50 år. R200AE er en jubilæumsmodel, signeret af firmaets grundlægger.
Højttalere til mandehulen Elipson Heritage XLS11 er franske - men ligner amerikanske monitorhøjttalere fra stereoens guldalder.
Der står en legende bag disse Efter pladespillerne er MoFi klar med sin første højttaler.
Få biograflyd hjemme i stuen Er lyden fra dit TV tynd og pjevset? Vi har testet fem soundbars i mellemsegmentet, som kan kurere mager bas og give dig en fed surround-oplevelse!
Følg Lyd & Billede