Search
Generic filters

: MSI GT80 Titan 2QE

Kompromisløs kæmpe

Teknologien er på flere måder af ældre dato. Men resultatet er imponerende.

August 2016MSI GT80 Titan 2QE

Lyd & Billede mener

Den hurtigste 3D-grafik til dato! Imponerende teknologi og et tastatur som ingen andre laptops.
Den er vanvittigt dyr, sindssygt stor og tung, og så larmer den som en støvsuger med turbolader!
 • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7 4720HQ (4 kerner, 8 tråde)
 • Grafik: 2 x Nvidia GeForce GTX 980M
 • Skærm: 18,4", 1920 x 1080
 • Hukommelse: 16 GB DDR3-ram, 8 GB video-ram
 • Drev: 256 GB SSD, 1 TB HD, DVD-RW/Blu-ray
 • Tilslutning: Hovedtelefoner, mikrofon (mini-jack), 5 x USB 3.0, HDMI, Ethernet, 2 x DisplayPort
 • Mål: 45,6 x 4,9 x 33 cm
 • Vægt: 4,5 kg

 

Benchmarks

 • 3DMark 15: 11.824
 • 3DMark 11: 13.658
 • Geekbench 3: 10.872 (multi-core), 3.190 (single-core)
 • Browsermark: 6.950
 • Cinebench R15 OpenGL: 100,91 fps
 • HD Tach: 1.033 MB/s
 • Peacekeeper: 1:03 timer
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 27900 kr

MSI GT80 er ubetinget klassens tunge dreng! Gamer-laptops er almindeligvis store og tunge, men den her tager prisen. Både på størrelse og ekstrem hardware.

I kraft af maskinens størrelse og opbygning føles det mere som at sidde ved en stationær pc end en laptop. Tastaturet (som vi vender tilbage til) er lige så stort og godt som på de bedste stationære af slagsen, og skærmen på 18,4 tommer er lige så stor som undertegnedes arbejdsskærm. Men MSI’s maskine er ikke alene lige så kraftig som min stationære maskine; den er også lige så dyr som skrivebordscomputeren OG min bil tilsammen!

Bagsiden af medaljen er, at GT80 Titan ikke er en maskine, som man skødesløst lader dumpe ned i skuldertasken, når man tager af sted. Den kan bæres, men den er tung og kræver en velvoksen rygsæk, især da man også er nødt til at medbringe den eksterne strømforsyning, der er stor og tung som en munkesten.

 

Rigtigt tastatur

Tastaturet på GT80 Titan er fra danske SteelSeries. Og hvilket tastatur! GT80 har nemlig et “rigtigt” tastatur med fuld størrelse, fuld vandring (!) – og klik! Det gør brugen til en både taktil og meget støjende oplevelse, hvor man aldrig er i tvivl om, hvorvidt en tast er trykket ned eller ej. Kontakterne er leveret af Cherry, som også gav klik til de klassiske IBM-tastaturer.

Tasterne er rykket frem til fronten af det høje kabinet for at give en rimelig ergonomi. Ved siden af tastaturet finder man en høj, smal trackpad, der både fungerer som mus og numerisk tastatur. Det er en sjov idé, men det er egentlig imponerende, at det ikke kunne lade sig gøre at få plads til en mere praktisk løsning på en så kolossal maskine.

Tasterne W, A, S og D (udtales “wasd” af spillere) kan udskiftes med forgyldte metaltaster, så der ikke er risiko for, at computeren kommer til at virke for afdæmpet og diskret.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Turbografik og jetjagerlyd

Der sidder ikke bare én, men to grafikprocessorer i GT80. To styk GeForce GTX980M gør maskinen til den hurtigste til 3D-grafik, der til dato har besøgt vores testlaboratorium. En 3DMark 15-score på 11.824 er ekstremt. Men det er dog ikke frygtelig meget højere end ASUS G752 og MSI GT72S, der begge klarer lidt over 8.000 i samme test med blot en enkelt GTX980.

Hvad der til gengæld overgår alt andet, er blæserstøjen, som virker pågående på flere meters afstand. To grafikprocessorer, der arbejder på højtryk, kræver supereffektiv køling. Med et lydtryk på 60 dB ved normal arbejdsstilling skal GT80 helst bruges med støjdæmpende hovedtelefoner på.

At grafikscoren ikke er højere, kunne tyde på, at det er processoren, der er det svageste led. Det understøttes af resultatet i Geekbench 3 (3.190 i single-core og 10.872 i multi-core), der kun er middelgodt for en i7-baseret maskine. Faktisk er det testens dårligste resultat.

På de øvrige målinger ligner den en typisk i7-baseret computer. Den markante undtagelse er batteritesten Peacekeeper, der viser, at tung grafik-hardware og et batteri af blæsere kræver masser af strøm – kun en time og tre minutter varede det, før GT80 slukkede.

 

Konklusion

MSI GT80 Titan er en ekstrem computer, hvor man ikke er gået på kompromis nogen steder. Og på 3D-grafik er den – blandt bærbare – uden konkurrence den hurtigste computer, vi endnu har testet. At ydelsen kommer fra en bærbar, er ekstra imponerende.

Den er også horribelt dyr og vanvittig upraktisk, og den maskine, som vi fik tilsendt til test, var en processorgeneration bagud i forhold til resten af feltet. Der findes dog andre GT80’ere, der råder bod på dette, og til nogenlunde samme pris.

Alt i alt har det været en spændende oplevelse at teste en så vild maskine – men om jeg ville lægge næsten 30.000 kroner på bordet for at få den sidste hastighed? Aldrig i livet! Hvis lottogevinsten brænder i lommen, kan man få både en stationær med samme ydelse OG en respektabel gaming-bærbar for færre penge.

forfatter

John Alex Hvidlykke

Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
2 kommentarer

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Alienware 17 - For professionelle dræbere
  Nydelig og pertentligt effektiv fra yderst til inderst. Der er ikke en finger at sætte på Alienware. Det skulle da lige være for prisen.
  ASUS Strix GL502VT - Fluevægtsmesteren
  Bærbar nok til at kunne bruges til hverdag, men stærk nok til seriøst spilarbejde.
  Acer Predator 17 - Stærk debutmodel
  Acer har meldt sig i ind i den lille kreds af gamer-pc-producenter.

  Læs også

  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  MSi MAG272CQR

  Vejl.pris 3390 kr Biografoplevelse til dine spil

  Alienware M15 R2 (n00awm15r207)

  Vejl.pris 21601 kr Overjordisk smuk Alienware

  Sennheiser GSP 670

  Vejl.pris 2600 kr Sci-fi-stil og hi-fi-lyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.